Hae
Juoksujalkaa

Testissä: New Balance Fresh Foam 1080v8 ja 890v6

Jokakeväiseen tapaan olen testannut eri merkeiltä juoksukenkiä. Iso yhteenveto osasta näistä testaamistani juoksukengistä on tulossa taas huhtikuun Sport-lehteen. Tulen jakamaan myös täällä blogin puolella kokemuksiani niin Sportin juttuun tulevista kengistä kuin muista testiin saamistani kevään uutuuskengistä.

Ensimmäisenä kerron itselle tutuista luottokengistä New Balancen Fresh Foam 1080v8 sekä ”vanhoista-uusista” tuttavuuksista 890v6.*

Fresh Foam 1080v8

 • Neutraalisti askeltavalle
 • Vaimennettu
 • Fresh Foam
 • Mesh päällinen
 • Leveähkö lesti
 • Paino 276 g
 • Drop 8 mm

Aiemmat juttuni 1080 vanhemmista malleista voi lukea mm. täältä ja täältä. Tuossa jälkimmäisessä jutussa harmittelin sitä, kuinka raskauden jälkeen oma kokoni oli kasvanut ja jouduin ottaa kengistä yhtä isomman koon. Se kuitenkin tuntui hieman väljältä, kun tykkään juosta napakan kokoisilla kengillä, kun taas pienempi koko oli selvästi liian nafti. Nyt, puolisentoista vuotta synnytyksen jälkeen saan todeta, että jalkani on palautunut aiempaan kokoon ja sain ottaa näistä kengistä jälleen oman 38 koon!

käyttökokemukset

Ensinäkemältä ja tuntumalta isoja muutoksia ei ole malliin tullut sitten viimetestaamisen. Kengät tuntuvat pehmeiltä, mutta myös vakaalta leveän pohjan ansiosta. 1080v8-mallin Fresh Foam -pohja takaa rullaavan ja vaimennetun askelluksen.  Fresh Foam on erittäin onnistunut pohjamateriaali siinä, että alustatuntuma säilyy, vaikka pehmeyttä löytyy. 1080v8 saa asvaltilla juostut pitkät lenkit tuntumaan nautinnollisilta ja siinä kengät ovat parhaimmillaan. Kengät soveltuvat hyvin pitkille juoksumatkoille, joilla juoksutahdilla ei ole suurinta merkitystä.

Aiempiin kirjoituksiini nähden omat ajatukset ovat muuttuneet hieman (toisessa olin raskaana ja toisessa vielä palautumassa synnytyksestä). Nyt luokittelen nämä kengät kyllä täysin peruskestävyyskengiksi ja pitkän matkan nautinnollisiin hölköttelyihin. Mainiot myös pitkillä kävelylenkeillä. Parasta, että nämä voi vetää suoraan laatikosta jalkaan pitkällekin lenkille. Mitään hankaumia tarvitse pelätä, sisäosan saumattomuuden ja istuvuuden takia. Pääosin olen juossut näillä asvaltilla, hiekkatiellä, lumella ja hiekoitetulla (sora) alustalla. Pisin lenkki näillä on 17 kilometriä.

Näiden ikisuosikkien rinnalle olen ottanut toiset kepeämmät, joista alla lisää. 🙂

890v6

 • Neutraalisti askeltavalle
 • Vaimennettu
 • RevLite välipohja
 • Normaali lesti
 • Paino 222 g
 • Drop 6 mm

Vanhan tutun mallin uudelleenlanseeraus. Nämä kengät olivat hetken pois markkinoilta, mutta suosion vuoksi jälleen saatavilla. Juttuni aiemmista malleista voi lukea täältä ja täältä.

Tuntuma

Heti alkuun on todettava, että olin erittäin iloinen mallin tulosta takaisin sekä tietysti siitä, että sain kengät jälleen testiin. Tarpeenani oli saada Fresh Foam 1080 rinnalle kepeämpi, napakampi ja rullaavampi treenikenkä – ja sitä tämä 890 tarjoaa!

Kysessä on monipuolinen juoksukenkä, joka sopii aktiivijuoksijalle. Aiemmissa testijutuissa olen kertonut, kuinka lesti on itselleni hieman liian leveä. Tämä uudistunut 890v6 on mielestäni selvästi kapeampi tai ainakin istuvuus omaan jalkaan on huomattavasti tiiviimpi, mikä on ainoastaan positiivinen muutos! Osaltaan myös muuttuneen päällisen ansiosta.

Toinen iso muutos on selvästi tuo pohja. Jo katseella huomaa eron noihin aikaisempien juttujen kuviin nähden. Pohja on aiempaan verrattuna huomattavasti vakaampi ja kimmoisampi. Kengissä yhdistyy vanhaa nostalgiaa sekä uutta innovaatiota. RevLite pohjamateriaali tekee kengistä kevyet, vaikkakin numeroiden perusteella, painoa on hieman tullut lisää aiempiin malleihin. Kuitenkin kauttaaltaan vanha malli oli mielestäni raskastekoisempi ja jäykempi.

Kengissä on pyritty tuomaan äärimmäistä palautusvoimaa askeleeseen ja pohjaan on lisätty kaksi TPU-liuskaa, jotka pyrkivät voimistamaan jalan työntövoimaa maasta. Tämän pystyy hyvin huomaamaan lenkeillä kimmoisana ja rullaavana askeleena. Näillä olen juossut asvaltilla sekä osittain hiekoitetulla (sora) alustalla.

Pisin lenkki näillä on 14 kilometriä, jonka lisäksi olen tehnyt erilaisia vauhtileikittelyjä ja lyhyempiä lenkkejä. Näillä kengillä hoituvatkin juoksutreenit laidasta laitaan, eikä välttämättä monia eri tossuja tarvita. Nämä ovat tällä hetkellä vahvin vaihtoehto omiksi HCR-kengiksi, kuten 2014 vuonna olen näköjään niillä 28 kilometriä HCR-päivänä köpötellyt.

Yhteenveto

1080 – kengät, jossa on runsaasti vaimennusta. Fresh Foam pohjan ansiosta pehmeät ja mukavat jalkaan. Kengät ovat parhaimmillaan leppoisilla pitkillä asvalttilenkeillä niin treenimielessä kuin harrastelijajuoksijalle aina puolimaratonille tai maratonille asti. Näissä on hieman leveämpi lesti ja ne sopivat hyvin raskastekoisemmallekin juoksijalle. Kenkien hyvä istuvuus korostuu myös kantakupissa, joka on hyvin muotoiltu ja pitää kannan tiiviisti paikallaan.

890 – kengillä hoituvat juoksutreenit laidasta laitaan, eikä monia eri tossuja tarvita. Monipuolinen treenitossu aktiivijuoksijalle tai kaltaiselleni aktiiviharrastajalle, kun lenkit ovat pituudeltaan kaikkea 5-21 kilometrin välillä. Kevytrakenteiselle juoksijalle sopivat tuota pidemmällekin matkalle jopa pk-kengiksi, kuten vuonna 2014 olin aiemmalla mallilla näköjään 28 kilometriä köpötellyt. 😉 Myös näissä istuvuus on joustavan päällisen ansiosta, mutta myös hyvin muotoillun kantakupin ansiosta tukeva.

Haluaisitko mukaan Helsinki City Running Day -tapahtumaan 19.5.2018? Arvon yhteistyössä New Balancen kanssa  paikan joko 5 kilometrille tai puolikkaalle. Kommentoi alle, kummalle matkalle haluaisit mukaan ja olet mukana arvonnassa! Tuplaa mahdollisuutesi myös Instassa. 🙂

Kuvat: New Balance

Kepeitä kevätlenkkejä toivotellen,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kengät saatu.

15 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Puolikkaalle haluaisin ?

 2. Sari kirjoitti:

  5km riittää

 3. Jutta kirjoitti:

  Puolimaratoni olis haaveissa! ?

 4. Linda kirjoitti:

  Puolikas ?

 5. Pamela kirjoitti:

  Puolikkaalle! ??‍♀️???

 6. Tipu kirjoitti:

  Haluan!! Koskaan en ole Helsinki City Runilla ollut joten josko nyt viimein! Ja olisipa oiva startti kesän juoksukisoihin! 🙂 Haluaisin mukaan puolikkaalle!

  • Laura kirjoitti:

   Arvontakone arpoi voittajaksi sinut! 🙂 Paljon onnea! Laitan sinulle ohjeet sähköpostiin.

 7. Heidi kirjoitti:

  Puolikkaalle tähtäisin, jos voittaisin ?

 8. Laura Sunila kirjoitti:

  puolikkaalle

 9. Sanna kirjoitti:

  Mukana arvonnassa!puolikkaalle lähtisin?

 10. Eerika kirjoitti:

  Puolikkaalle olisi kiva päästä taas muutaman vuoden tauon jälkeen.

 11. Marjo Saarenmaa kirjoitti:

  Puolikkaalle olisin halukas. Ostin juuri uuden 890 new balans kengät niitä lähtisin testaamaan.?

 12. Katri kirjoitti:

  Mukana!

 13. Heidi Kerbs kirjoitti:

  Puolikas olisi toiveissa!

 14. Mervi kirjoitti:

  Puolikas tällä kunnolla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *