Hae
Juoksujalkaa

Astetta hiljaisemmat kokkailut

Saimme kesän alussa testiin Boschin SilentMixx -tehosekoittimen*. Nimensä mukaisesti kyseessä on hiljainen blenderi, jolla voi sekoitella esimerkiksi vauvan ruuat, vaikkapa hänen nukkuessaan.

Hiljainen sekoitin onkin, vaikka totta puhuen olin asettanut sille vieläkin korkeammat odotukset. Lopulta kuitenkin totesimme, että kyllä se on hiljaisempi kuin muut aiemmin käyttämämme. Ääni on sellainen tasainen hurina, kun useimmissa sekoittimissa ääni on vähintään päräyttävä, etenkin korkeammissa tehoissa.

Isoimmaksi ongelmaksi laitteen suhteen meidän taloudessa nousi ainoastaan yksi este. Vitamix. Sen voittanutta ei valitettavasti blenderimarkkinoilla ole ja sinänsä kelpo Bosch jäi valitettavasti meillä sen varjoon. Suurin haaste tuli siinä kohdassa, kun en ymmärtänyt Vitamixin käytön jälkeen, että ruokaa pitää oikeasti pyörittää laitteessa pitkään, että siitä saa tasaista. Olen tottunut sellaiseen parin sekunnin pyrähdykseen, jopa jäisten mansikoiden kanssa. Blenderin nopeus ja teho nousee minulla ehkä äänen ohi? Etenkin, kun vauvan untakaan ei näytä haittaavan mitkään hurinat.

Ruokiin jäi sattumia. Jäisiä mansikoita, porkkanan paloja ja jopa banaania, jonka luulisi menevän helposti muusiksi. Muutin toimintatapojani ja annoin laitteen pyöriä pidempään. Sen jälkeen alkoi tulla tasaisempaa lopputulosta.

Vitamix on huomattavasti kalliimman hintaluokan sekoitin ja näitä kahta ei voi suoraan verrata keskenään. Bosch on erittäin toimiva vaihtoehto, jos haussa on edullisemman luokan perusvääntäjä kotikeittiöön ja vielä etenkin niille, jotka arvostavat hiljaisempaa työskentelyä.

Listaan asioita, mitkä Silent Mixxissa saivat meiltä plussaa ja mitkä miinusta.

+hiljaisuus, tasainen surina
+tukevuus. Kone tarttuu imukupeilla tukevasti pöytätasoon kiinni
+tyylikäs ulkonäkö
+selkeä ja helppokäyttöinen laite
+hinta-laatusuhde

-ruokaan jää helposti sattumia, jos sitä ei pyöritä riittävän kauaa. Tämä on yksi laitteen suurin heikkous, verrattuna toiseen käytössä olevaan
-lasinen kannu on raskas ja hieman kömpelö käytössä

SilentMixx saa meiltä kelpo arvosanan, mutta totuuden nimissä, palasimme melko pikaisesti testijakson jälkeen takaisin Vitamixiin. SilentMixx pääsi uuteen kotiin, jossa siihen ollaan oltu todella tyytyväisiä.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Tuote saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *