Hae
Juoksujalkaa

Testissä New Balance Fresh Foam 1080v7

Kuljen lähes aina lenkkareissa ja kaappeihin on kertynyt vuosien saatossa valtava määrä testattuja juoksukenkiä. Omat suosikit ja lenkkarikaapin kulmakivet ovat löytyneet ja toki muokkaantuvat jatkuvasti. Olen aina yhtä innoissani uudesta testikappaleesta, jota pääsee lenkeille kokeilemaan. Oli sitten kyse jo vanhasta tutusta päivitetystä versiosta tai itselle täysin uudesta parista.

New Balance Fresh Foam 1080v7

Sain New Balancelta testiin tänä syksynä ennalta tutun Fresh Foam 1080*, jonka päivitetty versio lupaa entistä enemmän vaimennusta. Näistä kengistä on parin vuoden sisällä muodostunut itselle ns. peruslenkkarit, joiden malli istuu jalkaan ja jotka jalassa on aina mukava lähteä lenkille.

kokemukset

Syksyn juoksulenkit ovatkin sujuneetkin lähes pääosin näillä 1080v7 juoksukengillä, sillä ne toimivat tämän hetkisillä lenkeillä loistavasti. Omat lenkit ovat tällä hetkellä pääosin kaikki tasavauhtisia, mukavia ulkoiluja. Kengät ovat jalassa myös pitkillä kävellen tehdyillä vaunulenkeillä. Koska malli oli minulle entuudestaan tuttu, tiesin mitä sain, kun laatikon avasin:

takuuvarmaa mukavuutta neutraalille askeleelle, niin lyhyille kuin pitkillekin juoksulenkeille.

Vaikka 1080 lesti ei ole kapeimmasta päästä omaan jalkaani, ne tuntuvat silti napakoilta. Jalka ei pääse leveyssuunnassa liikkumaan, sillä kengät saa nauhoituksen sekä joustavasti mukautuvan päällisen avulla istumaan hyvin jalkaan. Väljyys on enemmänkin varvasosiossa ja varpaille jää mukavasti liikkumatilaa. Tämä on itse asiassa hyvä ominaisuus, sillä varvasosasta liian kapeat kengät saavat usein varpaani hankaamaan toisiaan vasten. Leveähkö pohja tekee askelluksesta myös jotenkin vakaamman. Kenkien hyvä istuvuus korostuu myös kantakupissa, joka on hyvin muotoiltu ja pitää kannan tiiviisti paikallaan.

Pohjan ulkopinta on maltillisesti kuvioitu, mutta aiemmilla malleilla olen juossut läpi vuoden ja pitävyys on ollut hyvä. Askel on rullaava ja fresh foam -pohja napakka, mutta pehmeä. Kiertojäykkyyttä löytyy erinomaisesti pitkillekin lenkeille, mutta riittävän maltillisesti siihen, että kengät ovat monikäyttöiset ja toimivat myös lyhyemmillä pyrähdyksillä. Fresh Foam on mielestäni erittäin onnistunut pohjamateriaali siinä, että alustatuntuma säilyy, vaikka pehmeyttä löytyy. Tiedättehän ne liian pehmeät pohjat, joissa hallittavuus kärsii, kun tuntuu, että pehmeäpohjainen kenkä vie juoksijaa eikä toisinpäin? Ei hyvä.

Itsellä muuttui jalan koko raskauden jälkeen puolella numerolla ja olen siirtynyt New Balancen kengissä koosta 38 kokoon 39. Pienempi koko on tällä hetkellä aivan liian napakka, eikä enää vaihtoehto. Toisaalta koko 39 vaatii hieman totuttelua, sillä olen tottunut ja tykkään juosta napakoilla kengillä.

Sain testiin myös toiset kengät, mutta kirjoitan niistä erikseen, ettei tämä teksti veny kilometrien pituiseksi. Toinen malli olikin itselle täysin uusi tuttavuus.

Reipasta viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa 

*Kengät saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *