Hae
Juoksujalkaa

Alipaineella kevyemmät juoksujalat? Testissä Vacustyler.

Ajatus alipainehoidon testaamisesta lähti siitä, kun keskustelin kampaajani Anun kanssa jalkojen hitaasta palautumisesta ja ”raskaista jaloista”. Anu itsekin urheilijana, vinkkasi I-loa vastapäätä sijaitsevasta Hoitola Tähtiolosta Munkkiniemessä. Näin sovin ensimmäisen testikäynnin hoitolaan.​

MIkä vacustyler

Tähtiolossa on laaja valikoima kasvo- ja vartalohoitoja, mutta lisäksi oma valikoimansa urheilijoille suunnatuista hoidoista.

Vacustyler –laite, joka toimii avaruustutkimuksessa sovellettujen periaatteiden mukaisesti ja yhteistyössä Nasan asiantuntijoiden kanssa. Vacustyler toimii käyttämällä imu- ja puristuspainetta, positiivista ja negatiivista atmosfääristä painetta. Alipaineen aikana käsiteltäville alueille, jalkoihin virtaa verta ja happea. Positiivinen paine kuljettaa käytetyn veren ja kuona-aineet verisuonten ja lymfakierron puhdistettaviksi. Hoito avaa kapillaarisuonet ja edistää solujen ravinnonsaantia. Laitteella voidaan hoitaa tehostetusti mitä hyvänsä kehon osaa. Vacustyler hoito edistää palautumista, parantaa suorituskykyä, vaikuttaa positiivisesti luustoon sekä lisää vastustuskykyä virustartuntoja vastaan.

IMG_4737

TESTIKERRAT

Ensimmäisellä kerralla olin varannut 30 minuutin tutustumishoidon. Se tarkoitti sitä, että perjantaina töiden jälkeen kiiruhdin Tähtioloon ja kampesin itseni Vacustyler-avaruussukkulaan makoilemaan puoleksi tunniksi. Lisäksi sain happinaamarin, jonne hengittelin koneen huristessa. Ionisoidun hapen ansiosta solujen kuona-aineet poistuu kehosta verenkierron ja hengityksen kautta, jolloin ihmisen toiminnanhalu lisääntyy, keskittymiskyky paranee ja elimistö virkistyy.

IMG_4749

Siinä makoillessa juttelin hoitolan Heidin kanssa omasta treenitaustasta ja palautumisesta ja päädyimme varaamaan seuraavalle kerralle ajan Vacustylerin lisäksi kalvojen avaukseen. Enpä tiennyt silloin, mihin lupauduin! 😀

Toinen hoitokerta alkoi makoilulla Vacustyler-sukkulassa, jonka jälkeen siirryttiin kalvojen availuun Vacupressillä. Se on imuhierontalaitteisto, jonka avulla saadaan todella lihaskalvot avattua ja lisäksi hoito poistaa kuonaa ja selluliittia, korjaa, kiinteyttää ja vahvistaa sidekudosta ja ihoa. Voin kertoa, että tuntui!!

Heidi kertoi, että useimmiten 13-15 vetoa/kohta tuolla laitteella auttaa avaamaan tukoksen. Ihmettelin alkuun hänen kysymystä, että onko parempi jos lasken vetokerrat ääneen? Pian ymmärsin – ja ääneen laskeminen todella helpotti! Ensimmäisellä kerralla käsiteltiin takareidet ja pohkeet ja siitä innostuneena (ja etenkin seuraavien päivien keveyden vuoksi) varasin vielä lisähoitokertoja.

Kolmannella kerralla Vacustylerin jälkeen käsiteltiin Vacupressillä säären ja reiden sivuosat. Vacupress -laitteella voidaan avata koko keho, jalkoja, selkää ja käsiä myöten. Samaa laitetta käytetään jopa kasvojen iholla, tosin päät ja imutehot vaihtelevat.

IMG_5435

VAIKUTUKSET

Itse Vacustyler -sukkulassa makoilu ei erityisesti tunnu missään. Hoito kestää 30-40 minuuttia ja samalla voi lukea lehdet, vastailla sähköposteihin tai vaan ottaa tirsat. Kokeilin kaikkia. Ensimmäisen perjantain testikerran jälkeen odottelin lauantai-aamua innolla, johon olin varannut heti aamulenkin ja iltapäivällä treenit jatkuivat vielä salilla. Jalat tuntuivat lenkillä todella kevyiltä.

En tiedä, mutta juoksu tuntui erilaiselta ja jalat pomppivan kevyiltä.

Vacupress -availu onkin sitten toinen juttu. Käsitellyt alueet jäävät mustelmille ja niiden pohjalta voi seuraavana päivänä hyvin tarkistaa, missä pahimmat tukkeet ovat olleet, ellei muuten muista. Hoidon aikana kärsimys on melko suuri, mutta sen jälkeen palkinto on vielä suurempi. Voin rehellisesti sanoa, että jalat eivät ole koskaan – ikinä – tuntuneet näin kevyiltä ja aukinaisilta. Kärsimys on ohi vajaassa puolessa tunnissa, mutta sen kyllä kestää, sillä tästä on oikeasti apua. Hoito tuo avun ainakin urheillijoille, en osaa sanoa, miltä hoito tuntuu jos lihasjumeja ei löydy.

Molempien hoitojen jälkivaikutuksena loppupäivä meni aivan jäässä. Poskia kuumotti, mutta muuten on todella kylmä. Hoitojen jälkeen on hyvä juoda vettä. Ensimmäisen Vacupress -hoidon jälkeen minulle nousi myös kuume. Tosin siitä oli varoitettu hoitolassa etukteen, että näin saattaa käydä.

MITÄ SITTEN

Alkuun ajattelin, että kalvojen availu on pilatesrullailuun tai hierojan pöydällä availuun verrattavaa puuhaa, enkä edes voinut tajuta kuinka oikeasti kalvoihin on mahdollista päästä käsiksi. Rullailu on joo ihan mukavaa kotipuuhaa, mutta voin kertoa, että se on lastenleikkiä tämän kokemuksen jälkeen, vaikka ohuen hien sekin puskee päälle. Se toimiikin hyvin kotihoitona, mutta jos oikeasti haluaa saada jalat auki, veren kiertämään ja jumit veks, tämä alipaineella tehtävä on erinomainen vaihtoehto.

Sinänsä Hoitola Tähtiolossa käynti on aina yhtä yllättävää. Kaksi hymyilevää, hyväkuntoista, pientä naista näyttävät harmittomilta, mutta saavat urheilijat kiemurtelemaan ja potkimaan hoidoissa. 😀 Vaikka Tähtiolossa tehdään myös kaikkia ihania kauneus- ja hemmotteluhoitoja, hoidot urheilijoille ovat totista totta. Ne ovat korkealaatuisia, joita ei oikeastaan muualla ole tarjolla. Hoitolassa käykin joukkueittain huippu-urheilijoita ja ammattiurheilijoita, joka näkyy myös hoitolan varauskalenterissa. Olkaa tarkkoja aikaa varatessa, sillä Anitta ja Heidi ovat hyvin kiireisiä ja päivät ovat heillä täynnä.

Toivottavasti en onnistunut pelottelemaan tällä kertomuksella liikaa! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan hoitoa ja tuntemaan, kuinka siitä todella saa avun. Onkin mahtavaa tarjota teille lukijoille mahdollisuus päästä kokeilemaan hoitoa itse ja tekemään omat johtopäätökset.

Sporttihoito

49 e Sisältää Vacustyler alipainehoidon + lihaskalvojen avauksen (45min)

(Normaalihinta 85 e). Aikaa varatessa, mainitse Laura/ Juoksujalkaa. Hoitola Tähtiolo puh. 050 5503775.

Tsemppiä! 😉

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *