Hae
Juoksujalkaa

Kaupunkiuskottavaa askellusta: New Balance Fresh Foam Cruz

Viime viikolla kirjoitin toisista kengistä, jotka sain New Balancelta testiin. Tässä niistä toiset: New Balance Fresh Foam Cruz.*

Rullaan lenkkareissa niin lenkkipolulla kuin kaupungillakin, se on varmaan tullut jo selväksi. Etenkin tällä hetkellä, keskustan tuntumassa asuessa ja kotona ollessa, lähes kaikki matkat sujuvat kävellen joko vaunujen kanssa tai ilman. Juoksukengille on omat tekniset vaatimuksensa ja kuulostelen niitä todella tarkasti lenkeillä.

Kaupungille suunnatessa tekniset ominaisuudet saavat rinnalleen lisäksi ulkoiset vaatimukset.

Tällöin on mukava panostaa esimerkiksi hillitympään värimaailmaan. Totta kai vaatimuksena on edelleen se, että kengät ovat mukavat ja toimivat jalassa. Cruzit lunastivat molemmat vaatimukset.

kokemukset

Cruzeista minulla ei ollu aiempaa kokemusta, mutta ihastuin saman tien niiden tyylikkääseen ulkonäköön. Kyseessä on juoksukengät, joita kylläkin itse olen käyttänyt ainoastaan vapaa-ajan kenkinä. Eipä sillä, kävelymatkaa kertyy tällä hetkellä päivittäin helposti kilometrejä eli mikään heppoinen testi tämä ei ole ollut.

Kenkiä kuvaa tyylikkään ulkonäön lisäksi hyvä istuvuus ja pehmeä askellus. Nämä ovat ominaisuuksia, joita arvostan ihan jokapäiväisessä askelluksessa. Kuten jo aiemmin olen maininnut, pidän Fresh Foam -pohjamateriaalista ja se toimii jalalleni mainiosti. Cruzit ovat kevyet jalassa ja tämän vuoksi myös äärimmäisen mukavat jokapäiväiseen käyttöön.

Nämä kengät ovat saaneet valtavasti kehuja ulkonäöstään ja ne ovat alusta asti miellyttäneet myös omaa silmää. Lesti on tässä mallissa melko kapea, joka toimii omaan jalkaani hyvin ja saa kengän näyttämään myös sirolta jalassa. Päällisosa on kudottu, joten se antaa myös vähän periksi. Näissä myös koko on aavistuksen pienempää ja näin ollen omaan jalkaan täys kymppi, kun taas toisen testissä olevan mallin kanssa vähän tuskailin oikean koon löytymisen kanssa.

New Balancelta löytyy vapaa-ajan tennareita vaikka kuinka, mutta itse pidin näissä Cruzeissa erityisesti niiden juoksukenkämäisyydestä. Niissä on erinomaisella tavalla yhdistetty juoksukenkien ominaisuudet kaupunkiuskottavaan tyylikkyyteen.

Kengät ovat toimineet niin erilaisten housujen kanssa, mutta myös mekkojen parina näppärästi. Helpottaa muuten kovasti, kun esimerkiksi reissuun tarvitsee ottaa vain yhdet kengät, joilla pärjää asun kuin asun kanssa.

Jos jotain negatiivista haluaa näistä testikengistä nostaa esiin, on Cruzien aavistuksen matala kantakuppi. Se hieman syö istuvuutta, vaikka muuten kengillä kelpaa tallustaa pitkiäkin matkoja niin mukavuuden kuin tyylikkyydenkin kriteereillä. Toisaalta kannassa olevan nauhan avulla kengät on näppärä vetäistä jalkaan nopeasti, ilman että nauhoihin tarvitsee koskea. Nopeita lähtöjä arvostavalle iso juttu!

Kivaa viikon jatkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa 

*Kengät saatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *