Hae
Juoksujalkaa

Juhannus Budapestissa

Kesän eka loma ja reissu takana! Vietimme juhannuksen helteisessä Budapestissä ja täytyy sanoa, että tuollainen reilu +30 astetta varjossa aamusta iltaan, alkoi olla hieman liikaa näille raskausviikoille. 😀 Budapest on varsinainen haudutuskattila, jossa aurinko pääsee todella porottamaan kuumasti. Tammi-helmikuussa se tuntui hyvältä idealta, mutta emmepä tienneet että hellepiikki osuu juuri juhannukseen. 😀

Huippureissu, mutta sisämaassa, keskellä kaupunkia, ilman tuulenvirettäkään oli hieman tukalaa aika ajoin. Mutta ei annettu sen liikaa häiritä.

Upea kaupunki kaikin puolin. Majoituimme Pestin puolella kantakaupungissa Belvaróksessa, aivan Váci Utcan ostos- ja kävelykadun liepeillä. Joka paikkaan pääsi kävellen ja tutkittiinkin keskustan alueet melko kattavasti läpi.

IMG_8804

FullSizeRender

Päivät aloitettiin aamupalan jälkeen muutaman tunnin kävelylenkeillä ja ne suuntautuivat Budan puolelle Tonavan yli siltojen kautta. Varustuksena kunnon lenkkarit, vettä sekä kuplilla että ilman. Lenkeillä huomasi sellaisen maraton -efektin vaatteissa, että hien mukana lähti paljon myös suoloja liikkeelle ja musta paita oli valkoisia viiruja täynnä. Siksi olikin tärkeää, että mukana oli muutakin juomista kuin vettä.

IMG_8821

IMG_8822

IMG_8837

IMG_8841

Lenkkien jälkeen vaatteet olivat hiestä niin läpimärät, että siinä siinä vaiheessa suihku ja pienet päiväunet ilmastoidussa huoneessa olivat paikallaan. Oli muutenkin hyvä viettää pari keskipäivän tuntia sisätiloissa viilentyen. Sitten taas uudelleen matkaan!

Tällä reissulla poikkeuksellisesti ruoat jäivät selkeästi kakkostilalle, sillä lähinnä virkistävät juomat maistuivat. Suosikiksi nousivat ehdottomasti erilaiset mintunlehdillä höystetyt jääkylmät (alkoholittomat) juomat. 😉 Kaiken kaikkiaan Budapest oli oikein kompakti kaupunki ja totesimme, että 4 päivää on juuri sopiva kesto reissulle. Sunnuntaina käytiin WestEnd –kauppakeskuksessa, jonka kaupat olivat myös sunnuntaina auki. Jonkun verran tuli osteltua reissusta vauvalle vaatteita ja toki jotain pientä löytyi myös itselle.

IMG_8832

IMG_8819

FullSizeRender-1

Parin tunnin lennot sujuivat hyvin; kompressiosukat, käytäväpaikka ja monta vesipulloa olivat ratkaisun avaimet. Kesän aikana keskitytään Suomen matkailuun ja kotonaoloon. Nyt on pakko sanoa, että vaikka helteistä en ikinä normaalisti valittaisi, on ihan mukava tieto, että vaikka Suomeen saataisiin millainen intiaanikesä tahansa, tuollaista hellettä ei täällä merenrannalla koskaan koe. Etenkin tänä kesänä se tuntuu hyvältä.

Sitten vielä hetkeksi paluu arkeen, kunnes koittaa varsinainen kesäloma ja se vähän pidempi tauko, jota lomaksi ei saa kutsua. 😉

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *