Hae
Juoksujalkaa

Perhe pyöräilemään!

Vierailimme toissaviikolla Papa’s Bikes -liikkeessä Lauttasaaressa, joka on erityisesti kaupunki- ja perhepyöräilyyn erikoistunut kivijalkakauppa. Kyseessä on vuonna 2013 perustettu perheyritys, mistä löytyy hyvä valikoima kypäriä, laukkuja, kelloja ja lukkoja sekä ratkaisuja tavaroiden ja lasten kuljetukseen pyörällä. Liikkeessä hoidetaan myös huollot suurimmaksi osaksi itse paikan päällä.

Pyöräily pian 1-vuotiaan kanssa kiinnostaa, sillä pyörillä pääsee raittiissa ilmassa hurauttamaan äkkiä paikasta toiseen. Pyöräilyn ajatuksena meillä on ainoastaan yhdessäolo ja liikkumisen näppäryys, tällä kertaa ei mennä treeni edellä. 😉

Vierailulla saimme äärimmäisen hyvän tietopaketin eri vaihtoehdoista, miten tulevina vuosina voidaan hiljalleen edetä pikkumiehen kanssa pyöräilyn saralla. Ensin kyydissä vauhdin hurmasta nauttien ja iän karttuessa kohti omaa pyörää askel askeleelta.

Tällä hetkellä meillä vanhemmilla on vanhat pyörät käytössä ja ne saavatkin kelvata nyt tässä vaiheessa. Myöhemmin uudet kaupunkipyörät kiinnostavat ja saimme kuulla, että myös Hybridipyörät ovat päteviä vaihtoehtoja lastenkuljetukseen. Toki sivusilmällä vilkuilin Pelagon malleja, joista lapsen kuljetukseen parhaiten soveltuvat naisten Airisto ja Brooklyn sekä miesten Bristol. Myös Crescentillä ja Helkamalla näytti olevan hyviä malleja. Jätetään nämä kuitenkin tässä vaiheessa hautumaan…

lähtökohdat

Vauvalle on jo aiemmin hankittu Hamax -istuin, joka Papa’s bikessa todettiin vallan hyväksi ensi-istuimeksi vauvalle. Lastenistuimien painorajat ovat 22 kiloa, mutta Hamaxin joustavuuden vuoksi istuin on parhaimmillaan pienemmissä painokiloissa. Vauvan (tai parin viikon päästä taaperon!) kasvaessa seuraava istuin tulee meillä todennäköisesti olemaan hollantilainen Yepp. Kyseessä on huomattavasti jämäkämpi istuin, johon lisätukea tuo viisipisteturvavyö. Istuinta puoltaa myös sen helppo vaihdettavuus pyörästä toiseen adaptereiden avulla. Ja mitä karkkivärejä näistä istuimista olikaan Papa’s Bikesissa tarjolla!

Vierailun tärkein anti oli tässä ensivaiheessa kypärien hankinta koko perheelle. Hävettää myöntää, mutta meidän koko perhe omistaa nyt ensimmäistä kertaa pyöräilykypärät.* Oli jo aikakin! Itse olin uudesta Nutcasestani niin innoissani, että olen sitä mallaillut sisätiloissa ja toki jo muutaman kerran pyöräillessäkin.

Kypäristä Nutcasen mallit ja värit miellyttivät eniten silmää ja Papa’s bikesin valikoima oli niiden osalta laajempi kuin mitä olen missään nähnyt. Heidän ajatuksena onkin, että liikkeestä löytyy kattava valikoima jatkuvasti paikan päältä. Valinta oli vaikea, mutta meistä jokainen löysi mieluisensa.

Täällä on käynnissä viimeinen yhteinen kesälomaviikko ja päästään varmasti koko poppoo pyörien päälle testailemaan!

Papa’s Bike
Lauttasaarentie 14
www.papasbike.fi

Aurinkoista viikkoa,
xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kypärät saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *