Hae
Juoksujalkaa

Brändilähettilään tuotesuositus: talvijuoksu-/hiihtoasu

*Sisältää mainoslinkkejä

Piti kirjoitella tuotesuositus seuraavaksi sporttiliiveistä, mutta koska lukijalta tuli toive, toteutetaan se ensin! Tämä tulee nyt melko pikaisesti edellisen perään, mutta nythän on nimenomaan tämän aika.

Nimittäin Kari Traan talvijuoksuasu on kerännyt paljon kysymyksiä vuosien aikana ja onpa sen tiimoilta lenkilläkin kerran pysäytetty. 🙂 Tästä on helppo kirjoittaa ja suositella, sillä merkin talvijuoksutakki ja -trikoot ovat olleet pitkään oman varustelistan ensimmäisenä. Aiempi malli Ida oli mun ehdoton lemppari, siitä olen kirjoittanut mm. täällä.

Tänä talvena talvijuoksuasu sai kunnon päivityksen, kun tilalle tuli Tove/ Torill. Itselläni on ollut käytössä takeista Tove, joka on hupullinen. Torill -takissa ei ole huppua. Trikoista käytössäni on molemmat mallit, mutta talvijuoksuun/ -hiihtoon suosittelen ensisijaisesti Torill- trikoita, jotka näissä kuvissa on harmaa-pinkit. Värivaihtoehtoja löytyy lukuisia sekä takista että trikoista. Mainitsen vielä, että jos ei tykkää trikoilla juosta, vaihtoehdoista löytyy vielä Tove Pants, joista itselläni ei ole testikokemusta.

Tässä tekstissä peilaan käytännön kokemuksiani nimenomaan Tove -takkiin sekä Toril -trikoihin.

Torill -trikoot

Uudessa mallissa isoin parannus on ensinnäkin pidemmät lahkeet, mikä oli itsellä harras toive. Toki talvijuoksussa usein käytän kompressiosukkia tai säärystimiä muutenkin trikoiden kanssa, mutta liian lyhyet lahkeet ei ole se juttu, etenkään talvella. Se asia on nyt korjattu uudessa mallissa.

Kuva: Karitraa.com

Kuva: Karitraa.com

Heijastimet ovat myös uudessa mallissa entistäkin paremmat, sillä lahkeiden ulkosyrjät on kunnolla heijastettu. Uudessa mallissa trikoiden istuvuus on muutenkin ainakin mulle edellistäkin parempi. Kuten jo aiemmassakin mallissa, myös uusissa trikoissa on vetoketjullinen takatasku, vetoketjulliset lahkeet sekä silikoninauha nilkoissa, jolloin lahkeet pysyvät hyvin paikallaan.

Ainoa mielestäni huonompaan suuntaan mennyt muutos on trikoiden tuulenpitävyydessä. Aiemmassa mallissa oli etureisien lisäksi myös takamus suojattu tuulipaneeleilla ja muuten takaosa hengittävää materiaalia. Uudessa mallissa on ainoastaan etuosa paneloitu. Eli peffa ja muutenkin koko takaosa on tuota hengittävää materiaalia. Oma toive olisi saada takamuksen suojaavuus takaisin! Etenkin kovemmalla pakkasella tätä ominaisuutta on ikävä. Ehkä ensi mallissa taas. 😉

Tove takki

Vanha Ida -takki oli malliltaan melko lyhyt ja nyt uudessa Tove -takissa pituutta on tullut lisää helmaan. Se riittää takamuksen päälle, joka osaltaan helpottaa tuota yllä mainittua ongelmaa. Muutenkin takin istuvuus on parantunut.

Kuva: Karitraa.com

Paras muutos on mielestäni takin hihoissa, joihin on tullut tuuli-/ lumisuojat eli hihat saa vedettyä peukalon läpi vaikka hanskan alle, jolloin ranteet pysyvät lämpöisinä. Itsellä on pitkät kädet ja hihat jäävät takeissa usein lyhyiksi. Näissä pituutta on riittävästi. Ehdottomasti hyvä muutos!

Takkiin on tullut isot heijastinpalkit takaselkään sekä ranteisiin turvaamaan juoksuja tuolla pilkkopimeässä. Takki on lämmin tuulen- ja vedenpitävän etuosan ansiosta, mutta hengittää tehokkaasti etenkin selän kautta. Uuden takin huppu on myös isompi ja istuvampi ainakin omaan päähän. 😀 Kaikki eivät tykkää hupuista juoksutakissa, mutta itse vetäisen hupun päähän useinkin tuulisella tai sateisella säällä. Huppu on myös niin kevyt, että se ei juostessa pompi haittaavasti niskassakaan.

Kaiken kaikkiaan siis hyviä muutoksia, mutta tosiaan täydellistä kun haetaan, niin vielä kaipailen trikoiden takalistoon takaisin sitä tuulenpitävyyttä. Tämä asu on erinomainen talvijuoksuun, mutta myös esim. hiihtoon tai muuhun aktiivitreeniin ulkona. Käyttöaika on muuten verrattain pitkä, syksystä kevääseen, riippuen paljon siitä, mitä pukee alle.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kaksi alinta kuvaa: Markku Lempinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *