Hae
Juoksujalkaa

Ensikertalainen vauvanvarusteviidakossa

Huh, mikä täysin uusi maailma tämä vauvan odotus on! Enpä ole tullut ikinä ajatelleeksi, miten kokonaisvaltaisesta asiasta onkaan kyse. 😀 Jos jo odotusaika on täysin mullistava kokemus ja iso muutos, niin lisäksi tässä on alkanut mietityttää pari muutakin asiaa, mikä liittyy vauvan tuloon. Viime aikoina on tullut pohdittua ja tehtyä erilaisia vaate- ja varustehankintoja.

Näin ensikertalaisella oli alkuun lähinnä vaunut mielessä, mutta sehän oli vasta alkusoittoa ja oikeastaan se helpoin osuus!

FullSizeRender-3

FullSizeRender-4

FullSizeRender-2

varusteviidakko

Vaunut laitoimme tilaukseen jo Lapsimessujen aikoihin ja ne ovatkin saapumassa ihan näillä viikoilla. Sen jälkeen on pyörinyt mielessä nukkumapaikka kotona. Ostaako ekoille kuukausille sopiva ensisänky, joka olisi näppärä oman sängyn vieressä, mutta joka jää melko nopeasti pieneksi? Vai suoraan pinnasänky, jossa vauva voikin nukkua monta vuotta eteenpäin, mutta jonne hän hukkuu ensimmäiset kuukaudet! Tähän toisaalta löytyy ratkaisuina erilaisia unipesiä sun muita, mitkä ovat kyllä aika ihanan näköisiä. No, entä pinnasänky kolmella eri tasolla, kehtojaloilla vai pyörillä? Sitten kaikki varusteet sinne sänkyyn sekä vaunuihin, joita voisi varustella loputtomiin…

Erillinen hoitopöytä vai taso esimerkiksi pesukoneen päälle? Lisäksi imetystyyny, itkuhälyttimet, rintapumppu, harsot, vaipat, kylpyamme… Niin ja kantoreppu, joita on sen sataa sorttia. Jossain vaiheessa aloin googletella myös tuttipullo- ja tuttivaihtoehtoja. Aiemmin tiesin lähinnä sen, että tuttipullo ja tutti on hyvä hankkia, mutta niitähän on satoja ja tuhansia erilaisia! Ja tietysti omalle lapselleen haluaa sen puhtaimman ja myrkyttömimmän vaihtoehdon. 😉

Vaatteita olemme hankkineet jo muutamia, mutta maltilla. En ole vielä päässyt sellaiseen täyteen hullaantumiseen vauvanvaateosastolla vaan yrittänyt tehdä järkeviä valintoja söpöimpien vaatteiden sijaan. Äitiyspakkauksen myötä sai melko kattavan otoksen vaatteista, mitä ylipäätään kannattaa hankkia. Voi sitä ilon päivää muutenkin, kun pääsi hypistelemään äitiyspakkauksen sisältöä!

FullSizeRender-1

FullSizeRender-5

Jonkin verran olemme onneksi saaneet ystäviltä käytettynä vaatteita ja esimerkiksi turvakaukalon saimme lainaan, mikä on iso etu. Muutenkin joidenkin tuotteiden käyttöikä on niin lyhyt, ettei viitsi ihan kaikkea uutena ostaa, mutta kuitenkin jotain.

Vaunut, sitteri, turvakaukalo ja syöttötuoli on siis hankittu. Onko jotain, mitä olen totaalisesti unohtanut? Kaikki vinkit ja neuvot toimivista ratkaisuista otetaan vastaan!

Aurinkoista viikkoa, se on kesäkuu ihan just!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa 

15 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Haha! 😀 En voi sanoa muuta kuin, että I KNOW THE FEELING!!! 😀 Olin niiiiiin pihalla kaikista vauvalle tarvittavista varusteista, mutta onneksi meillä tuo toinen puolisko oli todella kiinnostunut kaikista teknisistä ominaisuuksista etenkin vaunuissa ja turvakaukalossa, että pääsin niiden valinnan suhteen helpolla. Opin myös sen, että kaikilla on erilaisia mielipiteitä ja suosituksia niistä, koska toisilla toimii toisenlaiset ratkaisut ja toisilla sitten taas täysin erilaiset! On siis aika vaikea sanoa vielä ennen kuin vauva syntyy, että tarvitseeko vaikkapa sitteriä ollenkaan (kaikki vauvat kun ei viihdy siinä, mutta meillä se on ollut ihan must!), tuleeko tuttipullot heti käyttöön vai vasta myöhemmin (meillä ei tullut, koska vauva sanoi tuttipullolle nou nou), tarvitseeko rintapumppua (ostin, mutta olisi voinut jättää ostamatta, koska pullosta ei oikein maitoa juotu), nukkuuko pinnasängyssä vai vieressä (meillä nukkui ensin pienemmässä kehdossa pinnasängyn sisällä ja sen jälkeen pinnasängyssä)… Sanoisin, että meillä on ollut ensimmäisten kuukausien aikana ihan must juttuja: sitteri, leikkimatto (ei ehkä ihan heti aluksi, mutta aika pian, siinä on viihdytty), turvakaukalo, vaunut (vaunuihin sadesuoja), rintareppu/kantoreppu (oli tosi hyvä reissussa, mutta ekoina kuukausina ei juuri käytetty), hoitopöytä (ostettiin Ikeasta, ollut tosi toimiva), vaipparoskis (yllättävän kätevä, en edes tiennyt mikä on vaipparoskis alunperin), hyvä nojatuoli, jossa imettää ja ihan aluksi imetystyyny (lainaa joltain jos vain mahdollista). Syöttötuolille tuli tarvetta vasta tässä about 6kk iässä! 🙂 Sitten on myös yllättävän monta juttua, joita itse tarvitsee synnytyksen jälkeen, mutta se on ihan toinen tarinansa! 😀 Tsemppiä vauvatavaraviidakkoon!! <3

  • Saana kirjoitti:

   Me ostettiin ihan vaan ikean pinnis ja otettiin siitä laitapois niin että se oli sivuvaununa sängyn vieressä. Ekat kuukaudet vauva nukkui pinniksen sisään laitetussa äitiyspakkauksen pahvilaatikossa, toimi meillä hyvin. Sit kun rupes ryömiin meidän puolelle sivuvaunusta laitettiin laita paikoilleen. Hoitopöytä ja imetystyyny jäivät käyttämättä. Kunnon hoitoalusta toimii hyvin ja sen voi sitten siirtää tarvittaessa lattialle, jos pelkää että vauva kierähtää alas hoitopöydältä. Yritä mahduttaa vauvan vaipat, hoito tarvikkeet ja arkivaatteet kylppäriin, niin kaikki on käden ulottuvilla. Harvalla on edes tilaa kylppärissä hoitopöydälle. Hajusteettomat kosteuspyyhkeet on ihan must! Vauvan pylly pysy niillä hyvänä, jatkuvasta vesipesusta ärtyi. Noi kosteuspyyhkeet soveltuu ihan kaikkeen 🙂 Meillä meni paljon harsoja, toisilla ei mee ollenkaan. Käytin niitä myös hoitoalustan suojana. Tsemppiä viidakkoon!! Me ei jouduta ostaan juuri mitään, uus hoitoalusta ja pumppu on enää listalla 🙂 Itkuhälytin on tärkeä ja se, että se ilmoittaa jos yhteyskatkeaa!

   • Saana kirjoitti:

    Tosta pumpusta vielä, että mäkään en käyttänyt sitä paljoa, mutta jos rintoihin tuli tukoksia oli pumppu tosi tärkeä, että rinnan sai tyhjennettyä kokonaan. Sillä sain pari kertaa alkaneen rintatulehduksen kuumeen laskemaan hetkessä ja vältin antibiootit. Toki pumppu oli käytössä myös kun palasin töihin ja jos olis jotain iltamenoja ja mies oli pidempään vauvan kanssa. Tuttipulloja ei montaa tarvitse, jos on tarkoituksena imettää, pumpun mukana tulevat riittävät.

   • Karoliina kirjoitti:

    Joo, itkuhälyttimen unohdin mainita! 🙂 Meillä myös Ikean pinnis ja tosiaan Ikean lipasto-hoitopöytä vauvan huoneessa. Ollut meillä tosi hyvä, kun kylppäriin ei hoitoalusta mahtunut. Jatkossa voi sitä käyttää vaan lipastona! 🙂

    • Saana kirjoitti:

     Ei ollut muuten tarkotus vastailla sun kommentteihin Karoliina, sori 🙂 Puhelin teki tepposet. Meidän 3,5 nukkuu edelleen tuossa pinniksessä, nyt on taas laita pois ja Ikean lisälaita paikalla, ettei tipu pois. Eli jokatapauksessa suosittelen sellasta pinnistä, mistä saa laidan kokonaan pois. Ja lisäks pinnikseen petari, mikä on helppo pestä ja suojaa patjaa. Sille käyttöä enemmän sitten, kun lapsi lopettaa vaipat ja saa ekat vatsataudit….

     • Karoliina kirjoitti:

      Ei mitään!

     • Laura kirjoitti:

      Ja kiitos Saana <3 Sä ootkin jo konkari näissä hommissa ja kuulostaa ihanan helpolta tuo teidän hankintalista 🙂 Hyvä vinkki nuo kosteusliinat ja vois kuvitella, että myös kodin ulkopuolella ehdoton hankinta! Tota rintapumppua oon kans miettinyt ja ehkä sen ehtii sitten ostaa vaikka myöhemmin. Meillä ei kans kylppäriin mahdu kuin pesukoneen päälle sellainen alusta ja näin vähän ajattelinkin, että kaikki olisi hyvä pitää suht käsien ulottuvilla ja just mielellään siinä vesipisteen lähettyvillä vaipan vaihdot. Sitten oon just harkinnu lipastoa erikseen toiseen huoneeseen vaatteille. Kiva, että saa omille ajatuksille vahvistusta. Tässähän tuntuu, ettei sitä niin pihalla viidakossa olekaan! 🙂

     • Karoliina kirjoitti:

      Mä mielestäni kommentoin tähän pidemmänkin kommentin, kuin että ”ei mitään”, mutta se ei näköjään tullut läpi! Eli ei mitään Saana, hyvää keskustelua saatiin aikaiseksi ja hyvä, jos Laurakin sait näistä jotain irti, kun on niin erilaisia kokemuksia! 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos Karoliina <3 Juuri näin, kun sitä ei oikein etukäteen voi tietää, mitä pikkukaveri haluaa sitten tehdä ja missä viihtyy. Ei haluaisi ostaa hirveästi mitään turhaa roinaa ja ehtiihän sitä sittenkin tehdä hankintoja, kun kaveri on jo maailmassa. Leikkimatto täytyykin muuten lisätä listaan ja vaunujen sadesuoja!! Vaipparoskiksesta oon myös kuullut hyvää, joten kai sellainenkin on hankittava 🙂 Haha ja huhhuh, mutta kivaahan tämä toisaalta on!

 2. Monna kirjoitti:

  Hihii! 🙂 Samoja fiiliksiä täällä! Mitä pitää hankkia ja milloin?!
  Mä oon ajatellut, että pinnasänky hankitaan ja siihen sellainen unipesä. Sitten vielä sellainen pinnasänky, jossa on se yksi sivu sellainen jonka korkeutta voi säätää. Eli sitten kun pinnis on oman sängyn vieressä, niin se sivu olisi vähän alempana. Varmaan helpottaa vauvelin siirtelyä ees taas. (tai näin ainakin oon ajatellut.. 😀 )

  <3

  • Laura kirjoitti:

   Nimenomaan! 😉 Ajateltiin vähän jakaa ainakin näitä isompia ostoksia eri kuukausille, ettei tuu koko lista samaan syssyyn. Mä oon nyt näiden kommenttien myötä kallistumassa kans suoraan pinnikseen ja nuo laitajutut kuulostaa näppäriltä. Melko hyvin joitain juttuja löytyy käytettynä, vaikka tuntuu kyllä että aikamoinen jälleenmyyntiarvo näyttää näillä vauvantarvikkeilla olevan käytettynäkin…
   <3

 3. Meeri kirjoitti:

  Instatiliäsi seuraavana tarvitaan vauvalle ehdottomasti hänen alkukirjaimellaan varustettu saman sarjan nokkamuki – aamiaistiimi kasassa 🙂 Tuohon Triptrappiin meillä on se newborn set. Joidenkin mielestä turhake, mutta minusta on ollut kiva kun vauva voi olla mukana yhteisissä ruokahetkissä. Setissä on mukana semmoinen lelukaari, johon voi asentaa minkä tahanaa lelun roikkumaan, se on osoittautunut yllättävän hyväksi viihdykkeeksi sillä aikaa kun laittaa ruokaa, tyhjentää tiskaria jne.

  • Laura kirjoitti:

   Hahah Meeri, arvaappa onko jo listalla! 😀 Haasteena on vaan se, että ei tiedetä kumpi tulee, mutta nimet on kyllä jo valmiina molemmille sukupuolille. Mä oon kans miettinyt sitä newborn settiä, mutta ainakin sitten babyset, mutta silloinhan vauveli jo istuu…

 4. Piia/Juoksuttaa kirjoitti:

  Itsellä nuo kaikki hankinnat vielä edessä ja viidakolta se todellakin tuntuu 🙂 Kiva onkin lueskella muiden hankinnoista ja kokemuksista, niin saa hieman apua omiin hankintoihin eikä kaikkia vertailujakaan sitten tarvitse tehdä itse. Aurinkoista kesäkuuta 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Sanos muuta, näistä kokemuksista on niin paljon apua ja vahvistusta omille ajatuksille! Aurinkoa sinne myös! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *