Hae
Juoksujalkaa

Kasvojen kuntoremontti osa 4

Kappas, on taas aika päivittää kasvojen ihon tilanne. Viime kerrasta ei ole ajallisesti kovin kauaa aikaa, mutta paljon on tapahtunut. Ensin kovin paljon huonompaan suuntaan ja nyt, toivon todella, että ollaan menossa parempaan päin.

Palataanpa ajassa elokuun alkuun, kun kävin Natural Goods Companyssa viimeksi. Sain uudet tuotteet, joita aloin ahkerasti ja tunnollisesti käyttää. Tähän mennessä olin käyttänyt saman sarjan tuotteita jo reilu 2kk, mutta nyt hoitolinjaa vähän muutettiin, entistä ravitsevimpiin tuotteisiin.

Ihon kunto oli tuohon mennessä huonontunut jo jonkin verran, mutta luotin siihen, että kun iho tottuu uuteen, se rauhoittuu. Parasta näissä tuotteissa oli se, että kasvot tuntuivat todella kosteutetuilta ja hyvinvoivilta, kaikilta muilta osin paitsi ihottumien kohdalta. Viisi viikkoa käytin näitä uusia tuotteita, kunnes totesin, että iho ei ole koskaan ollut näin huonossa kunnossa ja pod näin valloillaan. Oli pakko tehdä muutos.

Aloin miettiä, mitä tuotteita käytin silloin, kun iho on viimeksi voinut hyvin?

apteekista

Muistamista vaikeutti hieman se, että raskausaikana ja sen jälkeenkin, kun imetys oli vielä kovassa vauhdissa, iho voi paremminkuin koskaan. Kelasin ja kelasin taaksepäin ja etsin purnukoita kaapin perukoilta. Yksi puteli virkisti muistia ja sen kanssa lähdin apteekkiin. La Roche-Posay on herkän ihon sarja, josta minulla on ollut satunnaisia tuotteita aiemmin käytössä. Apteekista suositeltiin minulle Rosaliac -sarjaa, josta ostin saman tien 3 in 1 puhdistusgeelin sekä cc-voiteen, joka onkin siitä saakka ollut käytössä lähes päivittäin. Lisäksi ostin Toleriane -sarjan rauhoittavan yövoiteen, jota olen käyttänyt aiemmin.

Apteekista tarttui mukaan myös vanha kunnon Rosazol -voide, jota saa muuten nykyään ilman reseptiä. Tämä on tuote, jonka lääkäri on aina määrännyt Tetralysal kuurin kanssa käytettäväksi. Ihon tilanne rauhoittui jo parin päivän päästä. Nyt, noin kuukausi apteekkituotteiden käytön jälkeen, pod on rauhallisempi, mutta ei missään nimessä kokonaan poissa. Kuitenkin selvää on, että pitäydyn jatkossa näissä tuotteissa.

Meikeistä sen verran, että niiden suhteen olen mennyt lähes koko kesän ja alkaneen syksyn pelkällä cc-voiteella. Mikäli olen joku päivä laittanut enemmän meikkiä, kasvojen tilanne on ollut illalla pahempi. Luonnonkosmetiikkakokeilut eivät vaivaa helpottaneet – valitettavasti päinvastoin. Muutama hyvä luonnonkosmetiikkatuote on kyllä jäänyt pysyvästi meikkipussiin: mm. Zuiin huulipunat sekä meikkivoidepuuteri.

Erittäin ärsyttävä vaiva, jonka kanssa on vain opittava elämään, mutta jonka haluan todellakin pitää kurissa. Sen voin sanoa, että tietämys ja kokeilut ovat opettaneet vuosien varrella ja nyt täytyy vain luottaa omaan vaistoon näissä tuoteasioissa. Olisi kiva sanoa, että tämä on kasvojen kuntoremontti -postaussarjan viimeinen osa – mutta ei – näitä on varmasti luvassa jatkossakin! 😀

Ihonhoitoon ja erityisesti meikkijuttuihin sain onnekseni konsultointiapua myös ulkopuoliselta asiantuntijalta, josta kerron lisää viimeistään ensi viikolla.

Kaunista viikkoa,
xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *