Hae
Juoksujalkaa

Testijuoksun kautta viikonlopun viettoon!

Eilen koitti vihdoin päivä, kun sain vetää juoksukengät jalkaan! Sitä oli odotettu 🙂 Agendalla oli testijuoksu, jonka Treeniryhmäläiset olivat tehneet maanantaina, mutta johon itse en vielä flunssan jälkeen uskaltautunut mukaan.

testijuoksu

Testijuoksulla oli itselle montakin tarkoitusta. Ensinnäkin se näytti, miltä tuntuu juoksu reilun kuukauden liikuntatauon jälkeen. Toiseksi, miltä tuntuu yhtäjaksoinen kovatempoisempi juoksu, kun pari viime vuotta on lenkit sujuneet lähes aina n. 7 minuutin kilometrivauhdilla. Kolmanneksi, miltä tuntuisi juoksun jälkeen ja seuraavana päivänä.

Juoksu tuntui yllättävän hyvältä. Syke nousi, mutta ei niin paljon kuin olisin voinut sairastelunkin jälkeen uskoa. Oli tuulta ja pakkasta, niihin eivät ole myöskään keuhkot tottuneet. Taktiikkani oli alkuun hieman tarkkailla tuntemuksia ja pitää vauhti aisoissa. Mahdollisuuksien mukaan sitten kiihdytellä loppua kohti. Näin se menikin. Juoksun jälkeen ja nyt seuraavana päivänä olo on myös hyvä. Jaloissa hieman tuntuu, mutta ei sen kummempaa. Oikeastaan juoksusta jäi tosi hyvä maku! Kilometrivauhti oli edelleen kovin maltillinen, mutta säilyi sentään alle kuudessa. 😉

Testijuoksulla oli enemmän henkinen merkitys nyt pitkän tauon jälkeen. Se loi kovasti uskoa, että kyllä tämä tästä lähtee taas! Tuntui, että asentokin pysyi suht hyvin koossa, vaikka siihen joutui koko ajan keskittyäkin. Keväällä on jännä nähdä, mihin kunto on kehittynyt, sillä silloin teen saman juoksun uudelleen. 🙂

Lämmittelyineen ja palautteluineen reilun 7 kilometrin lenkki oli myös saavutus ja merkki siitä, että nyt saa vihdoin alkaa taas lenkkeillä. Lähtötaso kevään juoksutreeneille on nyt asetettu.

Nyt suunta kohti tyttöjen viikonloppua Tampereella!

Ihanaa lauantaita,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *