Hae
Juoksujalkaa

Testissä liikuntaharrastajan älykello: Garmin Vivoactive 3

Sain lokakuussa testiin Garmin Vivoactive 3 GPS älykellon.* Äkkiseltään tarkasteltuna kyseessä on ulkonäöllisesti hyvinkin niin ikään käytössäni olevan Fenix 5S kaltainen kello, mutta se on sitä kevytrakenteisempi ja pelkistetympi.

garmin vivoactive 3

Vivoactive 3 paino on ainoastaan 43 grammaa, kun taas Fenix 5S painaa 67 grammaa. Isoimpana ulkonäöllisenä erona näissä kahdessa on Vivoactivessa ainoastaan yksi nappi, jonka kautta hoituu kaikki.

Vivoactive 3 mittaa Fenixin 5S:n lailla sykkeen ranteesta ja seuraa päivittäistä aktiivisuutta, kuten laskee askeleet ja noustut kerrokset sekä ohjaa suorituksesta palautumiseen. Vivoactivessa on valmiina yli 15 esiladattua urheilusovellusta (mm. jooga, cardio, voimaharjoittelu, juoksu, uinti, golf) ja lisäksi siihen voi itse luoda ja ladata uusia treenejä. Hauskana yksityiskohtana tuo voimaharjoittelu. Sen kun laittaa salilla päälle, kello todella laskee toistot puolestasi ja vieläpä lepoajan päälle.Vivoactive 3 seuraa, miten keho reagoi mahdollisiin stressitekijöihin ja auttaa löytämään tasapainon stressin ja levon välillä. Tuota stressimittausta on aika ajoin kiva testata. Taaperon kanssa se on tosin ollut välillä haastavaa, kun stressimittausta varten pitää pysyä paikallaan 30 sekuntia!

Kun Vivoactive 3 on pariliitetty yhteensopivaan älypuhelimeen, sen kautta voi vastaanottaa tekstiviestejä, some-päivityksiä, hälytyksiä, puheluita, sähköposteja, jne. Vivoactive 3 -älykellolla voi lisäksi hallita älypuhelimesta tulevaa musiikkia tai vaikkapa paikantaa kadonneen puhelimen. Vivoactive 3 on myös ensimmäinen Garmin Pay -maksuvalmiudella varustettu laite. Kun käytössä on yhteensopiva pankkiyhteys, voi kotiin tulevaisuudessa jättää puhelimen lisäksi lompakon ja käydä silti treenin jälkeen kaupassa rannelaitteen avulla. Tämä toiminto ei tosin ole vielä Suomessa saatavilla. 🙂

kokemukset

Olen käyttänyt Fenixiä ja Vivoactivea ristikkäin. Riippuen aina siitä kumpi on käteen osunut ja ollut ladattuna. Itselle on muodostunut kuitenkin sellainen karkea jako näiden kahden välillä, että juoksutreeneihin valitsen mielellään Fenixin ja muuhun liikuntaan sekä päivittäiseen aktiivisuuden seurantaan Vivoactiven. Parasta on se, että kumpaa tahansa mittaria käytänkin, kaikki tiedot latautuvat samaan ohjelmaan.

Vivoactive on todella yksinkertainen ja selkeä käyttää. Älykello sisältää kaiken tarvittavan ja vieläpä paljon kivoja yksityiskohtia päälle. Se on loistava hankinta monipuoliselle liikkujalle ja liikunnan harrastajalle. Fenixin miellän enemmän tavoitteellisemmalle treenaajalle, jolloin lajeina ovat esimerkiksi juoksu, uinti ja pyöräily. Fenixistä kun löytyy todella monipuolisia ja syvempiä lisäominaisuuksia näiden lajien harrastajille. Myös hinta on näissä kahdessa erona, Vivoactiven ollessa melkeinpä puolet Fenixiä edullisempi.

Kumpikin mittari ansaitsee valtavasti plussaa kevyestä rakenteesta. Kello istuu myös naisen kapeahkoon ranteeseen mainiosti. Silti kellotaulu on melko kookas ja näyttävä, kuten itse tykkään. Lisäksi sykkeen mittaus ranteesta saa täydet pisteet. Sen kanssa ei ole ollut vielä kertaakaan mitään ongelmaa. Syke löytyy heti helposti, eikä se singahtele miten sattuu liikkuessa – ellei nyt sitten satu olemaan kovemman luokan intervallitreeni kyseessä, heh. 😉

Vivoactive 3 suositushinta 349 € ja 379 € riippuen rungon / kellotaulun metallista.

Mukavaa treeniviikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kello saatu.

22 kommenttia

 1. Marja Leppänen kirjoitti:

  Kiitos hyvästä arvostelusta.
  Uskalsin tilata kyseisen kellon arviointisi perusteella.

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos viestistä! Toivottavasti olet kelloon yhtä tyytyväinen kuin minä 🙂

 2. Harry Raja-Alho kirjoitti:

  Tärkeä tieto jäi testissä mainitsematta, eli mitenkäs tuo akun kesto ja kuinka hankala ladata ?

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista ja hyvästä pointista. Akun kesto on mielestäni hyvä, tuntimääriä on vaikea arvioida, sillä aktiivisessa käytössä on tällä hetkellä kaksi kelloa. Usein myös latailen kelloa pitkin matkaa, sillä lataus onnistuu tietokoneelta kätevästi samalla kun siirtää treenitiedot koneelle. Virallisissa tiedoissa akunkestoksi ilmoitetaan enintään 7 päivää älykellotilassa ja 13 tuntia GPS-tilassa.

  • Marja kirjoitti:

   Minulla kestää n 4-5 päivää ja on helppo ladata piuhalla joka tulee mukana. Piuha sopii kaikkiin kännykän latureiden pistokeosiin.

   • Laura kirjoitti:

    Kiitos Marjalle tarkennuksesta ja omasta kokemuksesta kellon kanssa!

 3. Teija kirjoitti:

  Löysin testaukseesi kun googlettelin vivoactiven käyttökokemuksia:) Osaisitkohan sinä kertoa tämän käyttäjänä, että mikä harjoitus kannattaisi aina valita ”jumppatunneille”, kuten rvp, core, crosstraining, hiit? Olen omistanut mittarin vasta viikon ja tämä asia hieman hakusessa, liikuntaharrastuksetkin aika alussa.. nyt olen valinnut ensihätään cardion, mutta eihän ne sitä kai ole:P Eikä voimaharjoittelukaan kuulostanut ihan näiltä?

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Kiva kun löysit 🙂 Tuo on hieman ongelmallinen. Itse valitsen ns. rauhallisempiin jumppiin cardion tai voiman, kun taas hiitissä tai vaikkapa Bodyattackissa valitsen ihan juoksun. Salilla ja kuntopiireissä käytän voimaa ja taas vaikkapa crosstrainerilla/ kuntopyörällä cardiota. Toivottavasti tästä oli apua!

   • Teija kirjoitti:

    Kiitos pikaisesta vastauksesta! Ja ei siis ole missään piilossa enää sopivampia vaihtoehtoja:D Täytyy kokeilla juoksun asetusta seuraavaksi.

 4. Sanni kirjoitti:

  Hei,
  Osaatko kertoa, miten tarkasti laskee askeleet, kun työntää vaunuja? Mulla on vanha vivoactive, joka jättää askeleet usein laskematta, jos käsi on vaunujen aisalla. Voihan sitä toki niitä vaunuja työnnellä vain toisellakin kädellä, mutta pidemmän päälle tuntuu hölmöltä.

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Tosi hyvä kysymys, nimittäin tämäkin jättää laskematta askeleita vaunulenkillä. :/ Se tässä harmittikin, koska ei sitä samalla kädellä jaksa työntää, ainakaan pidempää lenkkiä.

   • Maarit kirjoitti:

    Voiko tässä erikseen valita kävelyä ja pitää gps päällä jolloin tunnistaisi matkan/askeleet. Tätä haaveilin kun vanhassa ärsyttää tämä ongelma. Mutta ilmeisesti ei tällä laitteella paranisi ?

    • Laura kirjoitti:

     Moikka! Tässä on kyllä erikseen kävelyominaisuus valittavana, mutta itse en ole vaunulenkillä käyttänyt mitään erillistä ”ohjelmaa” vaan kello on ollut vaan kädessä kävellessä. En tiedä, paranisiko sitä käyttäessä. Olen ymmärtänyt, että laskee askeleet käden heilautuksista, mutta täytyypä testata!

     • Maarit kirjoitti:

      Kokeileppa ja ilmoita kuinka kävi 🙂 sellanen mielikuva että gps päällä toimis, mutta testaa 🙂

     • Maarit kirjoitti:

      Kokeileppa ja ilmoita kuinka kävi 🙂 sellanen mielikuva että toimis gps päällä, mutta testaa 🙂

     • Laura kirjoitti:

      Heippa! Nyt on testattu ja toimii!!! Eli valitsin kävelyn ja gps:n avulla tosiaan laski askeleet, vaikka pidin kellokäden visusti vaunuissa koko lenkin ajan. Ihan mahtavaa, kiitos vinkistä! 🙂 🙂

     • Maarit kirjoitti:

      Kiitos itsellesi kun testasit! Lähti Garmin tilaukseen 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Moikka Sanni, vielä lisätietoa tähän. Sain kommenttia, kuinka kellosta valitsemalla ohjelman kävely, gps laskisi askeleet, vaikka käsi olisikin kiinni vaunuissa. Ja totta tosiaan, sehän toimi! 🙂 Itse en ole tosiaan vaunulenkeillä käyttänyt mitään näistä ohjelmista vaan kello on ollut vaan kädessä. Nyt siis laski kaikki askeleet, vaikka tarkoituksella pidin kellokäden koko lenkin ajan vaunuissa kiinni.

 5. Marja kirjoitti:

  Hei!

  Miten Garmin Connect toimii kahden kellon kanssa, esim. aktiivisuuden seuraaminen. Olen kysynyt samaa Suunnolta, mitenkä heidän uusi app toimii kahden Suunto-kellon kanssa, mutta eivät ole vastanneet mitään.

  • Laura kirjoitti:

   Hei! Pahoittelut vastausviiveestä…
   En ole varma ymmärsinkö kysymystä oikein, mutta mulla on kaksi eri Garminin kelloa käytössä ja Connectin kautta toimii hyvin eli aina valitaan kello mitä käytetään ja mittareita voi lisätä tietoineen erikseen. 🙂

 6. Veera kirjoitti:

  Heippa Laura! Olen vakaasti harkitsemassa garminin hankkimista blogitekstisi perusteella.

  Olen harkitsemassa Suunto fitness 3 ja garmin vivoactive 3 välillä. Mietyttää garminissa, onko siinä samanlainen harjoittelutoiminto kuin suunnossa. Suunnossa kello toimii myös ns. ”personal trainerina”, ja se muokkaa käyttäjälleen viikon ajaksi harjoitusohjelman jne. Salilla myös antaa palautetta että pitääkö treenata kovempaan vai höllätä.

  Onko tässä Garmin vivoactivessa tällaista ”persnoal trainer” ominaisuutta millään muotoa? 😀

  Kiitos jo etukäteen!

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Tässä ei mielestäni erillistä ”pt-toimintoa” ole, mutta toimii kyllä harjoittelun apuna esim laskee toistot salilla ja seuraa palautumista jne. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *