Hae
Juoksujalkaa

Yksinkertaista ja karsittua ihonhoitoa

Blogia seuranneet eivät voineet välttyä ihovaikeuksista, joiden kanssa kamppailin viime keväänä ja kesällä. Silloin ne johtuivat pitkälti hormonimuutoksista synnytyksen jälkeen, mutta jo aiemmin on ollut ajoittain näitä iho-ongelmia.

Ihon kunto parantui kuin ihmeestä löytäessäni apteekkisarjan, johon vaihdoin siitä ja paikasta kaikki aiemmin käyttämäni tuotteet. Tämän sarjan avulla sain ihoni kuntoon ja se muutos on pysynyt.

Osallistuin tämän kevään aikana todella hyödylliseen TwistBe:n Uusi alku ihollesi -verkkokurssiin, jonka avulla olen päässyt ”ihoni sisälle” aivan uudella tavalla. Olen ymmärtänyt, että oma ihoni ei olekaan mikään erityisen herkkä, mitä on aina toitotettu, vaan se vaatii oikeanlaista hoitoa. Mulla se tarkoittaa mahdollisimman karsittua ja yksinkertaista. Niin purkkien sisällön kuin omien toimenpiteidenkin osalta. Kurssin avulla opin ymmärtämään, mitä pakkauksien sisällöt tarkoittavat ja mitä purnukat oikeasti sisältävät.

Vannoin, että jätän jatkossa kosmetiikan tuotetestailut muille, kunnes löytyi tuotesarja, joka läpäisi tiukan seulan ja joita uskalsin ottaa testiin. Sarjan nimi on Olivia Klein.

olivia klein

Tämä kotimainen sarja perustuu siihen, että se pitää sisällään yksinkertaisuudessaan ainoastaan tarvittavat ainesosat, ei mitään ylimääräistä. Sarjan perustaja Olivia Klein on itsekin siis täysin suomalainen ja tuotteet pyrkivät yksinkertaistamaan ihonhoidon. Tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia, eivät sisällä sulfaatteja ja niissä käytetään ensisijaisesti luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia.

Pääsin juttelemaan Olivian kanssa, joka valitsi iholleni sopivat uudet tuotteet*. Ihan vieras tuotesarja tämä ei itselleni ollut, mm. tuo Sensitive Spray Toner oli löytynyt jo aiemmin TwistBen suosituksesta. Itse asiassa juuri se purkki olikin syy, joka herätti kiinnostuksen myös sarjan muihin tuotteisiin.

yksinkertaista ja karsittua ihonhoitoa

Nyt olen käyttänyt Olivia Klein tuotteita tarkalleen 2 kuukautta joka ikinen päivä, enkä ole kertaakaan sinä aikana poikennut Olivian ohjeista. 🙂 Olisin voinut kirjoittaa tämän tekstin jo tyyliin viikon testauksen jälkeen, niin hyvältä se on alusta asti mutta halusin seurata hommaa tietysti pidemmän aikaa.

Tuotteiden lisäksi, ihonhoitorutiinit kokivat muutoksia Olivian kanssa juteltuani. Ne yksinkertaistuivat ja karsiutuivat, joka on osaltaan edistänyt ihon kuntoa ja rauhoittanut sitä. Aamu- ja iltarutiinit ovat muuttuneet ja painottuvat nyt enemmän iltaan. Yön aikana kasvot saavat mahdollisimman hyvää hoitoa ja aamulla taas niistä ei hangata väkisin kaikkea hyvää pois.

Aamu:

  • Kasvojen kevyt pesu vedellä
  • Suihkuttelu Sensitive Spray Tonerilla

Ilta:

  • Kasvojen öljypesu
  • Suihkuttelu Sensitive Spray Tonerilla
  • Kasvovoide

Niin yksinkertaista!

Näiden päivittäisten toimenpiteiden lisäksi, olen käyttänyt noin kerran viikossa (jos muistan!) Detox Maskia. Se on aktiivihiilipohjainen kosteusnaamio, joka hoitaa hellävaroen erilaisia iho-ongelmia, kuten kuivuutta, ihoärsytystä, epäpuhtauksia ja rasvaisuutta, sekä tuo samealle ja kosteusköyhälle iholle heleyttä ja elinvoimaisuutta.

rutiini

Öljypesu tuntui alkuun todella vieraalta ajatukselta, mutta kuten arvata saattaa, olen siihen yhtä hurahtanut kuin tuohon Spray Toneriinkin. Öljy poistaa tehokkasti myös meikin, jopa vedenkestävän. Useimmiten pesen öljyn pois kasvoilta lämpimällä vedellä, mutta välillä puhdistusliinan avulla. Se hieman ”kuorii” ihon pintaa ja sen avulla tuntuu, että saa kasvot puhtaammiksi.

Öljy on selkeästi ollut hyvä ratkaisu kasvojen pesuun. Se sopii kuivan, epäpuhtaan ja rasvaisen ihon hoitoon, sillä se ylläpitää ihon kosteuspitoisuutta ja näin myös hillitsee ihon luonnollista sekä kuivuudesta johtuvaa liiallista talineritystä.

Sensitive Spray Toner taas sisältää runsaasti ruusunkukkavettä ja aloe veran lehtimehua, jotka rauhoittavat tehokkaasti herkkää ja eri syistä ärtynyttä ihoa ja tukevat ihon punoitusoireiden tasoittumista. Hoitoneste soveltuu erityisesti kosketusherkkyydestä, atooppisesta ihottumasta ja punoitusoireista kärsivän ihon päivittäiseen kosteutushoitoon.

Hydra Lotion on kevyt ja nopeasti imeytyvä kosteusemulsio, joka hillitsee tehokkaasti pintakuivuutta ja tekee ihosta pehmeän ja raikkaan. Hydra Lotion jättää ihon kuulaaksi, mattapintaiseksi ja joustavaksi tukkimatta ihohuokosia.

Onko ruudun toisella puolella kokemuksia kyseisestä sarjasta? Itsellä kolahti ainakin heti. Parasta antia on kuitenkin ollut tämä ymmärrys siitä, että kasvoille on annettava aikaa levätä, eikä niitä tarvitse voimakkailla aineilla aamuin illoin  kuormittaa.

xx Laura

* Tuotteet saatu blogin kautta testiin.

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *