Hae
Juoksujalkaa

Ulkoiluhommia

Olen testaillut tässä kevään mittaan muutamaan otteeseen juoksua. Alkuvuodesta juoksulenkit olivat oikein ok, ne lyhenivät ja hidastuivat pikkuhiljaa raskausviikkojen myötä. Kun viikkoja oli kasassa parisenkymmentä siirryin kävely-juoksulenkkeihin. Näihin aikoihin myös pitkä influenssasairastelu ajoi siihen, että kävelylenkit olivat ainoa tapa palata liikunnan pariin, joten siinä mielessä raskaus ei ole tässä ainoana vertailukohteena.

Nyt viime viikoina (raskausviikkoja yli 25) olen palannut testailemaan ihan mielenkiinnosta hölkkäilyä, lähinnä valmennusten yhteydessä. Matkat ovat olleet parin kilometrin luokkaa kerrallaan lämmittelyissä ja loppupalautteluissa. Tuntuu, että hölkötellä kyllä voi ja mitään kipuja tai tuntemuksia ei ole, korkeampaa sykettä lukuunottamatta. Oikeastaan tuntuu melko hyvältä! Kuitenkin jälkikäteen, jo muutamaa tuntia hölkkäilyä myöhemmin, tuntuu etenkin lonkankoukistajissa väsymystä ja kipua. Etenkin seuraavana aamuna sängystä nouseminen on vaikeampaa ja juoksentelut tuntuvat sekä lonkissa että nivusissa. Ei nyt mitään sietämätöntä kipua, mutta juuri sen verran, että ehkä tässä vaiheessa on parempi laittaa juoksut tauolle kokonaan ja palata asiaan sitten joskus syssymmällä. 🙂

IMG_7707

IMG_7703

haglöfs L.I.M housut

Onneksi muitakin liikuntamuotoja löytyy ja oikeastaan kevään ykkösjuttu on ollut pitkät kävelylenkit. Parasta on, jos ne voi tehdä metsässä ja mieluiten meren äärellä! Helppo hengittää ja nauttia kevätilmoista, jotka jo nyt alkavat hipoa kesälukemia. Eipä ole ollut sykemittariakaan näillä lenkeillä mukana.

Sain alkukeväällä testiin Haglöfsin ulkoiluasun, joka on toiminut erinomaisena lenkkivarusteena koko kevään. L.I.M III -housut ovat gore-texiä, mutta ohuen kalvon vuoksi sopivat moneen keliin, riippuen alla olevista kerroksista. Ainoa ongelma on tällä hetkellä että ne eivät mene enää vatsan kohdalta kiinni, joten niiden osalta nähdään seuraavan kerran myös syksyllä. 😉 Syyssäissä ne ovat jälleen kultaakin kalliimmat veden- ja tuulenpitävyyden vuoksi.

IMG_7676

haglöfs mistral hood takki

Mistral Hood Jacket Windstopper-takki sen sijaan antaa juuri sopivan lämmön tuulelta, etenkin tuolla meren rannalla kävellessä. Ihastuin takin väriin, mutta myös Softshell-materiaaliin, jossa on helppo liikkua sen joustavuuden vuoksi. Alkuun käytin alla pitkähihaista teknistä paitaa, mutta t-paitaan vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi ilmojen lämmetessä. Etenkin myöhemmin illalla tehdyt kävelylenkit eivät ole vielä pitkään sujuneet ilman takkia.

Monikäyttöisiä vaatteita, joiden käyttöaste on Suomen säissä korkea. Ainoastaan kuumimmat kesäsäät ovat niitä, jolloin kuorivaatteita ei ulkoillessa tarvita. Muuten niitä on helppo varioida erilaisten aluskerrosten kanssa, joko kylmemmälle tai lämpimämmälle säälle. Syksyllä tulee varmasti ulkoiltua entistäkin enemmän ja ainakin alkuun nimenomaan kävelylenkkien parissa, jolloin asu tulee näkymään jälleen päällä useammin. Tänään tosin kävelylenkki sujui jo shortseissa, mikä ihana ilma!!

IMG_7693

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

* Vaatteet saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *