Hae
Juoksujalkaa

Keskivartaloa metsästämässä

Raskauden jälkeisestä keskivartalosta ja etenkin siihen liittyvästä treenistä puhutaan paljon. Keskivartalo joutuukin raskausaikana koetukselle; joillakin lisäkiloja kertyy enemmän, toisilla vähemmän. Joillakin vatsalihasten palautuminen (ja kuntoutus) kestää kauemmin, toisilla se sujuu nopeammin. Joten ihan aiheesta vouhkataan ja kovin yksilöllistä on palautuminen tässäkin.

En oikein ymmärrä, mikä kiire ylipäätään olisi heti synnytyksen jälkeen päästä tekemään vatsalihastreeniä? Lihasten palautumiselle kun kannattaa antaa riittävästi aikaa ja kuntoutukseen on syytä lähteä ihan pienillä aktivoinneilla. Sen sijaan, että lähtee riuhtomaan istumaannousuja (tai esimerkiksi voimaliikkeitä salilla), kannattaa keskittyä syviin vatsalihaksiin ja niiden aktivoimiseen esimerkiksi kävellessä, istuessa (imettäessä!) tai maatessa.

keskivartalon tuki

Itse koin hyväksi lisäavuksi kevyen vatsatuen, jota käytin synnytyslaitokselta kotiinpääsyn jälkeen aina liikkeellä ollessani. Tukivyö oli tämä ja ostin sen lastentarvikeliikkeestä. Tuen avulla pystyi paremmin kiinnittämään huomiota passiiviseksi muuttuneeseen keskivartaloon ja se myös muistutti hyvästä ryhdistä ja keskivartalojännityksestä lempeällä tavalla, heti alusta asti.

I love me -messuilta sain testiin astetta ”järeämmän version” keskivartalon metsästykseen. Kyseessä on cinch inch -Fitness-korsetti, joka löytyi Shock Absorberin osastolta. Olen käyttänyt tätä siitä asti kotitreenaillessa sekä kävelylenkeillä.

FullSizeRender

IMG_1905

Itsehän kommentoin korsetin saatuani heti sen hengittämättömyyttä ja vankkaa olemusta, kunnes minulle kerrottiin, että osaltaan se on juuri se juttu. Se lisää lämmöneritystä ja hikoilua. Tuli mieleen vanha kunnon saunabelt. 😀

No, tuota lisäkuumennusta en lähtenyt korsetilta hakemaan, mutta voin kertoa, että kun tuon napakan tuen pukee vyötärölle, keskivartalon olemassaoloa ja sen aktivointia ei voi unohtaa! Lisälämpöä se todella tuo, mutta ennen kaikkea vyö antaa erinomaisen tuen keskivartaloon ja tukee asentoa treenatessa. Vyö pysyy hyvin paikallaan, ei hankaa, tai muutenkaan haittaa liikkuessa. Korsettia en ole (ainakaan vielä) käyttänyt juostessa.

IMG_1309

Mielestäni korsetti on todella hyvä apu synnytyksen jälkeen ja toimii toki tietysti ilman raskautta ja synnytystäkin. 😉 En olisi ehkä sitä pystynyt käyttää suoraan synnytyksen jälkeen sen napakkuuden vuoksi, mutta nyt, kun vatsa on palautunut ja olen pystynyt aloittaa aktiivisemman liikkumisen, se puoltaa paikkaansa. Korsetti ei itsessään keskivartaloa ja vatsalihaksia tuo takaisin, mutta se todenteolla muistuttaa keskivartalon aktivoimisesta sekä ryhdikkään asennon säilyttämisestä. Voin kuvitella, että se toimii erinomaisena tukena myös salilla kovemmilla painoilla treenatessa.

Kivaa viikonloppua!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *