Hae
Juoksujalkaa

Pilvenkevyttä liihottelua – Testissä On Running juoksukengät

Sain testiin Suomeen rantautuneen On Running Cloudflow -kengät.*

on running

Merkki oli itselleni uusi ja melko tuore se on kokonaisuudessaankin, 2010 lanseerattu. On Running -juoksukengät ovat kehittyneet perustajansa akillesongelmien kautta. Pohjan rakenne on ottanut mallia puutarhaletkuista, joiden pohjalta perustaja hahmotteli kenkien rullaavaa ajatusta suojelemaan omia jalkojaan.

Kengän pohjassa on 18 Cloud-tyynyä, jotka on tehty kevyestä ZeroGravity-materiaalista. Tyynyt vaimentavat laskeutumista, lukkiutuvat paikalleen ja luovat tukevan alustan ponnistukseen ja antavat räjähtävän lähdön. On-juoksukengät vaimentavat askelta vain tarvittaessa, alastulon aikana. Ponnistukseen käytetty liike-energia hyödynnetään täysimääräisesti eteenpäin vievänä voimana. Juoksuteho paranee, kun vaimennus kohdistuu vain alastuloon.

Kenkien perusajatus on pysyä juostessa enemmän ilmassa, kuin maassa ja pohjan rullaava vaikutus estää voimakasta jalan töksäytystä maahan. Merkki eroaa muista myös siitä näkökulmasta, että niissä on keskitytty pitkittäistuen lisäksi myös poikkittaistukeen.

kokemukset

Olen kävellyt kengillä paljon, mutta eilen pääsimme testijuoksemaan kengillä Pasilan ympäristössä. Oli asvalttia, portaita, hiekkaa, soraa ja jäätä. Ylämäkiä ja alamäkiä, kuivaa sekä märkää alustaa. Kaikilla alustoilla pito säilyi ja kengät rullasivat. No ehkä nyt jäällä kenkien pito ei riittänyt, mutta siihen on omat kenkänsä ja onneksi jäät ovat jo sulamaan päin. 😉 Täydelliset tossut siis! Sen lisäksi, että näillä kelpaa tassutella pitkänkin päivän, ne sopivat erinomaisesti juoksuun. Itse hahmottelin alkuun jotain 10 ja puolimaratonin välimaastoon soveltuvaa, mutta parasta kengissä on se, että ne soveltuvat niin 5 kilometrin juoksuun, kuin maratonillekin.

Jotain kengän istuvuudesta kertoo se, että kengän lanseerauksen jälkeen muuan testiryhmä sai kengät käyttöönsä juuri ennen maratonia. Juoksivat matkan kelpo aikaan, täysin ilman hiertymiä. Päällisosa mukautuukin jalkaan sopivaksi ja nauhat hoitavat viimeistelyn. Sopivat monipuolisesti eri lesteille.

Niin ja pilvenkevyet nämä kengät tosiaan ovat, se on ensiaskeleelta selvää!

Naisten US 7 paino 168 g/ miesten US 8,5 paino 198 g, 6mm droppi.

On-juoksukenkiä löytyy eri tarkoituksiin ja varsinkin katujuoksuun. Kenkiä on eripainoisille juoksijoille ja eri vauhdeille. Jälleenmyyjiä Suomessa on tällä hetkellä 28, esimerkiksi useat Intersport-liikkeet ja Stockmann Helsinki. Tänä viikonloppuna kenkiä pääsee hipelöimään ja sovittelemaan Messukeskuksessa, On Running löytyy GoExpoilta osastolta 6d51.

Energistä lauantaita!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kengät saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *