Hae
Juoksujalkaa

Hiuspäivitys

Päivitetäänpä hieman sporttihiusten tilannetta tähän väliin. Aloitin yhteistyön Munkkiniemessä sijaitsevassa I-lo Helsinki Oy:n kanssa reilu vuosi sitten, kun liike avasi ovensa. Nyt onkin hyvä hetki katsoa, mitä kaikkea onkaan tapahtunut hiusten saralla tähän mennessä.

Heti alkuun lähdettiin kampaaja-Anun kanssa hakemaan hieman kuohkeutta (aina ponnarilla oleviin) hiuksiini. Sain testiini samalla L’oréal Serioxyl sarjan muotovaahdon ja seerumin, joiden puolesta liputan edelleen. Parempia tuotteita ei löydy, mikäli tuuheutta haluaa. On ollut mahtava huomata, että usein istuessani Anun kampaamon tuolissa, ovesta tulee ostaja juurikin näitä tuotteita hakemaan. 🙂

loreal_serioxyl

Lokakuussa aloitimme sitten hiusten kunnostustalkoot. Kesä, raidoitus ja jatkuva peseminen urheillessa oli ajanut hiukset siihen tilanteeseen, että oli pakko kokeilla vähän järeämpia aseita. Tähän tilanteeseen parhaimman avun toi L’Oréalin PRO FIBER hiustenhoitosarja. Hoitojakso kesti yhteensä lähes parisen kuukautta ja hiukset palautuivat oikein mukavaan kuntoon.

pro fiber restore

hiustenpidennys

Kuitenkin latvat olivat edelleen hapsuiset ja ongelmana oli, että hiukset eivät millään kasvaneet haluttuun pituuteen, vaan pituus junnasi kuukaudesta toiseen samana. Siitäpä se idea sitten lähti; laitetaan kevyt hiustenpidennys ja hiukset kasvavat haluttuun pituuteen kuin huomaamatta! 😀 Alkuun idea kuulosti todella vieraalta ja kaukaiselta, mutta tietysti se alkoi houkutella, hetken asiaa pureskeltua. Kun ajankohta osui uuteen vuoteen ja ystäväpariskunnan häät kolkuttelivat vielä samaisena uuden vuoden aaton iltana. Jokaisella huoltokerralla hiusten pidennyksen poistettiin, pestiin, kuivattiin sekä teipit uusittiin täysin.

Hiustenpidennyksiä en alun perinkään ajatellut pitää kovin kauaa. Määrittelimme ajanjaksoksi n. puolisen vuotta, jolloin omatkin hiukset olisivat saaneet kasvaa rauhassa. Pidennysten kanssa kaikki sujui hyvin. En voi kuin suositella teippitekniikalla tehtyjä pidennyksiä. Hiukset olivat todella huolettomat, treenit onnistuivat hyvin ja mitään teippien noloja tippumisia ei tapahtunut. 😀 Ainoaksi haasteeksi koin ehkä pesukerrat, sillä olen tottunut suht nopeisiin suihkussa käynteihin ja etenkin hiusten kuivaamiseen. Nyt siinä hommassa vierähti huomattavasti kauemmin. Näin ollen, oikea ajankohta oli ottaa pidennykset pois nyt, kesällä ne saattaisivat tuntua myös turhan kuumilta…

Kuvassa omat hiukset suoraan pidennysten poiston jälkeen! En muuten löytänyt puhelimen arkistoista yhtään (!) kuvaa hiuksista ennen pidennysten laittoa. Kaikissa ne oli ponnarilla tai jollain sykeröllä kiinni…

IMG_8513

omat hiukset

No, eniten tietysti jännitti, miltä omat hiukset siellä alla näytti? Totta kai, selvää on, että lisähiusten jälkeen omat hiukset tuntuivat pari viikkoa todella ohuilta. Nautin kyllä silti tilanteesta ja muutos oli todella positiivinen. Omat hiukset olivat kasvaneet hurjasti ja etenkin nyt, n. kuukausi poiston jälkeen, oma paksuus on jo palautunut. Osaksi siihen on ollut apuna myös L’oréal Serioxyl sarjan sampoo ja hoitoaine. Myös alussa mainitut muotovaahto ja seerumi on otettu jälleen käyttöön (ne olivat pidennysten ajan telakalla).

Pidennys oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, sillä nyt myös pitkään ja hartaasti odotetut hauraimmat haituvat saavuttivat halutun pituuden. Pidennysten aikana oli myös tervetullutta se, että hiuksia ei tullut pestyä läheskään yhtä paljon kuin aiemmin. Omat hiukset saivat levätä enemmän puolen vuoden ajan.

Raskaudella en ole huomannut olevan vaikutusta hiuksiin. Oikeastaan juuri nyt olen melko tyytyväinen niihin. Viime kampaamokerralla värjäys tehtiin uudella Elumen hiusvärillä, joka ei sisällä hapetetta ollenkaan. Tämä tuntuu hyvältä idealta etenkin nyt, ettei sitä voimakkainta tököttiä hiuksiin laitetakaan. Mielenkiintoista nähdä, miten hiusten kunto muuttuu synnytyksen jälkeen ja mitä kikkakolmosia Anun kanssa kehitellään! 😉

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Yhteistyössä I-lo Helsinki Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *