Hae
Juoksujalkaa

Vauvahankinnat vol 2

Joku joskus sanoi, että vauva-/ lastentarvikehankinnoille ei loppua näy ja näköjään oli siinä kovin oikeassa. Vaikka kuinka koittaa olla järkevä ja minimoida, silti aina löytyy jotain hankintalistalta.

Puolen vuoden taitteilla siirtyi suuri osa vauvahankinnoista sivuun, kuten esim. sitteri, bumbo, syöttötuolin kaukalo, leikkimatto. Nämä oli kaikki meillä kovassa käytössä. Oikeastaan näin jälkikäteen ajateltuna, meillä ei ole vielä mikään hankinta jäänyt täysin käyttämättä, joten siinä mielessä on ollut tuuria vauvanvarusteviidakossa! 🙂

turvaistuin

Nyt ollaan jälleen ainakin yhden isomman hankinnan äärellä, sillä turvakaukalon paino- ja pituusrajat kolkuttelevat. Istuin näyttää jo ahtaalta, eikä siinä enää viihdytä entiseen tapaan, koska asento on liian makaava. Meidän vauva täytti vappuaattona jo 8 kk, joten ei auta kuin siirtyä seuraavaan tasoon.

Hankinnan edessä otimme jälleen yhteyttä Babyplussaan, olimmehan todella tyytyväisiä heidän palveluun jo Runnereita tilatessa. Lisäksi olimme jälleen uuden edessä, halusimme asiantuntevaa palvelua eri vaihtoehdoista. Babyplussalta saa vastaukset näppärästi sähköpostitse ja palvelu on asiakaslähtöistä, ystävällistä ja nopeaa, jopa siinä tilanteessa, kun sain automaattisen vastauksen palvelussa olevasta sen hetkisestä ruuhkasta.

Meillä oli uudelle istuimelle turvallisuuden lisäksi kriteerinä 360 asteen kiertomahdollisuus. Silloin vauvan saa näppärästi kiinnitettyä vöihin ja otettua pois, eikä tarvitse kurkotella huonossa asennossa yli. Lisäksi Isofix-kiinnitys oli toiveissa. Babyplussalta kartoitettiin toiveitamme vastaamaan heidän valikoimista Maxi-Cosin ja Cybexin versiot, jotka pääsivät loppusuoralle vertailussa. Lopulta päädyimme Cybex Sirona -malliin, jonka laitoimme tilaukseen.*

Istuin olisi soveltunut käytettäväksi aina vauvasta saakka, mutta ainakin meillä yksi vauvavaiheen parhaista ja käytetyimmistä varusteista oli vaunuihin kiinnitettävä kaukalo (kiitos kavereille lainasta <3). Kaukalo oli Be Safe -merkkinen ja toimi Buffalon vaunurunkoon adaptereilla kiinnitettynä sekä tietysti autossa telakalla tai turvavöin.

Tämän uuden Sironan pitäisi palvella n. 4-vuotiaaksi asti (18 kg) ja se on mahdollista halutessaan kääntää myös kasvot menosuuntaan. Etenkin ehkä siinä vaiheessa, kun jalkatila alkaa käymään vähiin. Palaan aiheeseen, kunhan istuin saapuu ja päästään sitä kokeilemaan.

Samaan tilaukseen laitoimme myös matkarattaat, joista olen aika innoissani. Matkustelun lisäksi nämä tulevat palvelemaan meillä nyt kesällä kaupunki-/kauppareissukäytössä ja ne tulevat vähän kuin korvaamaan tuota paljon käytettyä kaukalo-/vaunurunkoyhdistelmää. Siinäkin vertailussa ylsi loppusuoralle kaksi merkkiä/mallia, mutta olen enemmän kuin tyytyväinen lopulliseen päätökseen. Siitä lisää seuraavalla kertaa, nyt odotellaan kuumeisesti paketin saapumista! 😉

Kivaa toukokuista viikkoa!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Istuimesta saatu alennusta näkyvyyttä vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *