Hae
Juoksujalkaa

Nastoilla vai ilman? Tänä talvena juostaan lipsumatta!

Juoksetko talvella nastoilla vai ilman?

Kysymys, jonka olen ainakin viimeiset viisi vuotta esittänyt ja itse vastannut aina ”ilman”. Tilanne muuttui kerta heitolla nyt vauvan ja marraskuun alun ensilumien saavuttua, kun yritin vaunujen kanssa hölkkäillä tuolla liukkailla kaduilla. Ylämäessä jäi pahasti sutimaan paikoilleen ja ihan jo turvallisuus- (ja mukavuus-) syistä oli haettava asiaan ratkaisu.

Samaisilla ensilumilenkeillä juteltiin asiasta myös Heidin kanssa ja hänellä oli ihan vastaavia kokemuksia. Aiemmin olimme kumpikin lipsutelleet koko talven normi lenkkareilla tai maastojuoksukengillä. Onneksemme saimme Heidin kanssa testiin Icebugin nastakengät.

Itse päädyin malliin PYTHO3 W BUGrip*, sillä ne soveltuvat tällä hetkellä monipuoliseen liikkumiseen ja maltillisille juoksulenkeille parhaiten. Vakaat kengät sopivat sekä kävelyyn että juoksuun eri alustoille ja niissä on keskitason tuki. Mikäli olisin hakenut ainoastaan juoksuun sopivia ja hieman ketterämpiä kenkiä, valintani olisi ollut Aurora L BUGrip, jotka Heidi valitsi.

IMG_2306

IMG_2304

(Välikommenttina muuten tähän, että oli ilo pohtia kenkävaihtoehtojen välillä, sillä Icebugin sivut ovat todella informatiiviset ja selkeät. Sieltä oli helposti vertailtavissa omiin tarpeisiin sopivat kengät.)

IMG_2276

Tänään teimme ensimmäisen testilenkin nastoilla ja ainakin sen perusteella valinnat olivat osuneet oikeaan. Päätimme Heidin kanssa kirjoittaa kengistä yhteisraportin, kun kilometrejä on kertynyt enemmän.

IMG_2280

IMG_2291

Mites siellä ruudun toisella puolella olevat kanssajuoksijat: nastoilla vai ilman?

Lipsumattomia lenkkejä,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kengät saatu.

10 kommenttia

 1. Krista m kirjoitti:

  Hyvä valinta 🙂 Mulla on samat kengät kolmatta talvea jo käytössä 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Kiva kuulla! 🙂 Uskon kanssa, että näillä kengillä tullaan juoksemaan monta talvista lenkkiä, jos vaan säät pysyvät.

 2. Juha kirjoitti:

  Nastoilla, varmempi juosta ja hyvät myös poluilla ja metsäteillä. Aurora gripit ja DTS 2 saimme työnantajalta. Ei nämä normaaleja juoksukenkiä korvaa, mutta on turvallisempi olo juosta liukkaillakin keleillä.

  • Laura kirjoitti:

   Oho, onpas hyvä työetu! 🙂 Samaa mieltä, lenkillä ei tarvinnut joka askeleella jännittää, että askel pettää alta. Pysyy myös askel rentona, kun uskaltaa varata jalalle ja ponnistaa juostessa.

 3. Jonna / Lenkkareiden viemää kirjoitti:

  Aurora-lenkkarit ostin viime talvena ja olen kyllä ollut niihin tyytyväinen. Kun meinasin pari kertaa tavallisilla lenkkareilla lentää oikein kunnolla nurin, marssin kauppaan, ja hyvä niin. Ei ole tarvinnut jännittää, pysyykö pystyssä vai ei!

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos kommentista! Aurorat kiinnosti tosiaan muakin, mutta nämä oli tähän tilanteeseen itselle nyt paras vaihtoehto. On kyllä ero normaalilenkkareihin verrattuna liukkailla juostessa! 🙂

 4. Johanna kirjoitti:

  En juoksisi enää ilman nastoja liukkaalla kun olen 2 talvea juossut nyt Asicseillani. On hienoa askeltaa jännittämättä ja luottaa pitävyyteen. Alkuun nastakenkä tuntui kovalta mutta pehmensi nopeasti sopivaksi talvikeliin.

  • Laura kirjoitti:

   Samaa sanoin kengistä, kun ekan kerran laitoin jalkaan. Tuntuvat kovilta ja jäykiltä, mutta hyvä tietää, että ne siitä pehmenevät kilometrien karttuessa 🙂

 5. Lennu kirjoitti:

  Icebugit on minullakin käytössä ja enää en uskaltaisi juosta ilman nastoja. Liukastuin (en kylläkään lenkillä) kolme viikkoa sitten erittäin pahasti, löin pääni ja loukkasin vasemman silmäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *