Hae
Juoksujalkaa

Testissä vallankumoukselliset Gloryfy -aurinkolasit

Maaliskuussa kevätaurinko on pilkottanut yhä useammin ja kesää kohti mennään, jeee! Tällä hetkellä lumi ja aurinko on silmille aika killeri yhdistelmä, joten hyvät lasit on jo tässä vaiheessa vuotta kaiken a ja o. Nyt vihdoin pääsen kertomaan tarkemmin laseista, joita olen päässyt alkuvuoden aikana testaamaan.

gloryfy aurinkolasit

Lasit* ovat tuntuneet liikkuessa varsin päteviltä, joten kerronpa kokemuksista teillekin. Gloryfy on nimittäin merkki, joka kannattaa painaa korvan taa, kun aurinkolasihankinnat alkavat pyöriä mielessä. Aurinkolasimarkkinat ovat pitkään pyörineet pitkälti yhden toimijan hallinnassa. Erittäin mielenkiintoisen ja jopa vallankumouksellisen lusikan soppaan tuo itävaltalainen Gloryfy, joka myös taistelee kertakäyttökulttuuria vastaan.

Näitä laseja ei saa nimittäin rikki sitten millään! 😀

Gloryfy on viidenkymmenen hengen innovatiivinen yritys, jonka tarina alkoi 2004. Gloryfyn mallisto pitää sisällään niin laskettelulasit, vapaa-ajan malliston, sporttipuolen, sisältäen myös nopeat lasit sekä lisäksi optisen puolen valikoiman. Kaikki lasit ovat unisex-malleja, merkittävää on niiden istuvuus päähän.

Lasit eivät saa painaa, hölskyä tai liikkua muutenkaan häiritsevästi. Esimerkiksi Gloryfyn nopeissa laseissa olevat aisojen softaajat mahdollistavat lasien istuvuuden liikkuessa mahdollisimman monelle. Dynaamisesti muotoillut sangat eivät paina tai lasit valu hien mukana. Gloryfyn lasit ovat markkinoiden kevyimpiä. Eron huomaa heti laseja hypistellessä.

särkymättömät

Mikä merkin laseista tekee täysin erityisen? Särkymättömyys.

Vaikka laseja kuinka vääntelee tai no, antaa vaikka taaperon hallintaan, materiaali palaa aina takaisin muotoonsa.

Myös linssi taipuu ja on särkymätön. Tämä tekee laseista erittäin turvalliset, sillä esimerkiksi onnettomuudessa lasit eivät hajoa päähän.

Vaikka linssit ovat särkymättömiä ja taipuvia, jokainen linssi voidaan tehdä myös optisilla arvoilla. Näitä kapinallisiksikin kutsuttuja aurinkolaseja saa omilla vahvuuksilla jopa peililinsseihin. Tälle kaudelle vahvuudet ovat tulleet mahdolliseksi myös nopeisiin laseihin. Vaikka linssit ovat kaarevia, optisia virheitä ei ole.

Linssit ovat läpivärjättyjä, joten jos niihin tulee naarmu, se ei paista valkoisena naarmuna ja linssin uv-suoja säilyy.

Kaikkiin laseihin on mahdollista myös vaihtaa linssejä, joita voi ostaa erikseen. Tämä on erittäin näppärä juttu sääolosuhteiden muuttuessa. Pääsääntönä voidaan pitää, että harmaaseen keliin sopivat parhaiten ruskean ja oranssin sävyiset linssit, kun taas aurinkoisella kelillä kannattaa valita harmaan ja mustan väriset linssit.

sporttilasit

Itse kokeilin lukuisia laseja mallistosta. Tarvitsin ensisijaisesti hyvät sporttilasit lähinnä juoksuun ja hiihtoon. Pohdin pitkään nopeiden ja hieman monipuolisempien sporttilasien välillä. Päädyin sporttilaseihin, joita olen käyttänyt jo monella lenkillä. Tämä osaltaan myös siksi, että omaan silmään nämä olivat hieman ”helpompi” vaihtoehto kuin nopeat lasit.Melko nopeasti pakkasessa tehtyjen juoksu- ja hiihtolenkkien jälkeen aloin haaveilla kuitenkin nopeiden lasien perään. Sporttilasit ovat monikäyttöiset, mutta nopeiden lasien etuna on äärimmäinen toimivuus mm. pakkaskelissä, jolloin sporttilasit tuppaavat huurtua.

Lasit huurtuvat ihan jo fysiikan lakejen mukaan parissakin tilanteessa, jolloin huurtumista on mahdotonta estää riippumatta laseista:

  1. Liikkuessa keho kuumenee ja ilma on kylmä. Liikkeessä ei esiinny ongelmaa, koska ilma liikkuu lasin sisällä ja kuumuus pääsee tuulettumaan pois. Kun pysähdyt niin lasi huurtuu siksi, että ihon lämpö ja kylmä ilma kohtaa linssillä ja etenkin, jos lasit istuvat napakasti päässä, näin käy vielä helpommin.
  2. Lasit ovat jääkylmä (esim olleet autossa) päähän laittaessa. Tuolloin ihon lämpö ja lasien lämpötila ovat niin kaukana toisistaan, että lasit vetävät huuruun, kunnes lämpenevät päässä ja huuru kaikkoaa.

Laseja testaillessa päähän, nopeissa laseissa tulisi jäädä aina rako poskipäiden ja lasien väliin, jolloin ilma kiertää paremmin. Sport -malliston lasit taas eivät ole ns. “performance” laseja, joita Gloryfyn nopeat lasit ovat.

Itselle nuo Sport-malliston lasit istuvat päähän sen verran tiiviisti, että huurtumista syntyy osaltaan myös siksi. Valitsin monikäyttöisyyden vuoksi Sport-sarjan lasit, mutta ne eivät näillä pakkasilla ihan toimi tuolla ääripäässä lämpöä tuottavassa liikunnasssa. Tämä ongelma tosin poistuu, kun ilmat tästä lämpenevät. Gloryfyn mallistosta löytyy myös ns. AIR linssejä Sport sarjan laseissa, joissa on ilmareiät linssin ylä- ja alaosassa ja tämä auttaa tuulettumista.

Hikiliikuntaan teknisesti toimivammat ovat aina parempi nopeat lasit. Siihen on syynsä, miksi nopeissa lajeissa suositaan nopeita laseja. 🙂

Vapaa-ajan mallistosta olisi laseja löytynyt vaikka kuinka. Päädyin näihin sovittelun jälkeen ja nämä ovat olleet aivan suosikkilasit. Molemmat mallit istuvat täydellisesti päähän. Unisex-malleista oli helppo löytää itselle parhaiten istuvat, kun usein haasteenani on lasien istuvuus korkeiden poskipäiden takia. Paras tunnehan on kun aurinkolaseja ei oikein käytössä edes huomaa!

Aurinkoista viikonloppua,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookista

@lauraenroth Instagramissa

*Lasit saatu blogin kautta.

2 kommenttia

  1. Helsingin Optiikka kirjoitti:

    Heippa! Tsekkaa Sziols-urheilulasit, jos huurtuminen on ongelmana. Ne ei huurru kovimmillakaan pakkasilla aerodynamiikka insinöörien ansiosta 🙂 ! Gloryfyn lasit ovat myös huiput! Kiinnostaisiko yhteistyö?

    • Laura kirjoitti:

      Moikka! Kiitos kommentista ja vinkistä, tuo onkin minulle merkkinä tuntematon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *