Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Bugaboo Runner – testiraportti

Kaupallinen yhteistyö: Baby Plus

Meille oli alusta asti selvää, että jos juoksurattaat hankitaan, ne ovat Bugaboo Runnerit. Tämä siksi, koska meidän yhdistelmävaunut ovat merkin Buffalot ja juoksurattaita varten tarvitsisi tällöin hankkia ainoastaan Runnereiden runko sekä adapterit riippuen Bugaboo mallista. Kirjoittelinkin tilauksesta täällä ja toimituksesta täällä. Runnereihin käy kaikki Buffaloiden istuinosat sekä rajoitetusti Donkeyn, Cameleonin ja Been istuimet. Toki voi hankkia myös Runner-rungon ja istuimen kokonaisuudessaan, mikäli muita Bugaboon rattaita ei ole käytössä. Omamme tilasimme hovihankkija Babyplussalta.

Käyn vauvan kanssa lenkillä joka päivä. Taitaa olla tässä 9 kuukauden aikana yhden käden sormilla laskettavissa päivät, jolloin ei ole jonkunlaisella lenkillä käyty. Runnereilla olen käynyt tähän mennessä lenkillä keskimäärin pari kertaa kuussa, kävellen tai juosten. Nyt kesän tullen (ja nyt myös synnytyksestä palautumisen myötä) on tarkoitus valjastaa nämä huomattavasti useammin matkaan!

Rattaiden koko

Runnereiden saapuessa niiden koko hieman yllätti, sillä säilytämme niitä sisällä (mitat 86.5x70x42.5 cm). Näinhän se tietysti taitaa olla vähän kaikkien juoksurattaiden kanssa, mikä suurilta osin johtuu isoista renkaista. Koko on siinäkin mielessä pieni haaste, sillä etupyörän vuoksi rattaat eivät mahdu suoraan meidän hissiin, vaan lenkille lähtö vaatii pientä ylimääräistä säätöä. Jos näin ei olisi, tekisin varmasti jokaisen lenkin näillä, niin hyvin ne rullaavat.

Mikäli lenkillä on tarkoitus suunnata kauppaan, lounaalle tai esimerkiksi julkisiin kulkuvälineisiin, Runnerit kannattaa jättää kotiin. Jos suuntaa puhtaasti lenkille, ei kannata edes muita harkita. 😉

Olen testannut vaunuja pääosin asvaltilla sekä hiekkatiellä, missä ne kulkevat tietysti tasaisimmin. Isojen renkaiden vuoksi epätasaisemmillakin alustoilla kyyti pysyy suht leppoisana. Uskon näiden toimivan mainiosti myös talvella.

Istuin

Runnerit taitavat olla harvoja (vai jopa ainoat?) joissa vauvan istuimen voi kääntää joko kasvot menosuuntaan tai työntäjään päin. Tämä onnistuu todella helposti, kahta nappia painamalla, joten sen pystyy tehdä näppärästi jopa kesken lenkin. Istuinta varten tosiaan tarvitsee vain adapterit ja vaunut ovat käyttövalmiit.

Istuin on meillä siis Buffaloiden ratasosan istuinosa: siinä on kolmiportainen kallistusmahdollisuus ja viisipistevaljaat. Valjaiden vuoksi vauva ei pääse heilumaan kyydissä ja rattaat käyvät aina 17 kg painoiselle lapselle asti.

Runko

Alumiinirunko on kevyt ja äärimmäisen helppo kasata. Uskallan veikata, että nämä kisaavat keveydessään voittajan paikasta juoksurattaiden sarjassa. Paino kokonaisuudessaan jää alle 13 kg ja kasattuna paketti on melko kompakti käsitellä. Hyvä niin, sillä sen saa yhdellä kädellä nostettua hissiin, kun toisessa kainalossa on tällä hetkellä reilu kymmenkiloinen vauva.

Tavarakori on avoin ja tilava, mutta syvyydeltään melko matala. Se saa pientä miinusta tuosta avoimuudesta, sillä muutaman kerran sadesäällä juostessa rapa on roiskunut tavarakoriin renkaista, vaikka niissä lokasuojat onkin. Tavarat saa köytettyä koriin vöillä kiinni, eivätkä näin ollen pääse karkaamaan kovemmassakaan vauhdissa, pompuissa tai tuulenvireessä. Korissa on myös tarroilla suljettavia säilytystaskuja avaimille ja muille pienemmille tavaroille.

Työntöaisassa on leveä jarru, joka on todella kätevä. Jarrulla voi myös hiljennellä vauhtia alamäissä, se ei jarruta töksähtäen. Aisassa on myös turvaremmi, joka kiristyy automaattisesti ranteen ympärille. Sen avulla on helppo käyttää vain toista kättä rattaita työntäessä.

Työntöaisan saa säädettyä omalle korkeudelle yhtä näppärästi kuin vaikkapa Buffaloissa. Vaihtoehdot ovat riittävät pienillä portailla, joten jokainen varmasti löytää täydellisen korkeuden ja juoksuasennon.

Rungon keveys on omaa luokkaansa. Se yllättää joka kerta positiivisesti, kun rattaiden kanssa lähtee liikenteeseen. Vaunut eivät heittelehdi vaan ovat liikkeessä äärimmäisen vakaat. Keveydestä kertoo jotain myös se, että ylämäet pystyy työntämään vain yhdellä kädellä.

Renkaat

Renkaat ovat pumpattavat ja niissä on sisäänrakennettu jousitus. Ne joustavat mukavasti muhkuraisellakin alustalla ja kulkevat vakaasti. Tätä edesauttavat suuret pyörät: 2x 16” takapyörät sekä yksi 14” kiinteä etupyörä. Roiskeita suojaavat lokasuojat. Rattaiden mukana tulee pumppu, mutta renkaissa on ilma pysynyt ekan täytön jälkeen, eikä ilmaa ole toistaiseksi tarvinnut lisätä.

Etupyörä vaatii alkuun hieman totuttelua, sillä se ei käänny. Alkuun oli vaikea vauhdissa tehdä käännöksiä, sillä se vaatii etupyörän nostamisen. Kun siihen tottuu, se on helppo tehdä jopa yhdellä kädellä, niin kevyt runko on.

Olikohan siinä kaikki? Jos ei, kysy rohkeasti lisätietoja, jos joku asia jäi mietityttämään ja Runnerit ovat mietinnässä! Ollaan oltu äärimmäisen tyytyväisiä hankintaan ja voin näitä kyllä lämpimästi suositella.

Aurinkoisia juoksulenkkejä,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Baby Plus

8 kommenttia

 1. Elna kirjoitti:

  Hei, saako kysyä kuinka pitkä olet? Mietin työntöaisan pituutta, sopiiko se myös pidemmille juoksijoille? Meillä on juoksurattaat mietinnässä ja kun kotoa löytyy jo yhdet Bugaboot, niin kiinnostaa erityisesti nämä runnerit. 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Totta kai 🙂 Olen 173 cm pitkä ja mies on 187 cm. Molemmille löytyy helposti säätö eli mielestäni Runnerit sopivat tosi monenpituisille.

 2. Hanna kirjoitti:

  Hei, kiitos tekstistäsi. 🙂 Onko bussiin meneminen runnereiden kanssa kokemuksesi mukaan mahdottomuus? Kokoontaittaminenko on kuitenkin niin helppoa että tarvittaessa voisi vauvan ottaa kainaloon ja mennä bussilla? Kiitos,
  Hanna

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kysymyksestä! On vähän. Runko on sen verran pitkä, että vaatii kyllä sen, että bussin keskiosassa tai lähistöllä ei ole ketään muita 🙂 Taittamalla kokoon ja lapsi kainaloon on toki yksi vaihtoehto, mutta ei onnistu ihan tuosta noin vain yhdellä kädellä. Kaiken kaikkiaan mielestäni ei ole näppärin vaihtoehto matkustelussa.

 3. hanna kirjoitti:

  Kiitos kommetista! 🙂 Täytynee sitten vaan juosta näillä, ja suunnitella lenkit hyvin ettei tarvitse ottaa bussia takaisin. 😉 Kiva oli lukea kuvauksesi, hankintaan meni joka tapauksessa.

 4. Marja-Leena kirjoitti:

  Moikka! Meillä tällä hetkellä buffalot joilla olen juoksu lenkkejä tehnyt. Mietin onkohan ero huomattava, että kannattaako vielä 1,5vuotiaalle ostaa runnerien runko?

  • juoksujalkaa kirjoitti:

   Moikka! On kyllä aika iso ero buffaloihin 🙂 Etenkin, kun kyytiläiselle alkaa tulla painoa enemmän, runnereiden isot pyörät rullaa niin paljon paremmin. Yritä löytää jostain käytettynä, niin ei oo niin iso hankinta. Jostain ymmärsin myös, että runnereita ei enää saisi uutena tilattua?? En kyllä ole 100% varma tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *