Hae
Juoksujalkaa

Hius- ja imetysasiaa

Pitkästä aikaa kirjoittelen hiusasiaa, kun pääsin maanantaina vihdoin hovikampaamo I-loon. Edellisestä käyntikerrasta oli kulunut aikaa lähes 3kk, mikä on itselleni pitkä aika. Aiemmin tuli käytyä kampaajalla jopa 5-6 viikon välein, mutta muutaman vuoden aikana tauko on venynyt n. 8-9 viikkoon. Toisaalta täysvaalennuksesta on vuosien saatossa siirrytty raitoihin, joka antaa anteeksi pidemmät huoltovälit. Pari kuukautta on itselläni varmaan ihanteellisin väli, ihan jo latvojen siistimisenkin vuoksi.

Sen lisäksi, että tyvi vaati raitoja ja ilme kirkastusta, lähiviikkoina alkanut hiustenlähtö sai kiirehtimään äkkiä Anun hoiviin! Pahoin olen pelännytkin, kuinka raskaus sekä imetys tulevat vaikuttamaan hiuksiini ja niinhän siinä kävi, että pojan päästyä 4kk ikään, myös hiustilanne muuttui. Jokaisen suihkussa käynnin jälkeen harjaan on alkanut jäädä tukko hiuksia ja lisäksi föönatessa hiuksia irtoaa ihan kunnolla.

Valitettavasti Anullakaan ei tähän aseita ollut, sillä raskauden jälkeinen hiustenlähtö on hormoniperäistä. Kuitenkin hänen sanat tilanteen väliaikaisuudesta lohduttavat. Kuten aina, lähdin hymyssä suin kampaajaltani.

Huomattavasti freesimpi olo monellakin tapaa, sillä I-lon lattialle jäi tällä kertaa myös entistä enemmän pituutta. Se teki hiuksista heti paksummat ja hyvinvointisemmat. Lisäksi Anu taisi tehdä jo kolmannen kerran päällyosan raitojen lisäksi värin Elumen -sarjan värillä. Sarja on siitä hyvä, että se täyttää hiusten huokoisimmat kohdat, tuo kiiltoa ja taikoo minun helposti keltaisuuteen taipuvaisiin hiuksiin kylmän sävyn. Elumen väreillä pystyy taikoa hiuksiin villejäkin värejä, mutta itselläni tuo viileä vaalea on aina ainoa toive.

Täytyy toivoa, että tilanne hiusten kanssa ei tästä ainakaan pahene ja jälleen kerran on todettava, kuinka kokonaisvaltaisesta asiasta raskaudessa, synnytyksessä ja imetyksessä on kyse. Anun mukaan vaikutusta saattaa olla ihan hiusten koko olemukseen; suorat hiukset muuttuvat kihariksi ja päinvastoin tai hiusten sävy muuttuu. Omista hiuksistanikin oli nähtävissä montaa eri vaalean sävyjä, usein melko tummana tulevasta tyvikasvusta. Tämähän on sinänsä ihan toivottu muutos! 🙂

***

Imetys on omalla kohdallani alun kivuliaisuuden (!!!!) jälkeen sujunut muuten loistavasti. Nyt sitä on tosiaan takana jo yli 4kk, vaikka ensimmäisinä (6-7) viikkoa tuntui, että luovutan koko homman. Onneksi en kuitenkaan luovuttanut, sillä olen kokenut homman erittäin palkitsevana ja jopa helppona, vaikka en mitenkään fanaattinen imetyksen suhteen olekaan. Jokainen tekee tässäkin asiassa omalta ja lapsensa kannaltaan parhaimman ratkaisun, joten yhtä oikeaa tapaa ei tässäkään asiassa voida julistaa.

Pakko vielä mainita muutama huomio, jotka kirjaan imetyksen piikkiin: valtava nälkä, jano sekä makeanhimo. Nälkä ja jano sinällään on imetyksen kuluttavuudessa ihan ok, mutta makeanhimo on jotain ihan uskomatonta. Esimerkiksi suklaata on välillä ihan pakko saada, joka ei aiemmin ole edes ollut suosikkilistani kärjessä, irtokarkeista nyt puhumattakaan…

Asiaa googlanneena, tiedän etten ole näiden asioiden kanssa yksin, mutta kaikki vertaistuki, ajatukset ja vinkit otetaan kommenttiboksin puolella ilolla vastaan. 🙂 

*Yhteistyö I-lo Helsinki Oy.

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *