Hae
Juoksujalkaa

Kari Traa Ida juoksuasu – ratkaisu talven lenkeille

Testiini tulleet Kari Traan Ida takki sekä trikoot pääsevät oikeuksiinsa näissä talvisissa olosuhteissa, joissa päädyimme viime viikonloppuna ottamaan luottokuvaaja Markku Lempisen kanssa kuvia. Tuli testattua kertaheitolla asun vedenpitävyys, lämpimyys sekä tietysti soveltuvuus juoksuun. Sen jälkeen olen kyllä käynyt ihan oikeilla lenkeilläkin, jonka perusteella muutama huomio tästä talvijuoksuasusta.

kari traa talvijuoksuasu

Kari Traalle tyypilliseen tapaan värimaailma on herkullinen ja oikein pompsahtaa tuolta talvimaisemasta esiin. Talvijuoksuasussa on värien lisäksi huolehdittu esimerkillisesti näkyvyydestä myös heijastimilla. Niitä on sekä takissa että trikoissa ripoteltu mukavasti ja ovat ohuiden kaisteleiden sijaan vähän kookkaampia. Niistä ei kannattaisi säästellä ulkovaatteissa.

Trikoissa on vedenpitävyys 10 000WP ja hengittävyys 10 000MVP eli korkeaa luokkaa. Etureidet ja takapuoli ovat sitä tuulen- ja vedenpitävää aluetta.

Olen aiemmin ihmetellytkin talvijuoksutrikoista puuttunutta suojaa pakaroiden osalta. Tyypillisesti niissä on koko etuosa suojattu, mutta takaosa täysin normaalia trikoota. Miksi ihmeessä?! Pakarat ovat nimenomaan etureisien ohella se, jotka jäätyvät ensimmäisenä. No, näissä trikoissa se on otettu huomioon.

Talvijuoksutrikoot ovat tyypillisesti myös kovin kankeat, joita on etuosan kalvon vuoksi vaikea saada kiskottua ylös tai pysymään siellä. Yleensä niitä saa samaan tahtiin juostessa kiskoa pysymään jalassa. Näissä trikoissa on tunne kuin olisi normaalit trikoot jalassa. Istuvuus, joustavuus ja pehmeys ovat samaa luokkaa kuin normaaleissa trikoissa, toki paksummilta ja lämpimimmiltä ne tuntuvat.

Takissa on myös vedenpitävyys vakuuttavat 10 000WP ja hengittävyys 10 000MVP. Takista tulee mieleen monta esille nostettavaa asiaa, jotka korostuvat etenkin talvijuoksussa.

Ensinnä se, että takissa on edessä lämmin vanu, joka tuo lämpöä ja tuulenpitävyyttä kylmemmillekin lenkeille. Muuten takki on täysin hengittävää, joustavaa materiaalia. Vaikka vedenpitävyys on suuri, kankeasta kalvomaisuudesta ei ole tietoakaan, eikä myöskään hengittämättömyydestä. Huppu saa itseltäni plussaa, se on talvijuoksutakissa hyvä lisä. Huppu, yläselkä sekä takin kaulus ovat pehmeää fleeceä, joka tuntuu talvisäillä miellyttävältä.

käyttökokemukset

Olen päässyt testaamaan juoksuasua vasta -4 – 0 kelissä. Toisaalta vedenpitävyys on toiminut erinomaisesti näillä (vesi)sateilla ja eiköhän niitä kovempiakin pakkassäitä ole kuitenkin vielä luvassa. Nyt en ole käyttänyt housujen alla mitään lisäkerrastoa, takin alla oli Svala paita.

Uskon, että asu toimii hyvin myös kylmemmillä säillä, jolloin alle lisätään kerroksia lämpöä tuomaan. Kertoo asun monikäyttöisyydestä, sillä tarvittaessa siitä saa hyvinkin lämpöisen, jopa niille kaikista kylmemmille juoksulenkeille sopivan, mutta toisaalta vähemmillä kerroksilla aina muutamaan plussa-asteeseenkin toimivan.

Ainoa miinus, joka tulee mieleen, on takin melko lyhyt helma. Pitkän selän omaavana, etenkin talvitakissa riittävä pituus on tärkeä ominaisuus, ettei takin alle pääse kylmää. Asiaa paikkaa kuitenkin trikoiden korkea vyötärö, jonka lisäksi nissä on nostettavissa oleva vyötärökaistale. Myös takin takaosassa on kaistale, joka pitää takin paremmin paikallaan. Itse sujautin paidan tiiviisti trikoiden sisälle, joten eipä päässyt tuulemaan.

Kuvat: Markku Lempinen

XX Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

4 kommenttia

 1. Ingrid kirjoitti:

  Nyt oli niin hyvä mainos ja kuvat että oli tilattava housut kokeiluun. Otin kaksi eri kokoa kun en muista millä mitoituksella on…

  • Laura kirjoitti:

   🙂 Kiva kuulla, vaikka ei mainokseksi ollut tarkoitettukaan. Toivottavasti trikoot oli sopivat!

 2. Hanna kirjoitti:

  Oli hyvä mainos tosiaan:).Itseäni mietityyttää takin koko. Normaalisti käytän M koon vaatteita, mutta mietin että olisiko tässä syytä ottaa L koko, jotta vaatetta mahtuu takin alle?Saanko kysyä minkä kokinen takki sinulla on päälläsi?

  • Laura kirjoitti:

   Helppo ”mainostaa” hyvää tuotetta! 🙂 Mulla on tästä jo toinen setti menossa ja tämän vuoden mallissa tuo takin helma oli aavistuksen pidempi ja löysempi, jotka olivat tervetulleet muutokset. Itselläni takista M ja trikoista S (tosin ottaisin nyt myös trikoista m-koon, sllä itselleni lahje on aavistuksen lyhyt, pituuteni 173 ja tuo lämmin etupaneeli tekee sen että ovat hieman normaalia tiukemmat.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *