Hae
Juoksujalkaa

H-hetkeä odotellessa

Täällä on tehty viimeisiä hankintoja, siirretty vauvan sänky meidän makkariin, synnytystoiveet kirjattu, sairaalakassi pakattu ja vauvamatkalla videoita katseltu. 😉 H-hetki lähestyy hurjaa vauhtia ja täysiaikaisuuden etappi on ohitettu.

Outoa ja jännittävää, että vauva voi syntyä oikeastaan koska tahansa. Sehän siinä onkin, kun ei voi yhtään tietää, mikä päivä on se päivä. Uskon kuitenkin, että hänellä on jo selkeä suunnitelma mielessään, joten turha sitä on täältä käsin yrittää ohjailla. Odotellaan vain ja toimitaan sitten, kun sen aika on. Täällä on kaikki valmista.

IMG_9686

FullSizeRender

Lähestyy, lähestyy

Lähestyvä synnytys on saanut monenlaisia tuntemuksia mieleen ja vaikka synnytystoiveet tosiaan pitää etukäteen paperille kirjoittaa ja ottaa mukaan, aion luottaa 100% ammattilaisten taitoon. Näin ensikertalaisena ei ole juurikaan tietoa mitä tuleman pitää – niin hyvässä kuin pahassa. Synnytyksen suhteen on oikeastaan yksi ainoa päämäärä: saada vauva ehjänä maailmaan ja päästä itse myös suosiolla maaliin.

Suorituksena tosiaan yhdenlainen maraton, mutta varmasti kovin erilainen kuin nuo 6 edeltävää…

Sekä odotusaikaan, synnytykseen että etenkin sen jälkeiseen elämään liittyy yllättävän paljon negatiivisuutta ja kaikenmaailman neuvonantajaa. Jokaisella tuntuu olevan asiasta mielipide ja joku hurja juttu kerrottavana, vaikka ei välttämättä edes omakohtaista kokemusta asiasta olisikaan. Ihmeellistä! Olenkin ihan tietoisesti pyrkinyt sulkemaan korvani kaikelta negatiiviselta ja niiltä totuudentorvilta, joilta ei saa mitään lisäarvoa tähän kokonaisuuteen. Keskustelupalstoja olen lueskellut hyvin vähän, vauva-/ mammaryhmiin en ole liittynyt, sen sijaan ystävien neuvot ja vinkit ovat olleet kultaa. Asioista on hyvä tietää jonkun verran ja ottaa selvää etukäteen, mutta liika mehustelu ei kehitä ketään.

Monnan kirjoitus tuli hyvään saumaan, koska kerrankin tuo negatiivisuuden sävyttämä keskustelu oli pakko kääntää päinvastaiseksi. Kappas löytyihän sieltä tosiaan niitä hyviäkin kokemuksia! Silti tulee tunne, että eikö perheen perustaminen ole ihan oma valinta ja se pitää luonnollisesti sisällään niin hyviä kuin haastaviakin hetkiä? Sitähän se elämä on, lapsilla tai ilman!?

Mielelläni kuljen pää pilvissä tämän uuden suhteen, ennakkoluulottomasti ja avoimin mielin! Tätä(kään) elämänvaihetta ei voi etukäteen valmiiksi suunnitella, mutta jos jalat pitää jonkun asian suhteen pitää maassa, se on luotto meidän tapaan toimia juuri oikein oman lapsemme kanssa. Ei ole onneksi olemassa yhtä totuutta, miten asiat tulevat menemään. Jokainen perhe luo oman oikean tyylinsä.

Levollisin mielin kohti loppuviikkoa!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

7 kommenttia

 1. Meeri kirjoitti:

  Nyt on aivan pakko kommentoida! Sulla on tosi hyvä asenne

 2. Karoliina kirjoitti:

  Hyvä teksti! <3 Kuten puhuttiin niin ei todellakaan kannata liikaa kuunnella negatiivisia juttuja, koska jokainen kokee asiat omalla tavallaan ja kokemukset ovat erilaisia. Esimerkiksi synnytykseen ei oikein voi vaikuttaa, se menee niinkuin menee. Luottaa vain itseensä, vauvaan ja kätilöihin/lääkäreihin, jotka ovat ihan mielettömiä. Mitä tulee vauva-arkeen, aika paljon on kiinni omasta asenteesta! 🙂 Ei tietysti kaikki, mutta sillä omalla asenteella on mielettömän suuri vaikutus siihen millaiseksi se arki muodostuu! <3 Täällä jännätään sun puolesta! Ihanaa, että kaikki on valmista ja on levollinen mieli kohti uutta! Tsemppiä! <3

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos kommentista Karoliina <3 Ja kiitos myös hyvistä neuvoista ja positiivisesta asenteestasi. Alkaa kyllä jo pikkasen jännittää! 😀

 3. Paula kirjoitti:

  Vähän vanhempi postaus jo tämä, mutta löysin blogisi vasta nyt ja ilahduin aidontuntoisesta positiivisesta asenteestasi! Itselläni myös on H-hetki käsillä ja olen ihmetellyt myös ihmisten negatiivisia tarinoita kaikesta ennen ja jälkeen vauvan syntymää. Osaan jo nyt sanoa omasta raskaudestani, että olen selvinnyt todella helpolla ilman sen suurempia poppaskonsteja. Vauva-arjesta en vielä tiedä mitään, mutta en yksinkertaisesti halua maalata tulevasta vuodesta niin kauheaa kuvaa, kun jotkut äidit ajattelemattomuuttaan (tai tietoisesti) haluavat toisille kertoa. Arvostan rehellisyyttä, mutta jatkuva huonojen asioiden vatvominen tukehduttaa kenen tahansa mielen… Iloa syksyyn!

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos kommentista!

  • Laura kirjoitti:

   Näköjään pitkä vastaukseni ei tullutkaan tänne kokonaisuudessaan… Kiitos siis kommentista ja samanlaisista ajatuksista. 🙂 Täällä kans raskausaika meni kaikkineen mukavasti ja vauva-arkea on nyt takana tasan viikko! Kovin suuri asiantuntija en siis ole sen suhteen, mutta tunteiden kanssa ollaan menty laidasta laitaan. Välillä tuntuu kaikki onnistuvan ja sitten taas tulee vähän takapakkia ja tällä hetkellä pienetkin jutut tuntuvat isoilta, koska maailman tärkeimmästä asiasta on kyse. Ihan parhain viikko takana, paljon on opittu ja kohti seuraavia mennään, nimenomaan nostaen positiivisia juttuja ja onnistumisia esiin! Iloinen asiahan tämä on 😀 Paljon tsemppiä sinne loppumetreille, pian saat nyytin kainaloon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *