Hae
Juoksujalkaa

Juoksun pari oppivuotta

*Sisältää mainoslinkkejä

Maanantain Treeniryhmän juoksutreeneihin lähtiessä oli veto aivan veks. Hetken mietin jo jättäväni ne kokonaan väliin, mutta sain sentään kammettua itseni ylös ja ulos. Treenit tehtiin pakkasen vuoksi sisällä Kisahallilla ja päivän harjoituksena oli klassikko: Yasso 800.

Treeni tuntui tosi hapokkaalta ja piti oikeasti tehdä töitä, että pystyin sen viemään läpi. Sisäilma ei ole Kisiksellä paras ja kurkkua kuivasi pahemman kerran. Siinä juostessa kuitenkin mietin monta kertaa, että oli se silti parempi vaihtoehto kuin raaka pakkanen, mikä alkuviikolla ulkona oli.

Sain tehtyä treenin läpi ja sen jälkeen olo oli kaikkensa antanut, mutta hyvä. Seuraavana päivänä oli kuitenkin kurkku edelleen karheana ja aloitin heti sinkkikuurin. Emil on ollut nyt pari viikkoa kipeänä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tuntuu että hän on käynyt läpi jo ainakin kolme eri flunssan muotoa. Itsellä flunssa ei ole missään vaiheessa päässyt kunnolla päälle, vaikka pientä merkkiä onkin ollut ilmoilla.

No joka tapauksessa, maanantain treeneistä kotiin kävellessä tuli mieleen, kuinka pitkä matka tässä onkaan tullut kuljettua parin vuoden aikana. Siis nimenomaan juoksun näkökulmasta. 😉 Aluksi raskaana ollessa, jolloin jätin juoksun jo melko alkuvaiheessa kokonaan sivuun. Sen jälkeen synnytyksestä palautuminen ja juoksun ”opettelu uudelleen” ja nyt teen taas noita samoja treenejä kuin ennen raskautta! 🙂 Tuntuu samaan aikaan hurjan pitkältä ajalta ja toisaalta aivan älyttömän lyhyeltä.

Tällä hetkellä ajatukset juoksun suhteen ovat vähän erilaiset kuin ennen raskautta. Vaikka olen aina fiilisjuoksentelija ollutkin, tällä hetkellä on esimerkiksi aivan yhdentekevää, mihin aikaan juoksen jonkun tietyn lenkin. Totta kai edelleen on mukava seurata omaa kehittymistä ja takaisin kuntoon pääsyä, mutta eniten on merkitystä sillä, millainen olo on lenkin jälkeen tai treeniä tehdessä.

Usein olo on suorastaan mahtava, sillä nykyisin ei lähde joka välissä lenkeille häsläämään vaan keskittyy nimenomaan treeniin täysillä, silloin kun on sen aika. Parasta on lenkin tuoma olo ja virkeys, mitä treeneistä saa arkeen, ei mikään tietty tavoite. Lisäksi iloa tuo voiman ja juoksutuntuman löytyminen takaisin.

Tähän tilanteeseen pääsyyn ison avun toi synnytyksen jälkeen käymäni Lupauksen keskivartalo kuntoon -verkkokurssi. Sen jälkeen olin Lupauksella yksilövalmennuksessa kolmisen kuukautta. Näistä olen kirjoittanut esimerkiksi täällä ja täällä.

Sieltä löytyi pikkuhiljaa juoksuvoima uudestaan ja tällä hetkellä voin sanoa, että treenaaminen tuntuu melko samalta kuin ennen raskautta.

kuntouta keskivartalo -verkkokurssi

Senpä takia haluan vinkata teille jälleen Nordic Fit Mama verkkokursseista, jotka saatte alla olevista linkeistä sopimushintaan kurssin alkuun saakka. Hinta on alla olevien linkkien kautta ilmoittautuessa 69€ (ovh 99€).

Kuntouta keskivartalo -verkkokurssi alkaa jälleen 19.3.2018 Valmennus on pääasiallisesti suunnattu 0-12 kk sitten synnyttäneille naisille, mutta sopii aloitettavaksi myös myöhemmin. 

Kurssille pääsee ilmoittautumaan mukaan tästä.

Jatkokurssi treeni, ravinto ja hyvinvointi-verkkokurssi alkaa 12.3.2018 Valmennus on pääasiassa suunnattu äideille, jotka ovat jo käyneet Kuntouta keskivartalo -verkkovalmennuksen, mutta jos olo tuntuu hyvältä ja keskivartalon tuki ja kontrolli on kunnossa, voi tälle kurssille ilmoittautua mukaan.

Kurssille pääsee ilmoittautumaan mukaan tästä.

Verkkokurssit mahdollistavat osallistumisen itselle parhaimmalla hetkellä, joka oli ainakin mun mielestä vauva-arjessa se ykkösjuttu. Olennaista oli tietysti myös päästä treenaamaan turvallisesti raskausliikuntaan erikoistuneen Personal Trainerin laatimien treenien pariin, eikä tarvinnut pohtia, mikä on turvallista ja mikä ei.

Jos yllä olevat asiat ovat ajankohtaisia, suosittelen ilmoittautumaan kursseille mukaan!

Aurinkoista sunnuntaita,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *