Hae
Juoksujalkaa

Lauantailenkillä huomattua: aina ei oo kivaa!

Lauantain lenkki oli taas hyvä osoitus siitä, että joka kerta lenkki ei mene niinkuin suunnittelee. Lähtiessä olin aivan intona aurinkoisesta säästä ja lenkistä. Siitä tulisi niin hyvä! Ei ollut mihinkään kiire tai mitään aikataulua, joten voisin juosta minkälaisen lenkin tahansa.

Kotiovelta lähdin matkaan ilman sen kummempaa reittiä suunnittelematta ja heti ekalla suoralla iski vastatuuli päälle. Jalatkin painoivat alusta saakka. Vaikka miten matkaa taivalsin, vastatuuli seurasi. Monta kertaa lenkin aikana mietin, että miten oikeasti voi tuulla koko ajan päin naamaa ja että seuraavan käännöksen jälkeen helpottaa.

Hammasta purren laitoin jalkaa toisen eteen ja muistuttelin itselle, kuinka just tämä vaikea lenkki kasvattaa eniten kuntoa.

Pakko sanoa, että pitkästä aikaa ei huvittanut juosta yhtään. 😀 Ei auttanut yhtään sininen taivas ja mitä ihanin aurinkoinen sää. Lenkin puolen välin jälkeen ei ollut myöskään mahdollisuutta enää lyhentää reittiä vaan oli paineltava tuulisia rantoja pitkin vaan eteenpäin. Harkitsin matkalla myös vaihtamista ratikkaan tai taksiin. Näin jälkikäteen mietittynä, olisin voinut kääntyä takaisin ja nauttia puolet matkasta myötätuulesta. 😉

Kuinka ollakkaan, viimeisen kilometrin sain juosta täysin myötätuulessa. Se ei enää paljon helpottanut, kun 13 edellistä oli vedetty naama mutrussa… Tuli mieleen ainoastaan, kuinka päin mittasuhteet olisivat kääntyneet, jos olisin lähtenyt kotiovelta kiertämään reittiä toisin päin.

Lenkin jälkeen oli tietysti hyvä olo. Parempi kuin sen myötätuulisen reitin jälkeen, se on varmaa. Totta on myös, että väliin pitää eksyä myös näitä lenkkejä, kasvattaa nimittäin kummasti luonnetta.

Helppo viisastella näin jälkikäteen…

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Lenkillä-blogi/Elina kirjoitti:

    Kumma, miten sitä voikin iskeä epätoivoinen olo pelkästään siitä, että juoksee vastatuuleen. Siitä on flow kaukana. ? Mutta täytyy uskoa, että sitten se meno vasta kevyttä on, kun pääsee tyynellä ilmalla ja vähän kevyemmällä vaatetuksella juoksemaan. Kesää odotellessa.

    https://lenkilla.wordpress.com

    • Laura kirjoitti:

      Sanoppa muuta 😀 Vastatuuli oli viimenen naula arkkuun, kun muutenkin tuntui juoksu vaikeelta ja tuuli vaan yltyi ja yltyi joka käännöksen jälkeen 😀 Mutta kevättä ja kepeämpiä askeleita kohti mennään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *