Hae
Juoksujalkaa

Ihovaikeuksista voittoon! Kasvojen kuntoremontti osa 5

Ehkä hieman raflaava otsikko, mutta pitää täysin paikkaansa. Tästä(kin) syystä tuotteet ansaitsevat oman tekstinsä ja tuote-esittelyn, omista kokemuksistani. La Roche Posay on nimittäin tuotesarja, joka nosti minut ihovaikeuksien suosta ja vieläpä todella nopeasti!

Olen paininut iho-ongelmien kanssa koko kesän ja alkusyksyn, kunnes syyskuussa löysin tämän kyseisen ihonhoitosarjan apteekista. Se ei ollut minulle täysin uusi, olin käyttänyt satunnaisesti muutamaa tuotetta jo aiemmin, kuitenkaan sen enempää sarjaan tutustumatta.

Syyskuussa huomasin jo muutaman käyttökerran jälkeen, että iho rauhoittui. Jätin oikeastaan kaikki muut tuotteet kasvoilta pois ja valehtelematta alle viikon käytön jälkeen kasvojen iho koki ison muutoksen kohti parempaa. Pahaan kuntoon mennyt ihottuma nenän ja suun alueella hävisivät lähes kokonaan tai haalenivat saman tien. Sen jälkeen käyttöä jatkamalla ja merkin tuotteita lisäämällä olen päässyt ongelmasta eroon kokonaan. *

 

Alkuun ostin sarjan 3-in-1 pesuaineen, yövoiteen sekä CC-voiteen. Näiden avulla pahin ihottuma hävisi tosiaan noin viikossa, joten aloin kiireen vilkkaa tutkia sarjaa enemmän. Sen jälkeen sain todella kattavan paketin sarjan tuotteita testiin, mikä on helpottanut löytämään itselle ne sopivimmat. Tämän avulla selvisi myös, kuinka kattavasta sarjasta on kyse, oli vaivana sitten kuiva, herkkä, couperosaan taipuvainen, rasvoittuva, epäpuhdas tai vaurioitunut iho.

La Roche Posaylla on monta eri tuotesarjaa, mutta nostan tässä esiin ne, joista minulla on ollut hyviä kokemuksia tähän mennessä käytössä. Kaikkia tuotteita olen käyttänyt säännöllisesti yli kuukauden.

Rosaliac

Sarja on tarkoitettu couperosaihon päivittäiseen hoitoon. Tuotteet häivyttävät ihon punoitusta ja suojaavat ihoa.

Rosaliac -sarjan tuotteista itsellä on käytössä tällä hetkellä kaikki. Sarjan 3-in-1 puhdistusgeeli on aivan täydellinen. Sitä ei oikeasti tarvitsisi pestä iholta vaan pyyhkiä, mutta itse haluan sen pestä. Yhden pullon käytettyäni otin rinnalle käyttöön nyt myös puhdistusvaahdon, koska suoraan sanottuna rakastan puhdistusvaahtoja! Tämä vaahto sopii niin ikään herkälle iholle. Periaatteessa vaahto vie voiton, mutta koska 3-1 saa pestä myös silmämeikin, se puoltaa sen käyttöä.

Aamuisin on käytössä sarjan rauhoittava seerumi, jonka päälle laitan rauhoittavan Rosaliac UV Riche voiteen, jossa on UV-suoja 15. Voide on väriltään vihertävää, joka auttaa vähentämään punoitusta. Useimmiten laitan suoraan seerumin päälle kuitenkin CC voidetta, joka on ollut aivan huippulöytö! Sitä käytettäessä kosteusvoiteen voi jättää kokonaan pois, sillä CC-voide korvaa sen. Se on hoitava voide, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä sisältää uv-suojan 30.

Toleriane

Herkälle ja herkästi reagoivalle iholle. Vähentää epämiellyttävää tunnetta iholla. Kosteuttaa tehokkaasti.

Tähän sarjaan kuuluu käytössäni oleva Toleriane Ultra Overnight -yövoide, josta en enää luovu. Voide rauhoittaa ihoa yön aikana. Se on tarkoitettu herkälle ja herkistyneelle iholle ja se vahvistaa ihon suojakerrosta. Tuotteessa on 0% hajusteita – 0% säilöntäaineita – 0% väriaineita – 0% alkoholia – 0% lanoliinia.

Myös tämän sarjan kosteuttava ja rauhoittava silmänympärysvoide on jokailtaisessa käytössä. Talven tullen, kun iho alkaa tarvita vielä enemmän kosteutusta, otan sarjan Toleriane Ultra -päivävoiteen käyttöön.

Cicaplast

Rauhoittava, uudistava ja suojaava sarja herkälle ja ärtyneelle iholle. Sarjasta löytyy tuotteita jotka sopivat pienten naarmujen ja arjen pikkuvaurioiden hoitoon sekä ärtyneen ihon hoitoon lapsille ja aikuisille.

Tämän tuotesarjan huuli- ja käsivoide ovat olleet pelastus! Yleensä heti syksyllä kylmempien ilmojen alkaessa sekä kädet että huulet menevät aivan karheiksi. Se ei ole mitään pientä pintakuivuutta vaan etenkin sormien reunat ovat järkyttävän kuivat. Yleensä myös huulipuna jää koko talvikaudeksi sivuun, sillä se ei näytä todellakaan hyvältä kuivien huulien parina. Nyt säännöllisen käytön myötä huomaan, että tänä talvena saan punata huulia vapaasti!

* * *

Erityismaininta vielä sarjan lähdevedelle, joka on nerokas! Se sisältää runsaasti seleeniä, pehmittää ja rauhoittaa ihoa, joten se sopii erityisen hyvin herkän ja ärtyneen ihon hoitoon. Voin kuvitella, että se toimii vielä paremmin esimerkiksi kesällä viilentävän vaikutuksen vuoksi, mutta mikä tunne, kun suihkuttelee kasvot läpi tällä. Sama tunne, kuin seisoisi ulkona sumusateessa. Parasta!

Muutama tuote odottelee testausta vielä paketissa. Etenkin talvella iho tulee tarvitsemaan entistä hellävaraisempaa puhdistusta sekä kosteuttavampia tuotteita. Esimerkiksi Hydraphase -sarjasta löytyy tehokosteuttavia tuotteita herkälle ja pintakuivalle iholle. La Roche-Posaylla on myös oma aurinkosuojasarja, jotka otan kesällä testaukseen.

Olen ollut niin helpottunut, kun sain ongelman hallintaan (uskaltaisiko sanoa jopa kuntoon?), joten haluan jakaa tiedon saman ongelman kanssa painiville. Ehdottomasti kokeilun arvoinen tuotesarja, mikäli tunnistat samoja piirteitä. Löytyy siis apteekeista. Toivottavasti tästä on muillekin apua!

Kaunista viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Tuotteet saatu blogin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *