Hae
Juoksujalkaa

Tehokasta arkea

Toista työviikkoa viedään ja ollaan tilanteessa, jossa aika ei meinaa riittää kaikkeen! 😀 No ei, oikeastaan ajattelin lähestyä tätä ”tulevaa uhkaa” jo hieman ennalta.

Faktahan on, että arjen pitää olla aika tehokasta ja aikataulutettua, että siitä saa mahdollisimman paljon irti. Voi kuulostaa toisen korvaan suorittamiselta, mutta mulle tämä enemmänkin toi rauhan ja ajatuksen siitä, että kyllä sitä aikaa löytyy ihan mukavasti, kunhan vähän pysähtyy suunnittelemaan.

Parhaat ideat tulee mieleen aina lenkillä, vanha hokemani, joka on jälleen todistettu. Lenkit on nimittäin ehdottomasti paikka, missä ajatukset jäsentyy ja selkeytyy.

Sunnuntain kympillä tuli mieleen idea, miten me saadaan viikkoon mahdutettua säännöllisesti perheen yhteistä aikaa, muita menoja sekä myös liikuntaa mahdollisimman tehokkaasti. Aiemmin tästä ei tarvinnut olla huolissaan, kun kotona ollessa tuli päivisin liikuttua hyvä määrä ja monesti tein vaunujen kanssa myös juoksulenkin. Nyt töiden alettua, aikataulut on laitettava heti alussa kuosiin, koska en ole perheessä ainoa, jolla on harrastuksia ja menoja. 🙂

Liikkuminen on mulle jaksamisen ja hyvän olon tae. Sen avulla jaksan parhaiten nauttia muistakin arjen osa-alueista täysillä. Säännöllisyys on se avain, joka on ollut viimeiset pari vuotta vähän kadoksissa. Joku viikko on tullut pari liikuntakertaa, joku toinen taas 5 kertaa.

Olen aiemminkin kirjoittanut, että en halua tehdä treenejä liikaa perheen yhteisen ajan kustannuksella. Perheen kalenterista löytyvät miehen säännölliset treenit maanantai- ja torstai-iltaisin, joiden aikatauluun ei voi itse vaikuttaa ja jo aiemmin ollaan päätetty, että teen omat treenini samoina päivinä alkuillasta. Näin molemmat saa heti kaksi liikuntakertaa säännöllisesti viikkoon, mutta se vie vain ne kaksi iltaa, jotka olisivat jo muutenkin rikkonaiset.

viikkosuunnitelma

Joten, (pikkuhiljaa pääsen itse aiheeseen :D) ensinnäkin mietin, miten saisin nuo maanantait ja torstait mahdollisimman tehokkaasti käytettyä, kun siinä vain reilu tunti aikaa ennen miehen treenejä. Pahinta mitä tiedän, on tehdä hätäinen treeni ja säntäillä sinne tänne kiireessä ja pahimmassa tapauksessa treeni jää kesken. Varsinkin jos sitä ei ole etukäteen suunnitellut, pieleen menee helposti. Siltä istumalta sunnuntaina, suunnittelin itselleni salitreenit noille päiville. Sali on lähellä ja mahdollistaa sen, että kun treeni on etukäteen suunniteltu, se on kokonaisuudessaan tehty läpi tunnissa. Jes, eka askel suunnistelmasta on valmis!

Seuraavana ajatuksena nousi juoksulenkit, joka on itselle se paras tapa tuulettaa aivoja.  Ulkoilmaa myös kaipaan eniten työpäivän jälkeen, oli sää mikä hyvänsä. Kaksi lenkkiä on saatava ohjelmaan ja toki niitä voi joissain tapauksissa myös yhdistellä eri variaatioin yllä oleviin. Lihaskuntotreenit osana juoksulenkkejä on ihan mun suosikkihommaa ja perustekemistä.

Toisen juoksulenkin pystyn tehdä myös kotonaolopäivänä (teen nelipäiväistä työviikkoa), jolloin voin käydä vaunujen kanssa juoksemassa. Toisen lenkin paikka on joko lauantaina tai sunnuntaina riippuen muista menoista. Näin täyttyy 4 treenikerran viikkotavoite, joka on mulle tässä tilanteessa ihan huippu!

arkiaktiivisuus

Tähän päälle tulee ulkoilut ja muu aktiivisuus. Mullahan on se 10 000 askelta joka päivä tavoitteena, joka on muuten osoittautunut melko haastavaksi, jos päiviin ei tule lisäksi lenkkiä. Tämä konkretisoi hyvin tämän hetkisen tilanteen, joka todellakin vaatii asian esiin nostamista ja siihen puuttumista.

Suunnittelu on siis kaiken avain! Sitten tarvitsee enää pysyä suunnitelmassa. 😉

Parasta tässä koko hommassa on se, että ei tarvitse enää joka ilta tuskastella treenatako tänään vai ei ja olla sitten päivän päätteeksi kiukkuinen tekemättä jääneistä treeneistä. 😀 Aikataulu ja suunnitelmat on kaikille selvät sekä etenkin ne yhteiset illat ja aika, jota jää muuten tällä tekniikalla paljon.

Saattaa tosiaan kuulostaa suorituskeskeiseltä tällainen arjen suunnittelu, mutta koska päivissä on rajattu määrä tunteja ja tekemistä sitäkin enemmän, tämä ajatustapa toimii mulle. Enkä tarkoita, että tätä pitää nyt orjallisesti noudattaa, totta kai suunnitelma elää hetkessä, mutta näin isossa kuvassa homma toimisi näin.

Älytön motivaatio päällä, sormet syyhyten odotan että päästään testaamaan suunnitelmaa käytännössä. Ainakin maanantaina homma lähti hyvin käyntiin!

Aktiivista viikkoa,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa
@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *