Hae
Juoksujalkaa

Toimivissa varusteissa ulkoilua säällä kuin säällä

Oikeastaan ensimmäinen syksy, kun on kunnolla kiinnitettävä huomiota myös taaperon vaatteisiin ja varusteisiin. Viime syksynä hän kuitenkin vielä viihtyi vaunuissa ja meno ei ihan näin liikkuvaa ollut, kun oli silloin vasta joitakin kuukausia sitten oppinut kävelemään.

lasten varusteet

Haluan pojalle käyttöön vaatteet, jolloin ulos lähtiessä ei tarvitse miettiä sataako vai paistaako. Saa vapaasti temmeltää ja toteuttaa itseään, liikkuvuus ja toimivuus edellä. Suomen sää on vaihteleva, ja kuten olen sata kertaa maininnut, niiden armoille ei kannata jäädä, vaan hommata kerralla kunnon varusteet. Tämä helpottaa myös siinä, että joka säälle ei tarvitse olla erilaista härpäkettä vaan kerrosten avulla samoista vaatteista on mahdollista säätää sopivat eri säälle. Selvä säästövinkki siis myös.

Hyvät varusteet tekevät ulkoilusta säällä kuin säällä mukavaa ja tämä on yksi asioista, mitä haluan lapselleni eteenpäin opettaa.

Omassa lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisuudessa olen aina ulkoillut – paljon. Ei siitä ole tehty sen kummempaa numeroa, se on ollut aina itsestään selvää, että ulkona liikutaan ja puuhataan. Varusteiden toimivuus on itselle tärkeä asia ja lisään koko ajan tietoisuuttani niiden suhteen. Koska itse pukeudun toimiviin teknisiin vaatteisiin, haluan tarjota myös lapselleni varusteet, joissa on helppo ja mukava liikkua.

Nyt pojan koko alkaa olla sitä luokkaa, että mahdollisuuksia alkaa löytyä enemmän. Kuitenkin koen, että lapsille on edelleen todella vähän oikeasti toimivia, kunnon varusteita, jotka ovat myös hyvännäköisiä ja kemikaalivapaita. Plussaa toki ekologisuudesta.

Päiväkodin aloituksen lähestyessä, onkin laitettava varusteet kuntoon. Samalla aloitan pienen, yhden hengen kapinan kokovartalokumipukuja vastaan ja yritän viimeiseen saakka vältellä niitä! 😀

jack wolfskin

Varusteet löytyivät meille Jack Wolfskinin valikoimasta*. Korkealaatuinen ja ympäristötietoinen saksalainen merkki sopii kuin nakutettu omaan ideologiaan. Eikä haittaa yhtään, että Suomen päässä sen parissa häärii ihana perheyritys, tuttaviani jo yli kymmenen vuoden ajalta. Nyt laajemmin valikoimaan tutustuneena ja pojan temmellystä vaatteissa katsoneena, voin todeta, että eipä oltaisi paremmin voitu valita.

Kesän suosikiksi nousi ehdottomasti merkin hengittävä verkkolippis, joka päässä poika olisi voinut nukkua yötkin. Ennen uloslähtöä oli aina saatava lippis päähän ja toki välillä myös sisällä ollessa. Kukaan Instagram-seuraajani ei varmasti ole voinut välttyä tältä lippikseltä. 😀 Jo pidempään meillä on ollut käytössä myös Jack Wolfskinin ”sadehousut”. Kuorihousut, jotka ovat täysin tuulen ja vedenpitävät, mutta hengittävät. Ne on kevyet kuin ilma, joten liikkuminen on helppoa ja mukavaa. Nämä housut on jo meillä todettu niin toimiviksi, että uskon niiden palvelevan pitkään, toki koko pitää säännöllisesti uusia. 🙂 Housujen lämpöisyyttä on mahdollista säädellä alle tulevien kerrosten avulla.

Syksyksi ylivoimaisesti paras hankinta on ollut 3-in-1 takki, josta onkin Instassa tullut muutamia kyselyitä. Takki on tuulen- ja vedenpitävä ja sen sisällä on irrotettava, lämmin fleecetakki. Näitä voi käyttää erikseen tai yhdessä, jolloin takista saa todella lämpimän. Täällä merenrannalla asustelessa, on jo hyvin huomannut kuinka takki pitää tuulessa lämpimänä, vaikka vielä ei ole molemmat takit yhtäaikaa päällä olleetkaan. Takki toimii loistavasti neljän vuodenajan monipuolisissa säissä. Vedenpitävyys on jo moneen otteeseen käytännössä testattu: asussa on hypitty vesilätäköissä ja juoksenneltu tuulessa ja sateessa.

Takki on valmistettu 100% kierrätetystä materiaalista ja vielä – ei ihan pienenäkään yksityiskohtana – on mainittava, että kaikki Jack Wolfskinin lastenvaatteet ovat 100% PFC vapaita.

kerrospukeutuminen

Ei siis hengittämätöntä kumipukua pojan päälle, kun en siinä itsekään viihtyisi. Tavoitehan ei ole sateella ainoastaan kuivana pysyminen vaan olennaista on myös mm. sen hengittävyys ulospäin, että on mahdollista pysyä lämpimänä koko ulkoilun ajan. Myös mukavuus sekä vaatteissa sujuva liikkuminen ovat ihan ykkösasioita.

Siispä kerroksia, kerroksia, kerroksia – juuri kuten itsekin tykkään pukeutua! Vedenpitävät, tekniset kengät meiltä jo löytyvät näiden varusteiden pariksi, tosin vielä toiselta merkiltä. Jack Wolfskinin kenkävalikoima on laaja; lasten kenkien koot alkavat 26 ylöspäin, joka on meillä jo ihan käsillä.

Uskon, että poika singahtaa vielä iloisemmin ulos näissä varusteissa, tosin ei häntä ole siihen ikinä tarvinnut muutenkaan suostutella. Tämä olkoon tällainen pienen äidin kapina kumipukuja vastaan, mutta myönnettävä on, että kokovartalokurapuvulla on paikkansa silloin, kun oikein urakalla pyöritään ja maataan lätäköissä.  Sekin on välillä lasten etuoikeus! <3

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

*Vaatteet saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *