Hae
Juoksujalkaa

Tehot irti kotitreeneistä!

Olen tässä pikku hiljaa palailemassa treenien pariin parin viikon tauon jälkeen. Olipa sitkeä tauti!! Mutta mikäpä sen parempi ajankohta paluuseen, ulkona näyttää tänäänkin täydelliseltä säältä. 🙂

Tulevalla viikolla pääsen jo toivottavasti tekemään muutakin kuin kävelylenkkejä ja ainakin muutamat kotitreenit olisi jumppien ja ulkoilun ohella tervetulleita. Kuten kaikille on jo varmasti tullut selväksi, rakastan kotitreenejä! Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on tähän touhuun varattu kokonainen huone; kaikki välineet ovat esillä ja treenien aloittaminen käy helposti.

IMG_6908

Entä jos näin ei ole ja jos tilaa on varattu kotitreeniin vain parin neliön verran jostain nurkasta? Tai jos kotoa ei löydy mitään välineitä tai tilaa niiden säilyttämiselle. Ei hätää, silloinkin on mahdollista saada hiki pintaan ja tehot irti!

ennen treeniä:

  1. Sulje tv ja tietokone ja laita puhelin äänettömälle. Kotona treenailussa on se vaara, että keskeytyksiä tulee jatkuvasti. Se aika, jonka varaat treeniin, kannattaa tehdä mahdollisimman häiriöttömäksi. Usein tähän ei tarvitse varata kuin puolisen tuntia, jo siinä ajassa ehtii tehdä ihmeitä.
  2. Viritä tila/ huone treeninomaiseksi. Laita lempi treenimusiikki soimaan ja raivaa lattialta sen verran tilaa, että mahdut esteettömästi liikkumaan.
  3. Suunnittele treeni etukäteen ja kirjoita se ylös paperille, ettei muistelemiseen tarvitse käyttää energiaa. Esimerkiksi patteritreenit toimivat kotona äärettömän hyvin ja jo parilla patterilla saa tehokkaasti treenattua koko kropan läpi. Mukaan kannattaa ottaa myös sykettä nostavia liikkeitä, jolloin hiki virtaa ja rasva palaa takuuvarmasti.
  4. Lämmittele ennen treeniä. Siihen riittää 10 minuuttia vuorotellen esimerkiksi haarahyppyjä, paikallaan juoksua ja matalia askelkyykkyjä. Voit tietysti tehdä lämmittelyn myös ulkona juosten tai reippaasti kävellen.
  5. Varaa vierelle vesipullo ja hikipyyhe, halutessasi matto tai pyyheliina alustaksi ja laita kengät jalkaan ihan kuin oikeassa jumpassakin.

Esimerkki treenipatteri:

  • kyykyt hypyllä
  • etunojapunnerrukset
  • vuorikiipeilijähypyt
  • vatsalihaskierrot

Jokaista liikettä 20 toistoa, kolme kierrosta.

IMG_6912

Kotitreenit ovat äärettömän hyviä, kiireiseen aikatauluun sopivia tai hyvä vaihtoehto, jos ei halua sitoutua salimaksuihin. On virheajattelua, että kuntoon pääsee vain kuntokeskuksissa. Päinvastoin, mikä olisi treeneille sen helpompaa ja ajankäytöllisesti tehokkaampaa kuin tehdä ne kotona. Tällä samalla logiikalla homma hoituu myös reissussa; hotellihuoneessa tai vaikkapa kesämökillä – ja halutessaan täysin ilman välineitä.

Hikisiä treenejä ja aurinkoista sunnuntaita!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *