Hae
Juoksujalkaa
Kaupallinen yhteistyö

Kolme kuukautta valmennusta takana – mitä jäi käteen?

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvointistudio Lupaus
*Sisältää mainoslinkkejä

Tasan viikko sitten tiistaina päättyi kolmen kuukauden treenijakso Lupauksella Mari Putuksen valmennuksessa. Mitä valmennuksesta jäi käteen?

Projekti alkoi elokuussa. Lähtökohta ja tavoite valmennukseen oli saada uutta inspiraatiota treeneihin, vahvistaa keskivartaloa, kadonneita pakaroita sekä jalkojen juoksuvoimaa raskauden ja synnytyksen jälkeen. Motivaation tai liikepankin puutteesta ei ollut kyse, mutta voin sanoa, että kolmen kuukauden aikana nämäkin kasvoivat!

Olen äärimmäisen tyytyväinen valmennukseen. Mari ymmärsi saman tien, mitä valmennukselta hain. Hänen ansiostaan loikka- ja tekniikkatreenit ovat tällä hetkellä säännöllisesti viikko-ohjelmassa. Ne ovat tuoneet mm. keskivartaloon sellaista voimaa ja juoksu-asentoon hallintaa, joita ei lankuilla ja istumaannousuilla saa. 😉 Niinhän se on, että lajinomainen harjoittelu vaatii tekemistä samojen liikeratojen kautta.

Sain pieniä oivalluksia ja ideoita myös salitreeniin ja tekniikkaan: puhtaasti tehty, kokonaisvaltainen valakyykky on tällä hetkellä yksi suosikkiliikkeistä, punnerruksessa homma muuttuu täysin, kun muistaa jännittää myös pakarat ja pystysoutuun uskallan helposti ottaa 4 kiloa aiempaa painavammat painot. Lisäksi sain paljon ideoita keskivartalon vahvistamiseen, ilman varsinaisia vatsalihasliikkeitä, joita en silloin alkuun ollut vielä juurikaan tehnyt synnytyksen jälkeen. Tuossa vain muutama esimerkki mainitakseni.

Lähtökohta valmennukselle oli hyvä. Synnytyksestä oli kulunut jo lähes vuosi aikaa. Ennen valmennuksen alkua olin käynyt Lupauksen kuntouta keskivartalo -verkkokurssin ja siltä pohjalta lähdettiin vahvistamaan lihaksistoa sekä koventamaan treenejä. Halusin nimittäin olla varma, että lähden treenaamaan kovempaa turvallisesti ja järkevästi.

Muutosta on tapahtunut valtavasti. Tällä hetkellä voin sanoa, että keskivartalon pito on parempi kuin ennen raskautta, vaikka olen kokenut sen aina yhdeksi vahvuuksistani. Se on erittäin tärkeää juoksussa ja asennon ylläpidossa. Myös jalkojen voima on lisääntynyt ja kadonneet lihakset alkaneet löytyä uudelleen. Tämä kaikki ollaan tehty liikkuvuutta edistäen, joka oli myös yksi toiveeni ja tavoite valmennukselle. Liikkuvuus- ja kehonhuolto ovatkin säännöllisesti mukana, tavoitteen mukaan vähintään kolme kertaa.

kokemukset

Viime tiistaina, projektin päättyessä tehtiin sama testi uudelleen, joka tehtiin elokuussa projektin alussa. Vaikka alkutestien tulokset olivat punnerruksia ja vatsalihaksia lukuunottamatta olleet erinomaiset, lopputesteissä ne singahtivat erinomaiselle tasolle. Myös muut liikkeet paransivat entisestään tulosta. Mutta ennen kaikkea,

Keho tuntuu vahvalta ja omalta. Treenejä on mukava tehdä, kehitys näkyy ja se jos mikä on palkitsevaa.

Lähtiessä hieman mietin, onko itse valmentajana toimivan järkeä palkata valmentaja. Motivaatiota löytyy, liikepankki on valtava ja tekniikatkin kutakuinkin kunnossa. Vastaus selvisi kuitenkin hyvin pian: on järkeä.

Sain valmennukselta juuri sitä mitä tähän elämänvaiheeseen hain.

Odotin treenejä Marin kanssa aina kovasti, sillä silloin ei tarvitsisi miettiä mitään muuta kuin sitä treenaamista! Kuinka mahtavaa se välillä onkaan, kun ei tarvitse itse suunnitella treenejä, laskea toistoja tai muutenkaan miettiä yhtään mitään muuta kuin vain hikoilla menemään. 🙂 Myös väliajoille oli mietittynä ohjelma valmiiksi, jota jatkan nyt hieman soveltaen tästä tietysti eteenpäin.

Kiitos Marille ja Lupaukselle näistä kolmesta kuukaudesta!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvointistudio Lupaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *