Hae
Juoksujalkaa

Pääsiäisen vietossa

Kiitos vielä onnitteluista, joita tulvi eri kanavista edellisen jutun ansiosta. <3 Siitä oli hyvä aloittaa pääsiäisen vietto, jossa tänä vuonna syöminen ja laiskottelu olivat ehkä pääosassa, mutta tulihan sitä tehtyä jotain muutakin.

Pitkäperjantaina suuntasin heti aamusta Esport Centeriin Bodyattack-tunnille. Tuo tunti on aiemmin ollut aina suosikki nro 1, mutta tuntuu sopivan erinomaisesti myös tähän uuteen treenitilanteeseen. 🙂 Hypyt ja maksimilla tehdyt sykkeenkohotukset on joutunut jo jokin aika sitten jättää pois, mutta kyllä tunneista saa hien pintaan niillä alemmillakin vaihtoehdoilla. Tulee myös entistä tarkemmin keskityttyä tekniikkaan. Sykettä seuraan erityisesti tällä tunnilla, joka onkin heti alkuraskaudesta lähtien noussut aivan eri lukemiin kuin aiemmin.

IMG_7100

Lauantaina käytiin pitkällä kävelylenkillä kovin sumuisissa maisemissa. Onneksi sunnuntai valkeni aurinkoisena ja se oli juuri sopiva päivä viettää Porvoossa. Sillä reissulla testattiin muutama viikko sitten auennut Cafe Postres. Ihana paikka, jossa kannattaa vierailla! Viereen on muuten aukeamassa kevään aikana myös heidän ruokaravintola, joka laitettiin saman tien korvan taa seuraavaa reissua varten.

IMG_7213

IMG_7156

bodybalance

Sunnuntai-iltana oli vuorossa Bodybalance-tunti, jolla ei ole tullutkaan käytyä hetkeen. Olin ajatellut jo aikoja sitten, että se voisi olla erinomainen tuntilisäys liikuntavalikoimaan, nyt muuttuneen kehon sekä pienten kolotusten ja jumien lieventämiseen. Uskon, että tämä tunti pysyy valikoimassa pitkälle raskauden edetessäkin, sen verran mukavilta tuntuivat avaavat liikkeet. Tuntihan on myös aika tiukka lihaskuntotreeni, jossa keskitytään erityisesti syvien lihasten vahvistamiseen. Ainoastaan muutamat vatsallaan tehtävät liikkeet sekä vatsatreeni -osuudet oli muokattava itselle sopivaksi.

Juoksu on aiheuttanut viime aikoina kipuja lonkankoukistajissa, joka johtuu osaltaan varmasti muuttuneesta juoksuasennosta. Myös muuten lihakset tuntuvat entistä tiukemmilta ja niiden vetreytys on vähintään tervetullutta. Bodybalance -tunti pidettiin hot-salissa, joka antoi vielä enemmän uskallusta lihasten venytykseen ja asentoihin pääsemiseen. Hot-tunteja tulen testaamaan jatkossa enemmänkin, jotka ovat ihan parasta Esportin tuntivalikoimassa. Olo on vaan niin hyvä tunnin jälkeen ja jotain kertoi myös se, että n. 5 minuutin loppurentoutuksen aikana nukahdin. 😀

IMG_7221

Maanantaina oli ehdottomasti pääsiäisen upein sää ja ulkoiltua tulikin jälleen parin tunnin edestä. Vielä illaksi oli sovittu Bristoliin Bodyattack-treffit. Ryhmäliikuntatunnit ovat siis jälleen vahva osa omaa treeniohjelmaa kuntopiirien ohella. Nämä ovat mainio vaihtoehto myös raskaana olevalle, sillä variaatioita liikkeisiin löytyy paljon. Yksi sopimattomasta ryhmäliikuntatunnista oli itselle Bodycombat-tunti, jolle palailin muutama kuukausi sitten. Tuntihan koostuu lähes kokonaan coretreenistä, jota lyönnit ja potkut höystävät. Tämän coretreenin koki nyt aivan eri tavalla kuin aiemmin ja se tunti jäikin saman tien tauolle.

Mutta mitä sitten on käynyt juoksulle? Se ansaitsee ihan oman kirjoituksensa. 🙂

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Karoliina kirjoitti:

    Oi vitsi kuinka kivaa, että pystyt käymään Bodyattackissa ja Bodybalancesssa!! Ihan mun suosikkitunteja myös, mutta tällä hetkellä ei ole salikorttia niin ei tule käytyä, mutta toivottavasti jossain vaiheessa taas! 🙂 Ja heh, kuulostaa tutulta kivut lonkanseudulla raskausajan juoksussa! Onneksi se meni kyllä mulla ohi, mutta sen jälkeen alkaakin sitten se vaihe, kun on koko ajan vessahätä 😀 Oh joy! Mutta pääasia, että liikkuu ja kuten puhuttiin niin ne lihaskuntotreenit on kyllä tosi tärkeitä ja auttaa kroppaa kestämään tulevia koitoksia! 🙂

    • Laura kirjoitti:

      On kyllä ihan huippua, että löytyy noita hyviä tuntivaihtoehtoja! Olo on niin paljon parempi, kun saa liikuttua. Haha, toi vessahätä on muuten jo nyt tuttu juttu 😀 😀 Se on niin totta, lihaskunto pitää ottaa entistä tarkemmin ohjelmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *