Hae
Juoksujalkaa

6 vuotta tarinoita treeneistä ja niiden vierestä

Lokakuussa tuli jälleen täyteen vuosia. Juoksujalkaa -blogi täytti nimittäin 6 vuotta! 🙂

Aloitin alkuun omalla WordPress-pohjalla ja silloin treeniblogeja ei ollut vielä kovin montaa. Itse seurasin vain muutamaa ja silloinen Blogilista oli oiva tapa seurata blogeja niin liikunnan saralta kuin muiltakin osa-alueilta. Aluksi kirjoitin ajatuksella, ”toivottavasti/ tuskin tätä kukaan edes lukee”, mutta lukijoita alkoikin kertyä mukavasti ja kommenttiboksiin napsahteli kivasti kommentteja. Melko nopeasti aloittamisen jälkeen siirryin tänne Asaan, koska kiinnostus juoksuun ja erityisesti varusteita kohtaan korostuivat. Siirron myötä (vai onkohan yleinen trendi?) kommentit ovat vähentyneet huomattavasti, vaikka lukijat noista alkuajoista ovat tietysti kasvaneet.

Ehkä nykyään esimerkiksi Instagramin puolella on helpompi ja näppärämpi tapa kommentoida, niin itsekin teen. Myös Instassa directin puolelle tulee viestejä, joka on mukava tapa siitä, jos ei halua kommentteja julkiseksi. Itse olen vuosien saatossa säästynyt ikäviltä kommenteilta, mutta tuo vuorovaikutus ja sen vähäisyys blogin puolella kieltämättä välillä vähän harmittaa.

enemmän kuin juoksublogi

Vuoden 2011 kirjoitukset jäivät silloin siirron myötä vanhaan pohjaan, niihin olisi kiva palata nyt. Blogini punaisena lankana on alusta asti ollut juoksu. Olen aloittanut juoksemaan vasta aikuisiällä ja itseä motivoi juoksun saralla mm. ilmoittautuminen erilaisiin tapahtumiin. Niitä onkin mahtunut tähän kuuteen vuoteen melko monta, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja niistä on paljon tullut kirjoitettua. Ne motivoivat juoksemaan säännöllisesti. Juoksu on myös harrastuksena siitä hieno, että sitä pystyy tekemään, koska vaan, missä vaan. Itse juoksen läpi vuoden, kaikkina vuodenaikoina.

Olen harrastanut liikuntaa aina ja aktiivisuus on minulle elämäntapa, ilman sen kummempia kiristelyjä. Juoksun lisäksi omia lajeja on mm. hiihto, juoksua tukeva lihaskuntoharjoittelu sekä uutena keskipisteenä myös kehonhuolto ja venyttely. Yksi olennainen blogin sisältö liittyy juoksu-/treenivarusteisiin: niiden testaukseen ja aitoon kiinnostukseen. Usein niistä myös kirjoitan sekä suosittelen hyviksi koettuja tuotteita.

Blogilleni on syntynyt kuuden vuoden aikana sisältö, jota nyt perhe-arki ja sen myötä treenien sovittaminen rytmittää. Ruudun toisella puolella on selvästi paljon samanlaisen arjen jakavia, sillä uusia seuraajia tuli paljon raskauden ja vauvan saannin myötä ja myös niitä kommentteja tulee näihin osa-alueisiin eniten. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on alusta asti ollut minun juttu, pitäen sisällään niin sisäiseen kuin ulkoiseen kauneuteen liittyviä aiheita.

Haluan olla jakamassa ajatuksia aktiivisesta arjesta sekä perhe-elämän yhdistämisestä. Haluan että teksteistäni ja kuvista välittyy liikunnan ilo.

Eniten blogi on varmasti muuttunut viimeisen parin vuoden aikana. Aiemmin salitreenit ja ryhmäliikunta korostuivat enemmän, tällä hetkellä vapaampi ja ei-niin-tavoitteellinen lähestymistapa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ihmisten tulee liikkua myös lempeän ja sallivan elämäntavan lisäksi myös kovaa ja itseä haastaen, sykettä nostavalla hikiliikunnalla on valtavasti hyviä vaikutuksia. Siksi itsellä onkin jälleen ensi vuodelle pohdinnassa joku/joitakin kivoja tavoitteita, mitä kohti kulkea.

Kiitos kun olet pysynyt mukana ja kiva jos hyppäsit vasta nyt kelkkaan! 🙂

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

2 kommenttia

  1. Karoliina kirjoitti:

    Onnea yhdelle mun lemppariblogille ja sen ihanalle kirjoittajalle! ❤️

    • Laura kirjoitti:

      Kiitos ihana! <3 ja mikä parasta, olen saanut suhunkin tutustua näiden vuosien aikana. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *