Hae
Juoksujalkaa

Lihaskunnon aika!

Raskausajan liikunnat ovat eläneet ihan omaa elämäänsä ja kaikki ei ole mennyt ihan niin kuin olin alussa suunnitellut. 😉 Tässä on viime kuukausien aikana muutenkin oppinut sen, että ihan hirveästi ei kannata etukäteen suunnitella tai lyödä lukkoon mitään, mikä liittyy tähän elämänvaiheeseen. 😀

Itse raskaus ei ole ensimmäisten kuukausien pahoinvoinnin ja väsymyksen takia juuri menoa haitannut, mutta sen sijaan muut sairastelut ovat tehneet sen, että liikunta on ollut enemmänkin toissijaista. Viimeisin sairastelu, influenssa, veti siihen pisteeseen, että vasta nyt tuntuu siltä, että voisi tehdä jotain pientä kävelylenkkiä tai sunnuntaipyöräilyä rankempaa. Ja edelleen yskimisestä vahingoittunut kylki estää tietyt liikkeet. Nyt kun raskaus on edennyt jo sen verran pitkälle, pitkät kävelylenkit ovat tällä hetkellä ihan parasta liikuntaa. Ja mikäpä sen mukavampaa tällaisella säällä.

Tällä viikolla ajattelin kuitenkin aloittaa uuden vaiheen raskausajan liikunnoissani ja alkaa panostaa lihaskuntoon. Tämän merkitys kun näyttää korostuvan niin ns. virallisimmissa lähteissä kuin ihan äitikavereilta tulleissa vinkeissä. Epäviralliseksi tavoitteeksi asetin itselleni alkuun 2 kertaa viikossa tehtävän n. 30 minuutin treenin. Ei kuulosta kovin isolta panostukselta, mutta katsotaan miten käy! Ensimmäinen treeni on jo pulkassa, jonka tein tänään kävelylenkin päätteeksi.

FullSizeRender

Onneksi myös kevään juoksutreenit siintävät edessä, sillä Lavli Runners starttaa tällä viikolla! Vaikka en itse varsinaisesti treenaamaan pääsekään, on huippua päästä valmentamaan innokkaita juoksijoita. Ryhmään voi ilmoittautua mukaan niin juoksun saralla vasta-alkajat kuin jo hieman pidempään juosseet, ainoastaan joko yhdelle kerralle tai kaikille kevään viidelle kerralle. Treenit järjestetään ulkona, lähtö Lavli Living Roomin tiloista.

lavli runners -juoksutreenit

Tässä vielä kevään juoksukertojen tuntikuvaukset:

La 14.5. klo 10.00-11.30 tekniikkakerta: tunnilla keskitytään juoksun tekniikkaan, löydetään yleisimmät haasteet juoksutekniikassa sekä jutellaan oikeanlaisista varusteista

La 21.5. klo 10.00-11.30 mäkijuoksu: Treenissä valloitetaan mäki muutamaan kertaan, oikealla tekniikalla

Ke 25.5. klo 17.00-18.30 Juoksijan lihaskunto: tunnilla keskitytään vahvistamaan juoksun kannalta tärkeimpiä lihaksia

Ke 1.6. klo 17.00-18.30 Juoksijan lihashuolto: tunnilla keskitytään juoksijan lihashuoltoon ja kriittisempiin juoksijan kipukohtiin

La 4.6. klo 10.00-11.30 intervallitreeni: intervallitreenissä jokainen osallistuja ylittää itsensä

Yksi kerta maksaa 25 euroa ja 5x -kortti maksaa 100e. Kortin saat ostettua Lavli Living Roomista. Tällä viikolla pääsee myös tutustumaan muille tunneille ilmaiseksi!!

13139118_712664882207348_2616144291842028711_n

Toivottavasti nähdään lauantaina!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *