Hae
Juoksujalkaa

Brändilähettilään tuotesuositus: juoksuhanskat

*Sisältää mainoslinkkejä

Kuten tiedätte, aloitin Kari Traa -brändilähettiläänä viime vuoden elokuussa pitkän yhteistyön jatkeeksi. Olen siitä asti miettinyt, että

miten voisin tuoda omia testikokemuksiani, tuotesuosituksia ja uutuuksia avoimesti myös teidän tietoon.

Instassa tuotteet näkyvät, mutta mitä oikeasti suosittelen ja mihin käyttöön?

Saan paljon kysymyksiä juuri varusteisiin liittyen. Eniten luonnollisesti juoksukenkiin ja juoksuvaatteisiin liittyen, koska niitä eniten testaan. Usein yksityisviestein, jolloin ne jäävät muilta pimentoon ja välillä suoraan kommentteina kuvan alle.

Kiitos ihan jokaisesta, toimivat varusteet ovat omakin intohimo, ovat aina olleet ja mielellään jaan käyttökokemuksia eteenpäin.

ASA:ssa olemmekin keskittyneet varuste- ja kenkätesteihin sivuston perustamisesta lähtien. Se on ollut yksi sivuston perustamisen pääajatus. Tarkoitus ei ole testailla varusteita itseä varten vaan nimenomaan jakaa kokemuksia eteenpäin. Tavoitteena on jakaa tietoa myös hieman syvällisemmin kuin ”ihanan väriset” tai ”hyvin toimivat”! 😉

Hyvät ja oikeaan käyttötarkoitukseen sopivat varusteet tekevät liikunnasta niin paljon mukavampaa. Tämä ei tarkoita sitä, että vaatteita ja kenkiä pitäisi olla kaapit pullollaan. Nimenomaan ei – vaan:

miten löytää omaan käyttöön sopivat ja itselle parhaiten istuvat varusteet?

Nämä ovat kovin yksilöllisiä asioita. En ikinä halua antaa arvosanoja tai laittaa esimerkiksi juoksukenkiä paremmuusjärjestykseen, sillä toisen jalkaan sopivat toiset kengät, toiselle toiset. Kenkätestit yritän pitää kattavina, juosten kengillä erilaisia lenkkejä lyhyestä pitkiin ja eri alustoilla.

Myös vaatteet vaativat usein pidempiä testejä, ennen kuin niiden ominaisuuksiin pääsee kunnolla tutustumaan. Esimerkiksi yksittäisen vitosen lenkin voi karkeasti ottaen juosta millä varusteilla tahansa, mutta pidemmillä lenkeillä ja vaikkapa maratonilla asia ei ole näin. Pienikin ylimääräinen sauma väärässä paikassa voi saada pahaa jälkeä aikaiseksi. Toisaalta jotkut trikoot toimivat kuntopiirissä, mutta eivät lainkaan juoksulenkillä.

Haluan jakaa varustesuosituksia jatkossa entistä koordinoidummin ja läpinäkyvämmin.

Jos löydän testaamistani vaatteista hyvän tuotteen, miksi en sitä tietoa eteenpäin jakaisi? Tästä alkaa siis postaussarja: brändilähettilään tuotesuositus
ja keskityn tässä sarjassa sattuneesta syystä nimenomaan Kari Traan vaatteisiin ja varusteisiin. Mielestäni tämä on suorastaan brändilähettilään velvollisuus, vaikka sitä minulta ei velvoitetakaan. 🙂

Kirjoitan suosituksia ja nostan esiin tuotteita, jotka mielestäni sen erityisesti ansaitsevat. Muistutan vielä, vaikka sen jo tiedättekin, että käytän Kari Traan vaatteita ilman lähettilään nimitystäkin. 😉

Aloitan järjestyksessä siitä, joista olen eniten kysymyksiä saanut:

Juoksuhanskat

Haluan nostaa merkiltä kahdet hanskat esiin, etenkin juoksua silmällä pitäen. Talvijuoksuun äärettömän toimivat hanskat ovat nimeltään Tove Glove.


Hanskat ovat tuulen-ja vedenpitävät, mutta ennen kaikkea riittävän lämpöiset pakkasellakin. Kädet eivät kuitenkaan hikoile, joten hanskat myös hengittävät. Usein hanskoissa ongelmana on ainakin itsellä niiden lyhyys eli hanskan ja takin väliin jää helposti väli, jonne pääsee tuuli kylmällä ilmalla. Näissä hanskoissa tuo on ratkaistu trikoo-osalla, joka pitää ranteet lämpiminä. Nämä muuten toimivat älyttömän hyvin myös hiihtäessä, testattu on.

Lämpimämmille syys- ja kevätsäille sopivat hanskat taas ovat nämä: Lise Glove.

Hanskojen juju on tuo tuulelta suojaava huppu, jonka voi esimerkiksi lenkin alussa pitää hanskojen päällä lämmittämässä, mutta veren lähdettyä kiertämään, sen saa näppärästi piilotettua sille varattuun taskuun. Useinhan käy niin, ettälenkin alussa sormet ovat jäässä, mutta loppupuolella tekee mieli juosta kokonaan ilman hanskoja!

Nämä hanskat ovat nerokkaat ja olen niitä ensimmäisen kerran kehuskellut jo kolmisen vuotta sitten eli nämä toistuvat mallistosta toiseen. Plussaa myös ”datailusormenpäästä” eli hanskat kädessä onnistuu myös instakuvan päivitys. 😉 Ainoa kehittämisehdotus, jonka olenkin välittänyt eteenpäin on, että tuo huppu olisi täysin vedenpitävä. Silloin hanskat olisivat aivan täydelliset.

Heräsikö kysymyksiä? Onko toiveita, mistä haluaisitte testikokemuksia?

Seuraavissa teksteissä luvassa omat suosikkini mm. merkin takeista ja sporttiliiveistä.

Reipasta viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat hanskoista: Karitraa.com

Muut kuvat: Markku Lempinen

8 kommenttia

 1. Karoliina kirjoitti:

  Hei, tää postaussarja on ihan loistava idea! Kiva lukea tarkemmin sun suosikeista! ☺️

 2. Jutta kirjoitti:

  Hei jes,. Varsinkin juoksuun suunnatut tuotteet kiinnostaa aina! Tosin en oikein ymmärrä varsinaisten juoksuhanskojen funktiota. Pelkkää rahastusta mun mielestä? Itse oon aina pärjännyt perus alekorin kahden euron sormikkailla ja kuulun koulukuntaan joka juoksee säällä kuin säällä oli sitten pakkasviima tai räntäsade..Kädet pysyy lämpiminä ja jos hiostuttaa niin saahan ne veke. Eikä treeneissä tarvii näprää puhelinta eli täysin sivuseikka voiko niillä näppäillä älyluuria vai ei. Nuo tokat hanskat näyttää kyllä kivoilta, mutta hinta todennäköisesti niin suolainen ettei ehkä järkeä ostaa jos ei sitten laatu oo yhtä teräksinen kun mun alekorisormikkaissa joilla oon vetäny varmaan viis vuotta putkeen ? Eikä oo ees samaa paria. Miksei näissä ole hintaluokkaa näkyvillä? Mikä tekee varsinaisista juoksuhanskoista sitten oikeesti muka paremmat? Terveisin. Skeptinen ?

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos kommentista! ? Hyvää skeptisyyttä ja pohdintaa sitä pitääkin olla!

   Mulla on reilun 10 vuoden ajan ollut ongelmana käsien jäätyminen ja kärsin ns. valkosormisuudesta. Tosi ikävä ongelma, käsien kylmetessä tuntuu, että oikeasti sormet tippuu ja ne myös puutuu. Olen testannut vuosien aikana todella monia hanskoja niin juoksuun kuin ihan muutenkin ulkoiluun ja oon melko tarkka nimenomaan hanskoista, jotka mulle sopii. Näistä KT:n hanskoista on tosiaan tullut myös paljon suoria kysymyksiä, siksi nostin nämä omat suosikit tarkasteluun 🙂

   Karitraa.com sivuilta löytyy hintatiedot, nuo Lise Glovet eivät siellä vielä näy, kun ovat vasta jälleen kevääksi tulossa. Hyvät hanskat maksaa, mutta minä olen sitä koulukuntaa, että tekniset ja hyvin suunnitellut varusteet tekevät treeneistä niin paljon mukavempia, säällä kuin säällä. Ne ovat myös kestäviä. Sen ymmärtää sitten kun testaa. 😉 Vanhan sanonnan mukaan: pärjää, kun ei paremmasta tiedä. Hah!

   No joo, oon jo aikojen alussa todennut, että olen varustehifistelijä. Kaikki ei oo, eikä tarvitsekaan olla. Haluan täällä blogissa kuitenkin kertoa mahdollisuuksista, mitä on saatavilla.

   Kivoja lenkkejä sulle! ?

 3. Minna kirjoitti:

  Mitkä on parhaimmat juoksuun soveltuvat housut. Entä eri vuodenajoille sopivat? Itse en tunnu löytävän oikeanlaisia jotka pysyisi hyvin ylhäällä ja istuisi muutenkin.

  • Laura kirjoitti:

   Moikka Minna! Kiitos viestistä 🙂 Pysy kuulolla viikonloppuna, täällä nimittäin valmistelussa juuri toivepostaus talvijuoksuasusta!

 4. Sirpa kirjoitti:

  Tosi kiva idea ? postauksiasi odotellen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *