Hae
Juoksujalkaa

Brändilähettilään tuotesuositus: Juoksuvaatteet

*Sisältää mainoslinkkejä

Juoksuvaatteiden puolelta itselle on noussut omat suosikit vuosien saatossa Kari Traalta. Talvijuoksuun sopivat tulikin esiteltyä jo aiemmin tässä tekstissä, mutta jospa nyt siirretään katsetta jo enemmän kevään ja kesän juoksukeleihin… 🙂

Juoksuvaatteet vaativat materiaaleilta vähän enemmän ja mitä pidemmiksi lenkkimatkat kasvavat, sitä tärkeämpää on vaatteiden hyvä istuvuus ja mukavuus päällä.

Trikoita ei pidä joutua nostella juostessa tai paitaa/ takkia vastaavasti nykiä alaspäin. Materiaalit eivät saa hangata, ne pitää olla hengittäviä ja nopeasti kuivuvia. Vaatteisiin ei saa myöskään jäädä pinttynyttä hien hajua, kuten joissakin materiaaleissa on tapana. Myös hyvät heijastimet ovat ulkovaatteissa tärkeitä.

Suosikeiksi muodostuneet juoksuvaatteet ovat onneksi säilyneet mukana mallistosta toiseen, toki pienin päivityksin, ainakin näiden omien käyttövuosien aikana. Esimerkiksi juoksutrikoosuosikeista löytyy kaapista jo muutamatkin värit.

Tässä jutussa nostan esiin treenivaatteista ainoastaan ne, jotka sopivat mielestäni parhaiten juoksuun. Värivaihtoehtoja löytyy varmasti joka makuun. Näppärää on muuten hakea verkkokaupasta nimellä, niin saa koko siihen kuuluvan malliston, jossa usein löytyy trikoista ja paidoista eri vaihtoehtoja eri keleille.

Juoksutrikoot

Ylivoimainen trikoosuosikkini on Louise, joka ottaa huomioon kyllä kaiken tarvittavan juoksuun liittyen.

Kangas on napakka ja tukeva, mutta joustava, eikä siitä näy läpi. Takana on vetoketjullinen tasku, nilkoissa vetoketjut sekä silikoniset nauhat, jotka pitävät lahkeet hyvin paikallaan. Heijastimet löytyvät myös sekä hengittävät osiot polvien takana. Louisesta löytyy täyspitkät, 3/4 mittaiset sekä shortsimittaiset versiot.

Marika on toinen, uusi suosikkini juoksuun, vaikkakaan kangas ei ole ihan niin napakka kuin Louisessa. Trikoiden tekninen materiaali on hengittävä ja hyvin joustava.

 

Vetoketjullinen tasku löytyy myös näistä takaa sekä vetoketjulliset lahkeet. Marika trikoista löytyy kaksi eri pituutta: täyspitkät ja capripituiset versiot.

Oikeastaan trikoiden lisäksi suosittelen vielä varsinaisiin kesäjuoksuihin Marika shortseja, jotka on ihanan kevyet, hengittävät ja mukavat päällä. Shortseissa olevat alustrikoot varmistavat sen, ettei tarvitse olla yhtään huolissaan shortsien pituudesta. Toimivat juostessa äärimmäisen hyvin, pysyvät paikallaan, eivätkä pitkilläkään juoksumatkoilla hankaa. Näistäkin löytyy tasku sekä heijastin.

Juoksutakki

Mielestäni ehdottomasti paras juoksutakki Kari Traalta on Nora. Vaikka talvijuoksussa arvostankin takissa huppua, mielestäni lämpöisemmillä säillä huppu onkin sitten vaan tiellä.

Nora on yksinkertainen ja selkeä malliltaan ja mikä parasta, se istuu hyvin päälle. Mielestäni pituus on juuri hyvä juoksun kannalta. Se ei ole liian pitkä, että ottaisi lantiosta tai jopa reisistä kiinni, mutta ei toisaalta myöskään liian lyhyt, että tuuli pääsisi virtaamaan. Leikkaus ja materiaali antavat juoksukäsille sopivasti tilaa liikkua.

Takki on tuulenpitävä, kevyt päällä ja erittäin hyvin hengittävä.

Juoksupaidat

Juoksupaidoista oma ykkössuosikki on puolivetoketjullinen Tove. Tämä on loistava yhdistelmä esimerkiksi Nora takin kanssa, mutta lämpimämmillä säillä paidalla pärjää myös pelkästään. Kaulus suojaa kaulaa, jota voi sitten vetoketjulla säädellä sään mukaan.

Paidassa on pitkäkätiselle riittävän pitkät hihat myös siihen, että nuo käsilenkit saa rennosti päälle, eivätkä ne kiristä ja hankaa. Paidan materiaali on ihanan pehmeää ja plussaa jälleen hyvistä heijastimista.

Valikoiman ehkä teknisin juoksupaita on varmasti Lise, joka hengittää ja kuivaa nopeasti hikisimmänkin lenkin jälkeen. Jos erityisesti juoksupaita on siis hakusassa, tämä on hyvä valinta. Tässä paidassa on mielestäni melko napakka materiaali ja ainakin itselle oli paras yksi normaalia kokoa suurempi. Leikkaukset ja materiaalin joustavuus on mietitty hyvin juoksun ja liikkeen kannalta. Myös heijastimet löytyy.

Yksi omista juoksupaitasuosikeista löytyy aluskerrastojen puolelta: Svala. Siitä löytyy versioita joka makuun eli pitkähihaiset korkealla kauluksella, hupulla tai o-kauluksella sekä lisäksi t-paita ja toppi.

Tämäkin paita sopii joko takin alle tai pelkästään, säiden ja lämpötilojen mukaan. Svala on tarkoitettu nimenomaan kovaan liikuntaan ja siinä hengittävyys riittää mainiosti hikiliikuntaan. Tämä onkin käytössä itsellä läpi vuoden niin aluskerrastokäytössä, mutta myös pelkästään – ja aina siihen toppikeliin saakka. 🙂

Ai että, kevätkelejä odotellessa!

xx Laura

p.s. Koodilla LAURA20 saat Kari Traan verkkokaupasta -20% alennuksen sekä postikulut ilmaiseksi. Etu on voimassa 15.3.2018 saakka.

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Karitraa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *