Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Testissä Cybex Sirona turvaistuin

Kaupallinen yhteistyö: Babyplus
*Sisältää mainoslinkkejä

Tässä tulee vihdoin kokemuksia meidän Cybex Sirona -turvaistuimesta!

Istuinta on ehditty testata reilu neljä kuukautta, pidemmillä matkoilla (3-4h) sekä lyhyemmillä kaupunki-/ kauppapyrähdyksillä. Tilasimme istuimen Babyplussalta, kun painorajat tulivat kaukalossa vastaan ja poika alkoi näyttää vähän turhan isolta kaukaloon. Kaukalon makaava asento ei muutenkaan häntä enää huvittanut, piti päästä näkemään maisemia istuma-asennosta.

Tämä Cybexin Sirona -istuin olisi toiminut jo vauva-ajoista lähtien. Se soveltuu 0-18 kg painoisille. Meillä oli kuitenkin käytössä erillinen kaukalo siksi, että sen sai adaptereilla kiinnitettyä vaunurunkoon. Ensimmäiset 8kk näppärinä ”matkarattaina” toimivat kaukalo-vaunurunkoyhdistelmä. Tätä suosittelen lämpimästi kaikille! Saimme kaukalon ihanilta ystäviltä lainaksi, joten tämä Sirona oli vasta ensimmäinen istuinhankintamme.

kokemukset

Emil viihtyy tässä istuimessa todella hyvin. Ensimmäiset kuukaudet, uuteen istuimeen siirryttyä, matkat menivät vielä useimmiten makuuasennossa, sillä uni vei voiton aina heti autoon päästyä. Useimmiten automatkat tuli myös ajoitettua tarkoituksella päiväuniaikaan. Nykyään matkat sujuvat jo suurimmaksi osaksi hereillä ja istuin on useimmiten pystyimmässä asennossa. Istuimen kallistuskulmaa (3 kallistusvaihtoehtoa) on helppo vaihtaa matkustuksen aikana, jos uni sattuu yllättämään.

Isoin plussa istuimessa on 360 asteen kääntömahdollisuus. Se oli meillä oikeastaan ainoa kriteeri istuinta hankittaessa. Saimme Babyplussalta erinomaista palvelua tähän liittyen, sillä he kartoittivat laajasta valikoimastaan nämä mallit meille valmiiksi ja vertailujen kautta Sirona oli meille paras. 360 asteen kääntöominaisuus mahdollistaa sen, että lapsi on helppo laittaa kiinni istuimeen ja ottaa pois, kun tuolin saa käännettyä ovelle päin. Tämä on ollut ihan ehdoton käytössä ainakin meillä!

Lisäksi tässä Sironassa on hyväksi osoittautunut turvavöiden kiinnitys. Vyöt saa kätevillä magneeteilla sivuun siksi aikaa, kun lapsen laittaa istuimeen. Myös vöiden kiristys ja löysääminen onnistuvat helposti. Pidän myös Sironan yksinkertaisesta värimaailmasta. Istuimissa kun näkee yllättävän usein montaa eri väriä ja kuosia yhdistettynä. Tämä musta on tyylikäs ja kangas todella laadukkaan tuntuista.

Sirona kiinnitetään autoon Isofix -telakalla. Telakka on tietysti tosi näppärä käytössä ja istuin meillä toisessa autossa aina valmiina. Nyt on vielä mietinnässä, pitäisikö minun kakkosautoon hommata erillinen istuin, sitten kun taas tulen käyttämään autoa enemmän. Tämän istuimen pitäisi mennä aina nelivuotiaaksi saakka tai tuohon 18 kiloon saakka. Jossain vaiheessa pituusraja tulee vastaan, jolloin istuin on käännettävä katse menosuuntaan päin.

Kuten vauvahankinnoissamme muutenkin, olemme luottaneet hollantilaiseen Babyplussaan. Todettakoon jälleen kerran, että hoitavat nopeasti ja ammattitaidolla asiakaspalvelun. Myös toimituksen nopeus on mainitsemisen arvoista. Kerron vielä tässä lähiviikkojen aikana myös Bugaboo Bee 5 -matkarataskokemuksia.

Syksyistä viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Babyplus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *