Hae
Juoksujalkaa

Aktiivisempaa istumatyötä

*Sisältää mainoslinkkejä

Työviikko on täällä jo puolessa välissä, kun kahdesta ensimmäisestä päivästä on selvitty kunnialla. 🙂 Heti ekana päivänä tuli tunne, että kyllä tämä tästä taas lähtee ja päätös paluusta oli oikea. Tokikaan tilanne ei anna nyt vielä täysin oikeaa kuvaa, kun miesväki on kotona, eikä päiväkodin aloitus tullut tähän samaan. Muutaman viikon päästä tilanne sitten konkretisoituu, mutta hyvin luottavaisilla mielin ollaan senkin suhteen.

aktiivisuutta istumatyöhön

Ennen töihinpaluuta ehkä eniten kauhistutti, miten sitä pystyy istumaan koneen äärellä, sisätiloissa 8 tuntia. Tuntuu jotenkin kahden vuoden jälkeen täysin absurdilta koko ajatus. Taas ollaan samana ajatuksen äärellä kuin vuonna 2013. Työni on onneksi liikkuvaa ja kun se tästä kunnolla pääsee vauhtiin, mukaan tulee myös muita kuin toimistopäiviä. Jo ekana päivänä piti hoidella paljon asioita ja juoksennella vähän siellä täällä, joten paikallaan istumista tuli yllättävän vähän.

Mietinkin, että yritän ujuttaa pieniä hyppelyitä sinne tänne päivän lomaan. Arkiaktiivisuus on saatava isompaan rooliin. Ensimmäinen keino on heti aamulla jättää auto kauemmas parkkikselle, jolloin saa pienen raittiin ilman henkäyksen töihin tullessa sekä lähtiessä. Myös kahvin haku hieman kauempana olevasta kahvilasta toimii edelleen. Muita vinkkejä on puhua puhelut seisten tai kävellen, mutta:

miten ihmeessä se on niin helppo unohtua siihen koneen ääreen? Enitenhän se on kuitenkin kiinni siitä, että muistaa nousta ja lähteä välillä liikkeelle.

Eilen kotiin päästyä oli kuitenkin aivan pakko päästä pienelle lenkille metsään ja meren ääreen tuulettelemaan ajatuksia, sen verran paljon kaikkea uutta tuli. Myöhemmin oltiin vielä pojan kanssa ulkona, joten uni tuli silmään helposti. Nukkumaan mennessä askelmittari näytti ihan kelpo lukemia, joten ehkä se on mahdollista saada aktiivisuutta päivään, vaikka pääosin istumatyötä tekeekin.

Syksyn tavoitteena onkin haalia päivittäin kasaan vähintään 10 000 askelta, myös niinä päivinä, jolloin ei tule lähdettyä erilliselle lenkille. Ainakin nyt tuntuu, että töiden aloitus on tuonut tiettyä selkeyttä ja rytmiä arkeen, jota olin toivonutkin. Sitten on myös helpompi alkaa sijoitella omia treenejä mukaan.

Kertokaa ihmeessä vinkkejä istumatyötä tekevät, miten ujutatte aktiivisuutta päiviinne? 🙂

xx Laura

@juoksujalkaa Instagramissa

@lauraenroth Facebookissa

Vaatteet: Jack Wolfskin

Kengät: On Running

2 kommenttia

  1. Elina/Lenkillä-blogi kirjoitti:

    Työmatkaliikunta (lähinnä pyöräily mutta myös joskus juoksu) on numero 1. Kun teen töitä toimistolla, seison osan päivästä säädettävän pöydän ääressä. Kävelen rappuset viidenteen kerrokseen, kun esim. käyn lounaalla. Jos kuljen julkisilla, kävelen osan matkasta (noin 10 min). Kun teen töitä kotoa, nousen monta kerta päivässä jaloittelemaan ja joskus teen jotain pientä jumppaa esim. kahvakuulan kanssa tai punnerran (alkaa veri kiertää hartioissa!).

    • Laura kirjoitti:

      Toi työmatkaan yhdistetty liikunta ois ihan paras. Mulla se ei vaan oikein onnistu, kun auto on työssä välttämätön. Toisena silmään pistää tuo säädettävä pöytä, joka oli ”hankintalistalla” jo ennen äitiyslomalle jääntiä… ehkä sen voisi aktivoida jälleen. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *