Hae
Juoksujalkaa

Pakkasviikkojen liikunnat

Luvassa pieni¬†treeniyhteenveto ūüôā

Tammikuussa on pidellyt melko talvisia säitä ja muutamana päivänä olen vetäytynyt pakkasta pakoon sisätiloihin ja tehnyt treenit pyörällä/ lihaskuntotreeniä kotona. Kipurajana juoksulenkeille olen pitänyt -20 astetta ihan maksimissaan ja hiihdossa -15 alkaa olla jo luiston kannalta nihkeää. Keli on tuntunut välillä niin kylmältä, etten ole nähnyt mitään syytä, miksi pitäisi rimpuilla kovilla pakkasilla väkisin ulkona, kun on muitakin mahdollisuuksia.

hiihtokausi korkattu

Viime viikolla sää oli jo kuitenkin inhimillinen ja oli aika korkata hiihtokausi! Viime viikon torstaina kävin hakemassa tuntumaa 10 kilometrin lenkillä Paloheinässä ja perjantaina oli pakko päästä ladulle uudemman kerran, saldona reilu 8 kilometriä. Sunnuntaina hiihtelin jo vähän pidemmän, 15 kilometriä ja rapiat.

Vauhdeiltaan hiihto on ollut kovin maltillista, syke sen sijaan on heilunut tapissa. Tai siltä se on tuntunut, vaikka data onneksi kertoo vähän toista. Hiihto on kuitenkin niin kokonaisvaltainen laji, että on todella pitänyt laittaa koko kroppa peliin, varsinkin ylämäissä, joita Paloheinässä (onneksi) löytyy. Niitä löytyy kuulemma myös Finlandiahiihdon reitiltä.

Pikkuhiljaa alkaa tekniikka palautua mieleen sekä rytmi ja luisto potkuihin löytyä. Parilla ensimmäisellä hiihtokerralla en meinannut millään jaksaa luistella pisimpiä mäkiä ylös asti, mutta jo sunnuntain treenissä alkoi jerkkua löytyä sekä jaloista että käsistä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että on lihaksissa tuntunut!

Ihan mahtava, monipuolinen laji Рkoukussa ollaan jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen!

Hiihtokausi ei sin√§ll√§√§n startannut yht√§√§n liian aikaisin, sill√§¬†Finlandiahiihto¬†l√§hestyy! ūüėĬ†Sit√§ ennen pit√§isi ottaa hiihto¬†haltuun ja kerrytt√§√§ kilometrej√§ riitt√§v√§sti ennen tapahtumaa, ett√§ kroppa ehtii tottua uuteen lajiin. Tuolla 50 kilometrin¬†matkalla my√∂s hiertym√§t ovat varmat, mik√§li varusteet eiv√§t ole kunnolla¬†sis√§√§najettu. Pieni tekniikan hiominen ei ole miss√§√§n nimess√§ turhaa, vaikka yll√§tt√§v√§n nopeasti siit√§ ensimm√§isest√§ lenkist√§ onkin tekniikka muistunut mieleen.

Hiihdot jatkuivat jo t√§n√§√§n, kun hiihtelimme Heidin¬†kanssa¬†reilun 16 kilometrin verran. Samalla sain maagisen 50 kilsaa kasaan nelj√§ss√§ p√§iv√§ss√§ – joka n. kuukauden p√§√§st√§ pit√§√§ hiiht√§√§ samalta seisomalta. ūüėÄ

Huomenna vetäisen kyllä vaihteeksi lenkkarit jalkaan.

Reipasta pakkasviikon jatkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *