Hae
Juoksujalkaa

Vauva- vai treeniblogi?

Äitiysloma etenee hurjaa vauhtia, neljäs viikko käynnistyi juuri!

Eipä ole yhtenäkään päivänä tullut vielä tylsää hetkeä tai tekemisen puutetta, sen verran hulinaa on ollut. 😉 Joka päivälle on suunniteltuna jotain ohjelmaa ja olen kyllä nauttinut joka hetkestä. Vaikka toisaalta haluaisin sen pienen nyytin mahdollisimman pian syliini, toisaalta tämäkin aika on suhteellisen mukavaa, etenkin kun olo on näin hyvä.

Harvoin on näin paljon aikaa nähdä ystäviä ja käyttää aikaa vain itseensä (tähän moni sanoo, että vauvan syntymän jälkeen ei enää ikinä…) ilman mitään huonoa omaatuntoa. Parasta on, että ympärillä on melko paljon kavereita, jotka ovat joko samassa tilanteessa tai heillä on töiden puolesta mahdollista järjestää tapaamisia myös päivisin.

No mutta itse aihe, miksi alun perin aloin kirjoittaa, on se että olen nyt useaankin otteeseen lounaan tai kahvikupin äärellä keskustellut Juoksujalkaa -blogin sisällöstä. Mihin suuntaan blogi on menossa? Kuinka paljon tulen vauvan syntymän jälkeen täällä kirjoittamaan vauvajutuista? Onko treeniblogi muuttumassa vauvablogiksi vai tuoko uusi elämänvaihe ainoastaan lisää ja monipuolisempaa sisältöä?

vauva- vai treeniblogi

Luonnollisesti omaa henkilökohtaista blogia kirjoittaessa, sisältö vaihtelee sen mukaan, millainen elämäntilanne kulloinkin on. Etenkin kun on näin suuresta muutoksesta kyse ja blogin yksi olennainen osa, eli liikunta on kokenut ison mullistuksen, vaikutus on ollut suuri, etenkin nyt odotusaikana. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että oman tilanteen muuttuessa tai esimerkiksi loukkaantuessa (treeni)blogin kirjoittaminen loppuu kuin seinään.

Oudointa olisi hävitä raskausajaksi ja palata muina maratonnaisina takaisin blogin pariin, kun treenit taas kulkevat täydellisesti. 😀 Eikö se muutos ole juuri se kaikista kiinnostavin vaihe purkaa, etenkin kun kirjoittamisella on ainakin itselle myös päiväkirjamainen merkitys.

Tässä tilanteessa mielenkiintoista on se, miten palautuminen synnytyksen jälkeen lähtee käyntiin, miten pääsen takaisin liikunnan ja jossain vaiheessa juoksun pariin sekä sitä kautta etenemään pikku hiljaa kovempiin harjoituksiin? Myös se, miten tulen yhdistämään treenien ajankäytön ja arjen pyörittämisen jatkossa, kiinnostaa ainakin itseäni. 😀 En tiedä, tulenko tulevaisuudessa juoksemaan esimerkiksi maratonia, mutta se on varma että liikunta ja treenit tulevat olemaan aina mukana. Odotan niitä jo niin paljon!

Lukijakunta on jo nyt selvästi muokkautunut sen mukaan, ketä kiinnosti ehkä pelkästään maraton- ja juoksukuulumiset ja keitä kiinnostaa myös muu elämä sen ympärillä. Itselle blogi on tarjonnut jo nyt asioiden käsittelypaikan sekä vastapainoa näiden uusien asioiden äärellä. Vai mitä mieltä olette?

Jännittää itseänikin tämä kaikki uusi ja tuleva. Kiitos siis vanhoille lukijoille mukanapysymisestä ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille mukaan. Tuntuu, että siellä on paljon samanlaisen ajatusmaailman ja elämäntilanteen jakavia.

Kivaa viikkoa,

xx Laura

Kuvat: Markku Lempinen

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

4 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Täällä ainakin samassa elämäntilanteessa olevana juuri vauva-arjen ja liikunnan yhdistäminen kiinnostaa! 🙂 Ja jos blogi ei ole siirymässä kokonaan vauvablogiksi niin enemmän kuin mielellään välillä kuulee koko perheen kuulumisia! 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos kommentista ja kiva kuulla 🙂 Ei todellakaan ole siirtymässä, päinvastoin, kun tästä taas päästään treenien pariin, pääpaino tulee olemaan siellä 🙂

 2. Piia/Juoksuttaa kirjoitti:

  Täälläkin ollaan samassa elämäntilanteessa, joten raskausajan treenit ovat kiinnostaneet ja jatkossa kiinnostaa varmasti myös se, kuinka urheilu lähtee taas uudessa elämänvaiheessa sujumaan.
  Tsemppiä loppuodotukseen, hienoa kuulla, että vointi on edelleen hyvä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *