Hae
Juoksujalkaa

Aktiivisuuden seurantaa Garmin Vivomovella

Heitin tuossa jo jokunen kuukausi sitten oman sykemittarini nurkkaan odottelemaan aktiivisempia treenejä. Välillä olen sitä satunnaisesti käyttänyt, ihan vain mielenkiinnosta seuraten omia sykkeitä, jotka ovat olleet alusta asti nousussa, mutta etenkin näin raskauden loppupuolella tuppaavat nousemaan jo pelkästä sohvalta nousemisesta.

Olen kuitenkin onnellinen siitä, että aktiivisuus on pysynyt mukana kuvioissa koko raskauden ajan. Oman raskauden kulmakiveksi kun on nimenomaan noussut ulkoilu ja kävelylenkit. Istuminen ja makaaminen ovat pahinta.

Kävelylenkkien osalta, pyrin tekemään edes pienen jaloittelun joka päivä ja hieman pidemmän lenkin muutaman kerran viikossa. Tästä syystä olo on pysynyt hyvänä, turvotuksia ei ole tullut ja painokin on pysynyt kohtalaisesti kurissa, vaikka ruokahalua on riittämiin… Tämä vaatinee erillisen kirjoituksen.

garmin vivomove

Sain Garminilta testiin mielenkiintoisen uutuuden, Vivomoven, joka saapuu kauppoihin nyt heinäkuussa. Kello on kaunis ulkonäöltään, joten sille löytyi helposti paikka ranteesta, sykemittarin tilalle ikävää helpottamaan.

garmin vivomove

IMG_8983

IMG_8986

Vivomove pitää sisällään ominaisuuksia, joita on mielenkiintoista juuri tällä hetkellä seurata:

 • Askelmittari
 • Unenseuranta (unen kokonaismäärä, liikejaksot ja levollisen unen jaksot)
 • Automaattinen tavoite (oppii aktiivisuustasosi ja määrittää päivittäisen askeltavoitteen)
 • Liikkumispalkki (näkyy laitteessa, kun olet tietyn ajan paikallasi.
 • Automaattinen synkronointi Garmin Connect™ -palveluun

Tähän mennessä käytössä on ollut ainoastaan tuo askellaskuri, sillä olen laittanut kellon käteen ainoastaan lenkeille. Näin kesälomalla kun ei millään ole halunnut pitää kelloa kädessä. 😀 Tarkoituksena kuitenkin ehdottomasti ottaa käyttöön kokopäiväisesti, jolloin kellosta vasta saa kaiken irti. Erityisesti tuo unenseuranta kiinnostaa jo nyt yön heräämisten suhteen ja miten mielenkiintoiseksi data muuttuukaan synnytyksen jälkeen! 😉

IMG_9257

IMG_9234

Instagramissa jo hehkutin, kuinka helppoa mittarin käyttöönotto oli ja miten vaivattomaksi tietojen seuraaminen on tehty. Tosin nyt parin viime päivän askeleita en ole jostain syystä saanut synkronoitua Garmin Connect –palveluun, mutta luulen, että tässä kohtaa saattaa olla käyttäjässä vika.

Kumman motivoiva kapistus. Oikealla oleva punainen palkki nimittäin kasvaa sitä mukaa, jos on tullut liikaa laiskoteltua tai makoiltua paikallaan. Hyvä muistutus itselle liiasta paikallaan olosta.

IMG_8994

IMG_9243

Jatkoraportointia seuraa myöhemmin!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

7 kommenttia

 1. Piia/aurinkokujalla kirjoitti:

  Minä olen loukannut pahasti selkäni enkä saa enää ikinä juosta. Niin että tämä postaus ei ollut oikein mulle.
  Mutta, osallistu kastehelmi kulhojen(6) arvontaan mun blogissa.

 2. Jonna / Lenkkareiden viemää kirjoitti:

  Onpa hyvän näköinen mittari! Tietysti käytettävyys on ykkösasia, mutta plussaa on, jos laitetta on kiva katsella. 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Samaa mieltä! 🙂 Ja tosi mielenkiintoista alkaa seurata myös päivittäisiä askeleita lenkkien lisäksi ja just unta.

 3. Mia kirjoitti:

  Olen yrittanyt valtella naita aktiivisuusmittareita ja kayttaa vain sykemittaria. Nyt on kylla niin siistin nakoinen mittari, etta hankintaa pitaa vakavasti harkita.

  • Laura kirjoitti:

   🙂 pakko sanoa, että ensimmäinen kello, joka on nyt ollut kädessä koko ajan. Sykemittari ainoastaan treeneissä ja aktiivisuusmittarit eivät ole myöskään kädessä pitkään viihtyneet. Tästähän on olemassa vielä astetta siistimpi versio nahkarannekkeella 😉

   • Mia kirjoitti:

    Postauksesi perusteella ja kuviesi perusteella vaikuttaa todella tyylikkaalta. Hintakin on kylla kohdallaan. Tama olisi aivan taydellinen kello esim. reissussa ollessa. Ja itseasissa kello lahti jo tilaukseen. kiitoksia paljon oivasta vinkista! 🙂

    • Laura kirjoitti:

     Kiva kuulla! 🙂 Antoisia hetkiä kellon kanssa, toivottavasti saat siitä iloa ja hyötyä omaan käyttöösi yhtä paljon kuin minä olen saanut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *