Hae
Juoksujalkaa

Nytkö alkaa löytyä!?

Juoksemisen ilo nimittäin! Ainakin osviittaa siitä sain eilisellä lenkillä…

Päästiin pääsiäisen vietosta kotiin ja automatkalla aloin fiilistellä lenkkiä. Kaikki alkoi siitä, kun muistin pääsiäislomien aikana kengät, jotka ovat päässeet lähes kokonaan unohtumaan.

Sain nimittäin HOKA One One Clifton 3 testiini viime syksynä. Ajatuksena oli niillä aloitella juoksua synnytyksen jälkeen, koska ovat äärimmäisen vaimennetut kengät. Teinkin kengillä silloin pari vaunulenkkiä kävellen, mutta suoraan sanottuna, ne tuntuivat kävellessä vähän kömpelöiltä. Nyt kun juoksu on tullut taas kuvioihin, kengät oli jo korkea aika kaivaa esiin kaapin perukoilta.

Lenkille lähtiessä hihkaisin ovelta, että en tiedä yhtään millaisen lenkin aion juosta. Voi mennä pari kilsaa tai enemmän ja aikaa menee x tuntia. Vastaukseksi sain perinteisen, oo niin kauan kuin haluat, kyllä me pojat pärjätään. <3 Jalat tuntuivat autossa istumisen jälkeen raskailta, mutta raitis ilma houkutteli ulos.

Ulkona huomasin melko kovan tuulen ja päätin siksi suunnata suojaisampaan Keskuspuistoon. Painoin sykemittarin päälle ja lähdin juoksemaan vailla mitään ajatusta lenkin pituudesta tai muistakaan numeroista. Kengät lähtivät rullaamaan ja huomasin heti, kuinka ne veivät kuin itsestään askelta päkiälle. Hokat tuntuivat juostessa kevyiltä ja samaan aikaan todella pehmeiltä, hyvällä tapaa.

Aiemmin juoksin usein Keskuspuistossa ja suuntasinkin vanhalle reitille. Pehmeä alusta ja pehmeät kengät tekivät juoksusta todella helppoa. Päätin, että en vilkaisekaan sykemittariin. Ihan sama, mitkä sykkeet, matka ja vauhti ovat, musiikkia sen sijaan näppäilin kovemmalle ja annoin mennä. Reilu 14 km myöhemmin painoin mittarin kiinni. 14 km!! Enkat 🙂

hoka one one clifton

Ihana lenkki ja pitkästä aikaa siinä oli ripaus sellaista juoksun helppoutta ja rullaavuutta. Pisin lenkki todella, todella pitkään aikaan. Jälkikäteen tarkastellessa, eivät ne sykkeetkään pahat olleet, kun muutama Keskuspuiston mäki vielä osui reitin varrelle. Lenkin jälkeen valitsin Suunnostani ”erittäin hyvä” – vaihtoehto ”erinomainen” saa sentään vielä odottaa. 😉

Samalla päätin, että jatkossa juoksen pidemmät, rauhalliset (tällä hetkellä tosin kaikki lenkit ovat melko rauhallisia…) lenkit näillä Cliftoneilla. Sopivat siis rauhallisille, pidemmille matkoille täydellisesti. Asento säilyi koko matkan hyvänä, askel vakaana ja juoksu rullasi päkiävoittoisesti. Tämä on ollut hieman haasteena nimittäin raskauden jälkeen. Askel tuppaa kääntymään kantavoittoiseksi ja jatkuvaa taistelua joutuu käymään, ettei asento lösähdä. Nyt en huomannut miettiväni asentoa kertaakaan.

Mikään paras vaihtoehto kengät eivät ole vauhdikkaisiin treeneihin, alustatuntuma kärsii pohjan paksuuden vuoksi ja ovat muotoilultaan sellaiset no, hieman kömpelöt kengät, en osaa sitä paremmin kuvailla. Drop näissä on 5 mm, päkiän ollessa 23 mm ja kannan 28 mm. Pidemmille rauhallisille lenkeille nämä ovat sen sijaan täydelliset. Itsellä pitkä lenkki on tällä hetkellä kaikki +10 km, mutta suosittelen etenkin maratonille tai sitä pidemmille matkoille treenaaville erityisen lämpimästi. Kengät ovat vaimennukseen (ja ulkonäköön) nähden myös todella kevyet (paino 215g koko 42 2/3).

Eilinen lenkki tuntuu yllättävän vähän tänään lihaksissa, ihan jo ajatellen sen pituutta. Juoksu tuntui jopa niin mukavalta pitkästä aikaa, että tekisi mieli vetäistä tänäänkin Hokat jalkaan ja lähteä rullailemaan tuonne aurinkoon. Sen verran itseäni kuitenkin pidättelen, että tänään tuo vaunulenkki kävellen oli riittävä. Seuraavalla kertaa testaan Cliftonit asvaltilla, missä uskon niiden toimivuuden olevan huipussaan.

Energistä viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Tanja H. kirjoitti:

    Mä kävin torstaina testaamassa näitä samoja kenkiä Vauhtisammakon treeneissä täällä Turussa. Taitaa mennä ostoslistalle odottamaan sopivaa ajankohtaa 🙂 Me juostiin myös soralla, joten asfalttikosketus on vielä kokematta niiden kanssa.
    Kokeilin myös Claytoneita ja jotain kolmattakin paljon jäykempää mallia, mutta kyllä nämä Cliftonit lopulta oli parhaimman tuntuiset jalassa 🙂

    • Laura kirjoitti:

      Kiitos kommentista! 🙂 Asvaltilla ovat mainiot, jalat kiittää! Claytoneista minulla ei ole kokemusta, mutta uskon että et kadu, mikäli Cliftonit hankit. Kivoja lenkkejä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *