Hae
Juoksujalkaa

Testissä MBT –juoksukengät

Jos olen ihan rehellinen, aiemmin MBT kengät eivät olisi saaneet kiinnostustani heräämään. Olen pitänyt niitä enemmän terveysjalkineina ja ehkä hieman vanhemmalle väestölle suunnatumpina kenkinä. Nyt ne ovat kuitenkin uudistuneet ja mukaan on tullut entistä urheilullisemman näköisiä kenkiä, malleja sekä freesimpiä värejä, joten mielelläni otin testiini uudet MBT Speed 16 -juoksukengät.

 

 

Kuvat: MBT Footwear Suomi Oy

mbt speed 16

Juoksukengät on MBT:llä jaoiteltu kolmeen eri kategoriaan: MBT Lightweight nopeille ja kevyille lenkeille, MBT Performance maksimaaliseen suoritukseen sekä MBT Cushioning maksimaaliseen vaimennukseen. MBT:n viimeisin innovaatio on täysin uusi ja uniikki juoksujalkine, joka edesauttaa tehokasta ja säästävää juoksuaskelta, jolla laskeudutaan keskijalalle kantapään sijaan. Täydelliset siis omalle askellukselleni. Testissäni olevat Speedit kuuluvat siis tuohon kevyimpään kategoriaan ja mallissa on hieman vähemmän vaimennusta ja tukea.

Tällä hetkellä, juoksun ollessa itsellä tauolla, olen kävellyt kengillä paljon. Ihan suoraan voin sanoa, että ne ovat olleet aivan loistava tuttavuus. Olen toki testimielessä myös kengillä välillä juossut, mutta kunnon juoksulenkkiä en ole niillä tehnyt. Odotankin tulevia juoksulenkkejä näiden kanssa innolla – ehkä sitten loppuvuodesta. 😉 Askel tuntuu melko lennokkaalta, mutta vaati alkuun totuttelua. Kuitenkin tässä vaiheessa voin jo rehellisesti liputtaa kenkien puolesta kävelylenkeillä.

IMG_8029

FullSizeRender1

Pyöristetty MBT-pohjallinen antaa vaimennusta ja luonnollisen työntövoiman askeleeseen, joka parantaa siirtymistä seuraavaan askeleeseen. MBT jalkineilla on vahva tausta maailman ensimmäisenä fysiologisena jalkineena, jota on jo 18 vuotta käytetty menestyksekkäästi alaraajojen nivelten tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

Tutkimusten mukaan MBT kengät vähentävät lonkka- ja polvinivelten kuormittumista, lisäävät alaraajojen ja vartaloa tukevien lihasten aktiivisuutta sekä kehittävät tasapainoa ja vartalon asentohallintaa. Lisäksi MBT jalkineiden on todettu parantavan ryhtiä ja iskunvaimennusta sekä kehittävän nilkkanivelen hallintaa ja vakautta.

FullSizeRender-1

FullSizeRender

Kuten johonkin Instagram-kuvaani jo lisäsinkin, nämä todella antavat kävelylenkeillä myös potkua pakaroille. Jaloissa tuntuu lenkkien jälkeen nimittäin ihan eri tavalla kuin tavallisilla kengillä kävellessä. Lesti on kengissä melko leveä, mutta se sopii tämänhetkiselle jalalleni paremmin kuin hyvin. Voisin kuvitella, että lenkkien lisäksi nämä toimivat hyvin työssä, jossa ollaan paljon liikkeessä ja jalkojen päällä. Taidan uskaltautua itsekin laittamaan kengät tässä kesällä jalkaan toimistolle, vaikka nämä Speedit ovatkin aika sporttisen väriset. 🙂 Mahtavaa, että pääsin testaamaan kenkiä, sillä nämä ovat todella toimineet ja muuttaneet mielipiteeni näitä kenkiä kohtaan.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *