Hae
Juoksujalkaa

Seuraava haaste vastaanotettu – ja se on juoksua!

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen nyt kuutisen viikkoa lisäillyt juoksuaskeleita pikku hiljaa vaunulenkkien lomaan. Aloitin hölkkäilyt pienillä, muutaman minuutin rauhallisilla hölkkäpätkillä, kun synnytyksestä oli kulunut 7 viikkoa. Nyt on kulunut reilu kolme kuukautta synnytyksestä ja olen muutamat lenkit hölkkäillyt vaunujen kanssa jo kokonaan ilman kävelypätkiä. Pisin vaunuhölkkä on tähän mennessä ollut 8,5 km. Ja siis vauhti on todella maltillinen eli ei tässä nyt varsinaisista juoksulenkeistä voi puhua.

Tavoitteet juoksun suhteen ovat pyörineet mielessä ja kuten niin monta kertaa olen todennut, tämä rakas harrastus vaatii aina jonkin konkreettisen tavoitteen, jota kohti treenailla. Maraton ei ole tällä hetkellä ajankohtaista, mutta puolikas on pyörinyt mielessä…

Helsinki City Run* haastoi minut juoksemaan puolimaratonin 13.5.2017 ja tartuin siihen, totta kai! 🙂 Haasteena on sekä raskauden ja synnytyksen jälkeinen palautuminen, mutta myös aikataulutus treenien suhteen. HCR on tietyllä tapaa perinne, sillä se on tullut menneinä vuosina juostua useampaan kertaan. Viime kerrasta on tosin muutamia vuosia aikaa, niinkuin muutenkin puolimaratonista. Toukokuussa on tavoitteena juosta HCR maaliin, ilman aikatavoitteita hymyssä suin, hyvillä mielin. 🙂

Varsinaiset juoksutreenit olen suunnitellut aloittavani helmikuun lopussa. Silloin synnytyksestä on aikaa puoli vuotta. Siihen saakka hölkkäillään todella maltilla vaunujen kanssa, tehdään pitkiä kävelylenkkejä sekä vahvistetaan lihaksia kotitreeneillä. Vaikka haaste tuntuu juuri nyt isolta, olen aivan innoissani tästä tulevasta etapista! Kuulin myös huhua, että reittiin on tulossa uudistuksia…

Loppuun vielä viime viikon liikunnat.  Hmmm, muuten hyvä, mutta miten ihmeessä tuo lihaskunto jää aina yhteen kertaan!? Tällä viikolla lupaan aktivoitua ja tehdä #hcrjouluhaaste kuntopiirit!

viikon treenit

Ma: Vaunuhölkkä 4,9 km

Ti: Vaunuhölkkä 6,7km

Ke: Vaunulenkki kävellen 1h

To: Vaunulenkki kävellen 1,5 h

Pe: Vaunulenkki kävellen/hölkkäillen 60 min, josta 5 km hölkäten

La: Vaunulenkki kävellen 1h + kuntopiiri kotona

Su: 1,5 h vaunulenkki kävellen

Ketä muita on mukana HCR:lla toukokuussa??

Keveitä kilometrejä viikkoon,

xx Laura

*HCR osallistuminen saatu blogin kautta

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

6 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Jee!! Mielenkiinnolla tuun seurailemaan sun projektia kohti HCR:ää!! 🙂 Oon ihan varma, että se menee hienosti. Sulla on hyvin aikaa rauhassa valmistautua! 🙂 Mennään yhdessä lenkille joku kerta, ja jätetään jälkikasvu isien hoitoon! 😉

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos Karoliina! <3 Mennään ehdottomasti, mutta ehkä vasta helmikuussa 😉 Toki vaunujen kanssa jo aiemmin!

 2. Jonna / Lenkkareiden viemää kirjoitti:

  Minä osallistun ensimmäistä kertaa elämässäni HCR:lle ensi toukokuussa. Tajusin juuri, että eihän siihen enää ole edes puolta vuotta – jännittävää!

  • Laura kirjoitti:

   Hei kiva kuulla! 🙂 HCR on loistava tapahtuma ja tosiaan, niin lähellä toukokuu (ja kesä!) jo on!

 3. Jenni kirjoitti:

  Ilmottauduin kans HCR:ään! Mun ensimmäinen puolimaraton ja jännittää jo nyt tosi paljon miten tulen siitä selviämään.:D

  • Laura kirjoitti:

   Mahtavaa! HCR on mainio tapahtuma aloittaa puolimaraton. Mukavia treenejä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *