Hae
Juoksujalkaa

Ristiäisviikon kuulumiset

Maanantaihuomenta! Päivät ovat täällä saaneet melko tyypillisen muodon ja voi jo jollain tasolla puhua rytmistä.

päivärytmi

Usein nousemme 7-8 aikaan, syötön ja vaipan vaihdon jälkeen teen itselleni aamupalan ja yleensä saan sen nauttia kaikessa rauhassa ja juoda kahvin kuumana. Vauva viihtyy sitterissä sen aikaa, kunhan muistaa välillä käydä antamassa hänelle vauhtia. Liikkumattomassa sitterissä hän ei kauaa ole tyytyväinen. 😀 Siihen hän myös useimmiten nukahtaa, jolloin minulla on hyvää aikaa vaikkapa poiketa tänne blogin puolelle. 😉

Heräämisen jälkeen leikkiä, jumppaa ja juttelua vauvan kanssa, jonka jälkeen syöttö, vaipan vaihto ja unille – yleensä vaunuihin. Sitten onkin pidemmän lenkin ja ulkoilun aika, joka on ehdottomasti päivän luksushetki! Ulkona vierähtää päivästä riippuen tunti-pari ja usein kärrään vauvan vielä jatkamaan unia parvekkeelle. Siellä hän saattaa nukkua vielä puolisen tuntia, jolloin syön itse lounaan. Sen jälkeen taas leikkiä ja laulua, syömistä ja sitten kello onkin melkein jo niin paljon, että saan miehen avuksi kotiin. Toinen päivän odotetuista hetkistä! 🙂 Loppupäivä kuluukin sitten joustavammin ja vaihtelevammin, kun on neljät kädet hoitamassa. Päivä on pulkassa n. klo 22-23 aikaan.

Sanat yleensä, useimmiten ja tyypillisesti toistuvat nykyään, koska aina näin ei mene ja poikkeuksia löytyy, mutta kukapa tässä mikään kellonvartija haluaa ollakaan.

IMG_0921

Viime viikko meni ristiäisiä suunnitellessa ja järjestellessä. Kummasti juhlien järjestäminen vaati aikaa ja suunittelua ihan eri tavalla, kun mukana oli pieni apuri, jolla oli omat vaatimukset järjestelyjen välissä. 😉 Ristiäiset sujuivat hienommin kuin olisimme voineet edes odottaa! Sankari nukkui koko toimituksen ajan ja jatkoi unia vielä niiden jälkeenkin. Vaikutti muutenkin todella tyytyväiseltä juhlapäiväänsä, kun koti täyttyi läheisistä ihmisistä ja tutusta puheensorinasta.

ristiäiset

Nimi oli meille vanhemmille jo raskauden alusta asti selvillä ja pienokainen antoi sille oman hyväksyntänsä syntymällä omana nimipäivänään. <3

Ristiäispäivä nimittäin vähän jännitti etukäteen, sillä vauva on ollut nyt kuuden viikon ikäisenä hieman vaativammalla päällä. Totta kai googletin asiaa ja kysyin viime viikolla neuvolassakin ja tosiaan, ns. tiheän imun kausi 6-8 viikolla aiheuttaa vauvalla erilaista käytöstä. Tällaisia kausia on toki ollut aiemminkin, (ja varmasti lukuisia edessä) mutta nyt tuntui, että nurinaa on ollut huomattavasti enemmän ja vauva rauhoittuu ainoastaan imeyksessä tai hänen nukkuessa. Kiltti vauva siis – silloin kun hän nukkuu. 😀 No ei, mutta tuo tieto helpotti taas kummasti ja nyt kun asian hyväksyy, se ei tunnu niin “raskaalta”.

Viime viikolla meillä oli myös lääkärin tapaaminen ja kovin jänteväksi vauvaa kehui. Pitkäraajainen kaveri nostaa päätään, heiluttelee käsiään ja jalkojaan siihen malliin, että kuinkahan kauan pysyy paikallaan? Myös minulla oli jälkitarkastus, jossa todettiin kaiken olevan kunnossa. Siitä lisää myöhemmin tällä viikolla… 😉

Pirteää alkanutta viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *