Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Juoksuvoimaa ja liikkuvuutta metsästämässä!

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvointistudio Lupaus
*Sisältää mainoslinkkejä

Treenit valmentajan kanssa on aloitettu ja treeneissä puhaltavat uudet tuulet! Kaksi tapaamista on jo Lupaus hyvinvointistudion Marin kanssa takana ja voin sanoa, että onpa ollut mahtavaa! Valmentajan valinta oli itselle saman tien selvä, kun kuulin Lupauksen valmentajista Marin olevan keskittynyt juoksuun. Lisäksi hän vaikutti heti ensitapaamisella juuri minulle sopivalta valmentajalta muutenkin. 🙂

Omat tavoitteet ja toiveet valmennukselle oli saada katsottua juoksuasento ja -tekniikka kuntoon synnytyksen jälkeen (poika nyt 11,5 kk) ja vahvistaa juoksuun tarvittavia lihaksia. Etenkin keskivartalossa ja pakaroissa huomaan voiman hiipuneen raskauden ja synnytyksen jälkeen. Se vaikuttaa juoksuasentoon merkittävästi.

Ekalla kerralla teimme kuntotestit ja käytiin läpi valmennuksen tavoitteita tarkemmin. Jännitti ihan hurjasti nuo alkutestit, kun en ollut sen tyyppisiä liikkeitä tehnyt melkein pariin vuoteen, mutta yllättäen pärjäsin niissä tosi hyvin! Ilmeisesti arki vauvan kanssa onkin ollut istumatyöhön verrattuna hieman aktiivisempaa… No, jäi siellä sentään jotain parannettavaakin. 😉

Tällä viikolla, toisissa treeneissä, pääsimme jo itse asiaan eli juoksuun. Kuvasimme juoksua ja analysoimme tekniikkaa. Kävimme läpi lenkin oheen minulle suunnitellun lihaskuntotreenin, josta löytyy muutama täysin uusi ja erittäin pätevä liike noita omia heikkoja kohtia parantamaan. Mainittakoon yhtenä kinkkaus, joka on oma ”suosikkini” tällä hetkellä, huhhuh! 😀 Lisäksi mukana on myös pari ihan rehellistä vatsalihasliikettä, joita on erittäin mukava päästä pitkästä aikaa tekemään.

Tämä treeni pitäisi saada ujutettua pari kertaa viikossa lenkkien sisään ja lisäksi nyt on aika lisätä yksi pidempi lenkki ohjelmaan. Lidingöloppet, 30 kilsaa, siintää syyskuun lopussa. Viime sunnuntaina juoksin 14 km lenkin, joka meni pitkästä lenkistä tällä hetkellä täysin.

Mari kiinnitti huomiota myös heti alkuun liikkuvuuteen ja sain venyttelyohjelman, joka tulisi ottaa säännölliseksi ohjelmaan. Totuuden nimissä, olen saanut sen tehtyä vasta pari kertaa, joka toki sekin on parempi kuin aikaisemmin.

pohja kuntoon

Edelleen hehkutan tälle valmennukselle alkusysäyksen antanutta äideille tarkoitettua verkkokurssia, johon osallistuin nyt kesällä. Viisi viikkoa lyhyitä täsmätreenejä juuri silloin kuin itselle parhaiten sopi. Ne oli helppo ujuttaa kiireiseen perhearkeen, itse tein päivän treenin aina iltaisin, kun mies oli nukuttamassa vauvaa.

Kurssi on suunnattu pääasiallisesti 0-12 kk sitten synnyttäneille naisille ja osallistuin itse siis kurssille vauvan ollessa 9-10 kk ikäinen. Kurssille voi osallistua, vaikka synnytyksestä olisi jo vuosiakin aikaa.

Kurssilla opit esimerkiksi:

  • Miten testata oma vatsalihasten erkauma
  • Kuinka saada tuntuma lantionpohjan lihaksiin
  • Miten palautat voiman keskivartaloon
  • Millaisia liikkeitä voit turvallisesti tehdä
  • Miten rentoutat epäergonomisista imetysasennoista kärsivää niska-hartiaseutua
  • Millaisilla, yksinkertaisilla päivittäisillä harjoituksilla (2-3 min) ylläpidät liikkuvan ja kauniin kehon
  • Miten lantionpohjan lihakset ja seksi liittyvät toisiinsa

Aurinkoista sunnuntaita,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvointistudio Lupaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *