Hae
Juoksujalkaa

Uusi viikko käyntiin ja päivitys unenseurannasta Garmin Vivomovella

*Sisältää mainoslinkkejä

Näin se käynnistyi uusi viikko ja uudenlaiset päivät vauvan kanssa. Nimittäin kolmen viikon yhdessäolon jälkeen mies aloitti työt ja täällä sitä nyt ollaan, kahdestaan päivät! Toistaiseksi on mennyt hienosti ja tänään saadaan mummi ja vaari vielä pariksi päiväksi auttelemaan arki alkuun.

Poika saavuttaa tosiaan huomenna mahtavan kolmen viikon rajapyykin. Vaikka toisaalta aika on mennyt tosi nopeasti, silti toisaalta tuntuu että hän on ollut täällä jo paljon pidempään. No joka tapauksessa ajantaju on täysin hukassa ja tarkistan puhelimesta päivittäin, mikä päivä kulloinkin on menossa.

IMG_0632

garmin vivomove

Vaikka mistään rutiineista ja rytmeistä on varmaan tässä vaiheessa ihan turha puhua, tuli mieleen kirjoitella raskausaikana testiin saamastani Garmin Vivomovesta ja tällä kertaa sen unenseuranta -ominaisuudesta. Alkuun kelloa tuli käytettyä vain päivisin ja askeleiden seurannassa, josta kirjoittelinkin aiemmin.

IMG_9904

aktiivisuuden seuranta

Jossain vaiheessa kello lukittui käteeni pysyvästi ja sinne alkoi tallentua aktiivisuuden seurannan lisäksi myös unitietoja. Niitä olikin todella mielenkiintoista seurata raskausaikana, jolloin välillä tuli nukuttua hyvinkin katkonaisia unia ja toisinaan taas vetelin lähes kymmentuntisia yöunia heräämättä. Sieltä oli hyvä aamulla tarkistaa, montakos kertaa tuli tänä yönä herättyä ja käytyä vessassa, jos semmoinen tieto kiinnosti. 😉 Ihan jokaista heräämistä kello ei tietenkään ymmärrä ja sinällään osa öistä on saanut kellon kautta paljon ruusuisemman kuvat syvän ja kevyen unen tiedoissa kuin mitä totuus oli. Kello huomioi liikkeen ja siten esimerkiksi jokainen isompi heräily tallentuu tietoihin hyvin.

Kello jäi synnärille lähtiessä pois kädestä ja on siitä asti ollut telakalla. Toisaalta kello toimisi hyvin myös tässä tilanteessa, kun yösyötöt ja -heräilyt on kirjattava erikseen ylös ja tarkistettava aamulla, koska niitä ei ikinä muista yön jälkeen. Meillä mentiin aluksi jopa yhden yön heräilyllä, sen jälkeen muutama yö kolmen syötön taktiikalla ja viime yönä hienosti taas kahdella syötöllä, johon toivon sen kovasti rutinoituvan. Viime yön rytmi sopi myös täydellisesti meidän vanhempien unirytmiin, joten peukut pystyyn että tällä mentäisiin ainakin hetki! 🙂 Tuo kaksi yösyöttöä on meinaan ihan hyvin handlattavissa.

Jos yhtään mittareista ja kaikenlaisen datan seurannasta on kiinnostunut, tämä on oiva väline siihen pitkin päivää. Mikäli taas janoaa tarkempaa tietoa vaikkapa sykkeistä tai treenien sujuvuudesta, on syytä hankkia järeämpi mittari. Vaikka itse odottelenkin jo paluuta treenien pariin, tämä kello toimii kivana motivaattorina siihen saakka.

Jo raskausaikana tsemppasin itseni liikenteeseen jos päivittäinen (hyvinkin maltilliseksi asetettu tavoite) ei ollut vielä täyttynyt. Tällä hetkellä ei hirveästi tarvita lisätsempparia ulos lähtöön, mutta kivahan se on tarkistaa tietoja lenkin jälkeen. Huomattavaa muuten on, että koska kello laskee askeleita käden heilautuksesta, vaunulenkeillä se on syytä asettaa vapaasti heiluvaan käteen. 😉 Kuten aiemmin tuli jo mainittua, kello on kaunis ja sen muotoilu kaukana isoista järkälemäisistä sykemittareista, jotka eivät aina ole niin salonkikelpoisia…

IMG_9574

Huh, tulipas pitkä kirjoitus ja vauvakin alkaa heräillä ensimmäisiltä uniltaan. Seuraavalla päikkärikerralla me suunnataan ulos, siellä alkaa näköjään sopivasti aurinko pilkistellä.

Ihanaa syksyistä päivää!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *