Hae
Juoksujalkaa

Miten treenihaaste etenee? Entä liikkuvuus?

Reilu viikko sitten haastoin itseni ja toki kaikki muutkin treenihaasteeseen. Sen tarkoituksena ei ole hetkellisesti selvitä pimeästä marraskuusta (toki se luultavasti auttaa myös siinä) vaan löytää säännöllisyys treeneihin loppuelämäksi. Asetin ensimmäisen tsekkauspisteen joulukuun loppuun, jolloin myös palkitsen pari mukana tsempannutta treenaajaa eli Instagramissa kannattaa jakaa kuvia tagilla #juoksujalkaatreenihaaste.

Tämä haaste jatkuu kuitenkin myös läpi tammikuun, helmikuun, maaliskuun ja siitä eteenpäin.

Sen jälkeen, kun tämän haasteen itselleni asetin, olen saanut järkevöitettyä liikkumisia ihan valtavasti. Nyt en yritä haalia x-määrää liikuntaa viikkoon, epäsäännöllisesti siinä onnistuen, välillä nolla kertaa ja välillä viisi. Asettamani ”kaksi kunnon treeniä viikossa” on täyttynyt jopa niin, että huomaan tekeväni tällä hetkellä 3-4 kunnon treeniä viikossa. Niin motivoivaa saavuttaa säännöllisesti tavoiteltu kaksi kertaa ja bonukset päälle, kuin asettaa liian suuri tavoite ja jäädä siitä joka viikko! Haasteet pitääkin asettaa realistisesti ja suhteuttaa omaan sen hetkiseen tilanteeseen.

Samaan aikaan treenihaasteen käynnistyttyä mieheni haastoi mukaan venyttelyhaasteeseen. En pistänyt pahaksi, vielä kun se kivalla tapaa myytiin minulle: siitä tulisi meille samalla yhteinen harrastus. Tässä elämäntilanteessa tykkään käydä yksin lenkillä tai salilla, sillä se on sitä paljon puhuttua omaa aikaa parhaimmillaan. Mies taas treenaa säännöllisesti joukkueensa kanssa ja nauttii siitä.

liikkuvuus ja kehonhuolto

Näin ollen on aika keskittyä liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon:

#juoksujalkaaliikkuvuushaaste

Tällä hetkellä teemme ohjelman mukaan noin kymmenen liikkeen sarjan rauhalliseen tahtiin illalla. Siinä menee puolisen tuntia ja jo viikon jälkeen olo tuntuu äärimmäisen hyvältä. Tämänkin haasteen on tarkoitus jäädä elämään ja muodostua rutiiniksi. Haastankin kaikki mukaan tekemään hyvää itselle! Heidi kokosi blogiinsa hyvän sarjan liikkeitä kuvineen, näistä osa on meidänkin ohjelmassa käytössä.

Ei ole vaikeaa huomata, että mua motivoi erilaiset haasteet ja tavoitteet. On todella palkitsevaa merkitä kalenteriin treenit ja suunnitella myös kehonhuollollinen puoli sekä huomata, että ne tulee tehtyä. Yleensä tähän motivointiin on auttanut myös ilmoittautuminen johonkin juoksukisaan. Tällä hetkellä mietinnässä onkin ensi vuodelle sopivia tavoitteita esimerkiksi puolimaratonin suhteen. Olisiko se joku kotimaassa juostava vai pitäisikö taas singauttaa ulkomaille?

Tsemppiä viikon treeneihin,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *