Hae
Juoksujalkaa

Freddyraportti!

Tämän raportin perään joku lukija ehti jo kyselläkin ja hyvä niin, sillä nyt on viimeistään aika lupaamalleni Freddyraportille. Housuthan sain Freddystoresta testiini jo viime vuoden syyskuussa. Tosin jo silloin sanoin, että haluan testata housuja rauhassa, enkä julkaise kokemuksia parin viikon tai edes kuukauden päästä, sillä silloin niiden käyttöä ei ole toden teolla testattu. Tosin sitä en arvannut silloin, että vuodenvaihteessa tulee eteen uusi tilanne, jolloin housut eivät enää mahdu päälle ja näin ollen testikausi jäi silti hieman niukaksi… 😀

Raportti koskee seuraavia housuja:

Freddy WR.UP Pants

1.   Mustat D.I.W.O (dry in wet out) materiaalilla, low waist skinny , koko S (78% polyesteri, 22% elastaani) ovh. 74,90

2.   Harmaat G14, low waist skinny, koko S (78% puuvilla, 22% elastaani) ovh. 79,90

3.   Farkunsiniset J0Y, low waist skinny 7/8 lahkeella, koko M (80% puuvilla, 20% elastaani) ovh. 119 euroa

wrup-low-waist-skinny-78-denim-effect-j0y-dark-denim-yellow-seam

Housuja käytin heti alkuvaiheista alkaen ahkeraan. Mustia ja farkunvärisiä eniten, nuo harmaat ovat jääneet kaikista vähemmälle käytölle. Talven tultua ja kelien kylmettyä ei tullut enää juurikaan housuja käytettyä. Sen jälkeen tulinkin raskaaksi, jolloin housut eivät ole enää valitettavasti mahtuneet vyötäröstä jalkaani, vaikka muuten housut olisivat varmasti ihan loistavat myös tässä uudessa tilanteessa. Siinäpä pikku vinkki valmistajille. 😉

Mustia olen käyttänyt ehkä enemmän juhlavammissa tilanteissa ja mm. pikkujouluaikaan niitä tuli käytettyä ahkeraan. Niiden D.I.W.O (dry in, wet out) -kangas on pinnasta hieman kiiltävämpi. Ne tuntuvat jalassa jotenkin napakammalta ja syystä tai toisesta istuvat päälleni parhaiten. Materiaali on pysynyt itsellä todella hyvänä. Samoin on kyllä farkunsinistenkin suhteen. Farkunsinisistä omani ovat pituudeltaan vajaamittaiset (7/8 lahje), joten niiden otollisin pitoaika olisi juuri nyt. Pidän niiden lahkeissa olevista vetoketjuista.

wrup-diwo-shaping-effect-low-waist-skinny

wrup-diwo-shaping-effect-low-waist-skinny-n0

kokemuksia

En ole housuja mitenkään jokaisen kerran jälkeen pessyt, itseasiassa olen sitä jopa vähän vältellyt, koska olin lukenut etukäteen näitä raportteja pesujen jälkeisestä rispaantumisesta. Toki jokaiset housut ovat pesukoneen läpikäyneet. Housujen nukkaantumisesta, saati sitten repeämistä ei ole itselläni raportoitavaa. Tässä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon housujen hellävarainen pesuohje, sillä ainoastaan hienopesu 30° on sallittu. Ne eivät kestä valkaisua, rumpukuivausta, silitystä, kemiallista pesua tai huuhteluainetta.

Housujen koosta sen verran, että se onkin ehkä se haastavin osuus. Housuista kannattaa toki valita suht napakka koko, mutta voin kuvitella, että jos koko on yhtään liian nafti, housuja päälle repiessä, ne todellakin repeävät myös liitoksistaan. Kangas on sen verran joustavaa, että saumojen neulokset ovat kovilla, jos niitä joutuu päälleen taistelemaan. Housujen istuvuus on omaa luokkaansa ja kuten jo viimeksi totesin, trikoissa viihtyvälle sporttimimmille oiva valinta farkkujen sijaan, astetta enemmän pukeutumista vaativiin tilanteisiin.

Omissa Freddyissä nuo siniset ovat kaikista niukimmat kooltaan ja niistä valitsinkin heti alkuun yhden koon isomman. Kaikissa housuissa oleva vyötärön kuminauha auttaa housujen pysymistä ylhäällä. Mikäli sitä ei olisi, voisin kuvitella että niitä saisi olla koko ajan kiskomassa ylös. Malli on kuitenkin omaan makuuni hieman liian matala. Housista on olemassa low waist -vyötärön lisäksi myös regular waist, johon todennäköisesti päätyisin seuraavissa Freddyissä.

wrup-low-waist-skinny-78-g14

Kankaan mukavuudesta Freddyt saavat plussaa ja ne jalassa ei tunnu yhtään siltä, että olisi ahdistavat ja tiukahkot housut jalassa. Tunne on trikoomainen. 🙂 Tässäkin tietysti huomio kannattaa kiinnittää siihen kokoon, sillä omissa nuo farkunsiniset ovat eniten sellaiset, jotka tekee kotiin saapuessa mieli vaihtaa heti rennompiin. Jos ei halua ihan sokkona Freddyjään hankkia, heidän osasto on usein ollut ainakin tiiviisti mukana eri messuilla, jossa pääsee kokoja testaamaan käytännössä ennen niiden hankkimista. Hinta on kuitenkin sellainen, että saattaa harmittaa, jos vääränkokoiset itselleen hankkii. Itse sain hyvää konsultaatiota omaa kokoani valitessa heidän asiakaspalvelusta.

Hieman tulee sellainen orastava Freddy-kaipuu tätä kirjoittaessa, sillä raskauden vuoksi tämä kevät, kesä ja syksy kuljetaan vyötäröltä hieman väljemmissä housuissa. 😉

Sen verran olen kyllä seuraillut uusien värien saapumista Freddystoreen, että siellä olisi aika kivoja uusiakin värejä odottelemassa tulevaa. Nettikaupalla on muuten ilmainen toimitus sekä 14 päivän ilmainen palautus. Loppuun vielä sellainen kommentti, että mielestäni Freddyt ovat oiva valinta silloin, mikäli muutenkin viihtyy trikoissa ja sporttisissa vaatteissa. Voin vaan uskoa, että nämä eivät ole ihan jokanaisen valinta ja siksi mielipiteiden kirjo on melko kirjava nettikeskusteluissa pyöriessä.

Jos jäi jotain kysyttävää, kysy ihmeessä, yritän vastailla!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Freddy Store

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *