Hae
Juoksujalkaa

Vauhtia juoksujalkaan! Testissä New Balance 1500 T2

No niin! Yritän pysyä housuissani, kun kirjoitan tätä testiä. Saatuani nämä nopeille lenkeille tarkoitetut vauhtihirmut käsiini, pyörittelin niitä innokkaana ja testailin tuota Boa-kiinnitystä. Äärimmäisen näppärä muuten, kerron siitä lisää erikseen tekstin lopussa. Kengät olivat niin mielenkiintoiset, että puin ne jalkaani illan treeneihin heti, silläkin uhalla, että jäätä ja lunta oli silloin maassa vielä riittämiin.

New Balance 1500 T2*

Kuvat: New Balance

Ensimmäinen treeni näillä oli 200 metrin vedot paikoittain liukkaalla baanalla. Se oli rakkautta ensi askeleella, sillä kaltaiselleni dieseljuoksijallekin tuli valehtelematta puolet lisää nopeutta näillä popoilla. 😉 Kisakengiksi nämä onkin luokiteltu, joten ei syyttä. Sen jälkeen olen tehnyt näillä lähes kaikki nopeammat pyrähdykset ja ollut äärimmäisen tyytyväinen kenkiin. Myös parit mäkitreenit on näillä takana.

Käyttökokemukset

Istuvuus on kengissä mainio. Näillä juostessa säilyy erinomainen tuntuma alustaan ja kengillä tekee mieli kirmata kadulla ja lujaa. Pohjan kuviointi on pitävä ja tosiaan kengät toimivat hyvin myös talvella. Asvaltilla ovat parhaimmillaan, mutta myös hiekalla pito riittää. Oikeastaan ainoa alusta, joka on vielä testaamatta, on urheilukenttä, joka alkaa kai olla jo talven jälkeen pikku hiljaa auki. 😀 RevLite -pohja tuo vakautta askeleeseen ja siinä mielessä puoltaa soveltuvuutta myös pidemmille lenkeille, mikäli jalat ovat muuten tottuneet kevyillä ja dropiltaan maltillisiin kenkiin.

 • Paino 200 g
 • drop 6 mm

Boa-kiinnitys on sekä minun että taaperon suosikki. Sitä on mukava rullailla ja availla. Totta puhuen, olin alkuun hieman skeptinen sen suhteen, että miten hyvin kiristys toimii ja pysyy. Epäily oli turhaa, sillä nyt haluaisin kaikkiin kenkiini tuon saman kiristysrullan. Päällisen saa kiristettyä todella napakaksi, eikä löystymisestä treenin aikana ole tietoakaan. Saati että pitäisi pelätä aukeavia nauhoja. Päällinen on muutenkin oikein onnistunut. Sukkamaiset kengät, joissa päällinen on erittäin hyvin hengittävä, eikä siinä ole hiertymiä aiheuttavia ompeleita tai saumoja. Päällisen tukevuutta lisää entisestään tuo Boalla kiristettävä ”nauhoitus”. Jalkoihin laittamista helpottaa vielä kannassa oleva lenkki.

Kengät ovat siis nopeat sekä pukea että juosta!

Kengät ovat ehdottomasti parhaimmillaan minun tyyppisellä juoksijalla lyhyemmillä lenkeillä, nopeissa vetotreeneissä tai vaikkapa intervalleissa. Ne soveltuvat mainiosti aina viiden kilometrin lenkiltä kisakengiksi jopa maratonille asti, nopeammille ja pitkiin matkoihin tottuneemmille juoksijoille. Jos siis nopeat treenikengät tai kisakengät ovat hakusessa, testaa näitä!

Kepeitä lenkkejä!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Kengät saatu blogiyhteistyön kautta.

4 kommenttia

 1. Sari kirjoitti:

  No wow! Nämä meni välittömästi hankintaan ???

 2. Jutta kirjoitti:

  Oijjoi tosi mageen näköiset ja toi kiinnityshomma kiinnostaa! Mulla on ”lättäjalka”, niin miten koet verrattaessa normilenkkariin. Tukeeko jalkaa kuinka hyvin? Löytyykö noita ekasta urheiluliikkeestä mihin marssii sisään vai onko vasta tuloillaan? Tiedätkö hintahaitaria? Testiin menee kyllä! Merkki on muutoinkin mulle aivan uusi. Olen juossut vain adduilla ja asicseilla ☺️

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Nää on loistavat! 🙂 Itsellä on neutraali jalka, eivätkä kengät erityisesti tue holvikaarta. Kengät on kyllä melko kiertojäykät, joten kannattaa kokeilla miten sopii omaan jalkaan. Tuki ei ehkä riitä pidemmille matkoille, mutta varmasti tuollaisiin lyhyisiin vetoihin ja intervalleihin saattaisi sopia myös sulle. Valitettavasti en osaa tähän hätään sanoa, mistä kengät voi löytää, nopealla googletuksella Stadiumista, jotka mainostavat kenkiä myös pronaatiotuellisiksi, joka ei ihan nyt pidä paikkaansa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *